Vuosi 2015 kuvina (Mika Tuovinen)

Tässä pieni katsaus vuoden 2015 tapahtumiin. Tapahtumien ja kuvien valintaperuste oli yksinkertainen. Valituiksi tulivat ne, joista oli kuva puhelimessa tai tietokoneella helposti saatavilla.

Kiitos kuluneesta vuodesta! Toivotan sinulle Jumalan siunausta vuoteen 2016.

Osallistuin tammikuussa evankelista Matti Karin muistokonserttiin Seinäjoen Lakeuden Risti -kirkossa. En muista nähneeni Seinäjoella näin suurta liikenneruuhkaa. Kaikki tulijat eivät saaneet istumapaikkaa suuressa kirkossa.
Osallistuin tammikuussa evankelista Matti Karin muistokonserttiin Seinäjoen Lakeuden Risti -kirkossa. En muista nähneeni Seinäjoella näin suurta liikenneruuhkaa koskaan. Kaikki tulijat eivät saaneet istumapaikkaa suuressa kirkossa.
Kansanlähetyksessä oli nuorten puhujakoulutukseen osallistuneet kylässä. Näille parikymppisille pitäisi nyt saada paikkoja, jossa laittavat lahjansa ja persoonansa likoon.
Kansanlähetyksessä  päättyi keväällä nuorten puhujakoulutus. Kurssin lomassa he kävivät kylässä. Näille parikymppisille pitäisi nyt saada paikkoja, jossa laittavat lahjansa ja persoonansa likoon. Evankeliumin julistajia tarvitaan vieläkin!
Maaliskuu ja muumimuki! Tästä lahjasta tuli suosikkimukini. Se on heijastusta sydämessäni olevasta seikkailumielestä ja kaukokaipuusta.
Maaliskuu ja muumimuki! Tästä lahjasta tuli suosikkimukini. Siinä on heijastusta sydämessäni olevasta seikkailumielestä ja kaukokaipuusta. Muumipappaan on helppo samaistua!
Opetusta Ryttylän Kansanlähetysopistolla. Aiheena Tunnustuskirjat.
Opetusta Ryttylän Kansanlähetysopistolla. Aiheena Tunnustuskirjat.
Kansanlähetys on tehnyt jo yli 45 vuotta työtä Japanissa. Olemme tukeneet Länsi-Japanin ev.lut. kirkkoa ja perustaneet useita seurakuntia. Tälläkin hetkellä meillä on erinomaisia työntekijiöitä Japanissa. Istuin kirkolliskokouksessa alusta loppuun. Lopussa sain tuoda tervehdyksen Suomesta.
Kansanlähetys on tehnyt jo yli 45 vuotta työtä Japanissa. Olemme tukeneet Länsi-Japanin ev.lut. kirkkoa ja perustaneet useita seurakuntia. Tälläkin hetkellä meillä on erinomaisia työntekijöitä Japanissa. Maaliskuussa istuin kirkolliskokouksessa alusta loppuun asti. Siellä lopussa toin tervehdyksen Suomesta.
Huhtikuussa kävin Tallinnassa. Kansanlähetyksen uusin projekti on seurakunnan synnyttäminen Tallinnan suurimpaan lähiöön Lasnamäelle. Minua kuljeteltiin Tallinnassa kuvassa olevalla autolla! (Siis tuo pieni punainen Fiat tuon pitkän limusiinin takana.)
Huhtikuussa kävin Tallinnassa. Kansanlähetyksen uusin projekti on seurakunnan perustaminen Tallinnan suurimpaan lähiöön Lasnamäelle. Minua kuljeteltiin Tallinnassa kuvassa olevalla autolla! (Siis tuo pieni punainen Fiat tuon pitkän limusiinin takana.)
KaiNiemelä_50_2
Piirijohtajatkin vanhenevat. Kaikki eivät näytä väsyvän ja nääntyvän. Toukokuu alkoi hienosti Kai Niemelän 50-vuotisjuhlien merkeissä!
Toukokuussa pappisvihkimys Tampereen tuomiokirkossa. Toni Kokkonen ja Markus Korri vihittiin papiksi Kansanlähetyksen palvelukseen.
Toukokuussa oli pappisvihkimys Tampereen tuomiokirkossa. Sakari Kalliomaa, Toni Kokkonen ja Markus Korri vihittiin papiksi Kansanlähetyksen palvelukseen.
Auschwitz ja Birkenau. Kesäkuussa kävin leireillä, joissa näkyy mihin ihmisen pahuus pystyy.
Auschwitz ja Birkenau. Kesäkuussa kävin keskitysleireillä, joissa näkyy ja tuntuu mihin ihmisen pahuus pystyy.
Kesän kohokohta oli Kansanlähetyspäivät Turussa. Kiitos kaikille vastuunkantajille ja osallistujille. Tervetuloa Kansanlähetyspäiville 2016 Ryttylään!
Kesän kohokohta oli Kansanlähetyspäivät Turussa. Kiitos kaikille vastuunkantajille ja osallistujille. Tervetuloa Kansanlähetyspäiville 2016 Ryttylään 1.-3.7.2016!
Kansanlähetyspäivillä oli myös joensuulaisia. Kuvassa Pohjois-Karjalan kansanlähetyspiirin uusi piirijohtaja, teologian tohtori Gerson Mgaya, minä sekä Kansanlähetyksen liittohallituksen kunniapuheenjohtaja Heimo Karhapää.
Kansanlähetyspäivillä oli myös joensuulaisia. Kuvassa Pohjois-Karjalan kansanlähetyspiirin uusi piirijohtaja, teologian tohtori Gerson Mgaya, minä sekä Kansanlähetyksen liittohallituksen kunniapuheenjohtaja Heimo Karhapää.
Kansanlähetyspäivien jälkeen jäätelö maistui. Tässä päivien johtajan Pyry Winterin kanssa Aurajoen maisemissa.
Kansanlähetyspäivien jälkeen jäätelö maistui. Karkasimme päivien johtajan Pyry Winterin kanssa Aurajoen maisemiin.
Kesälomalla tapasin Etelä-Viron piispa Joel Luhametsin ja hänen vaimonsa Tiinan. Joel on kutsui meidät aikoinaan Viroon töihin, jossa olimme 1995-2004 sekä 2008-2010.
Kesälomalla tapasin Etelä-Viron piispa Joel Luhametsin ja hänen vaimonsa Tiinan. Joel on kutsui meidät aikoinaan Viroon töihin, jossa olimme 1995-2004 sekä 2008-2010. Ystävyys ja yhteistyö jatkuu lämpinä.
Ryttylässä järjestetään kesäisin suosittu Raamattuloma -viikko. Viime vuosina minut on ylennetty makkaranpaistomestariksi.
Ryttylässä järjestetään kesäisin suosittu Raamattuloma -viikko. Viime vuosina minut on ylennetty makkaranpaistomestariksi.
Kesälomaa vietimme muun muassa Soinissa. Kesäherkut ovat tärkeä osa lomaa!
Kesälomaa vietimme muun muassa Soinissa. Kesäherkut ovat tärkeä osa lomaa!
Kesälomalla tein pikamatkan Tallinnaan. Vanhana kaupungin asukkaana tiedän, mihin kannattaa mennä pitkäkseen raskaan kaupunkikierroksen jälkeen.
Kesälomalla tein pikamatkan Tallinnaan. Vanhana kaupungin asukkaana tiedän, mihin kannattaa mennä pitkäkseen raskaan kaupunkikierroksen jälkeen.
Olin puhumassa Kokkolan teltta-aktiossa. Telttakokouksissa on ainutlaatuinen tunnelma ja toivoisin, että niitä olisi kesällä enemmänkin. Winterin weljekset pääsivät kuvaan.
Elokuussa olin puhumassa Kokkolan teltta-aktiossa. Telttakokouksissa on ainutlaatuinen tunnelma ja toivoisin, että niitä olisi kesäisin enemmänkin. Winterin weljekset pääsivät kuvaan.
Olen jo vuosien ajan osallistunut Evankelistojen yhteyspäiville. Evankeliumin levittämisestä syttyneet eri kirkoista ja herätysliikkeistä kokoontuu yhteen. Tässä puhun siitä, mitä vuosien varrella olen oppinut.
Olen jo vuosien ajan osallistunut elokuussa Evankelistojen yhteyspäiville. Evankeliumin levittämisestä syttyneet eri kirkoista ja herätysliikkeistä kokoontuu yhteen. Tässä puhun siitä, mitä vuosien varrella olen oppinut.
Norjalainen teologi ja opettaja Rolf Kjöde opetti Kansanlähetyksen vastuunkantajaretriitissä syyskuussa. Hän puhui uskonpuhdistuksen aarteista sekä rohkaisi evankelioimiseen. Tässä erilaiset yhteisöt ovat avainsana.
Norjalainen teologi ja opettaja Rolf Kjöde opetti Kansanlähetyksen vastuunkantajaretriitissä syyskuussa. Rolf on toiminut myös sisarjärjestömme Normisjonin johtajana. Hän puhui uskonpuhdistuksen aarteista sekä rohkaisi evankelioimiseen. Evankelioimisessa erilaiset yhteisöt ovat avainsana.
Työn vastapainona olen yrittänyt käydä muutaman kerran viikossa kuntosalilla. Matkojen ja sairastelujen vuoksi tähän en aivan päässyt. Mutta muutaman kerran kyllä kävin!
Työn vastapainona olen yrittänyt käydä muutaman kerran viikossa kuntosalilla. Matkojen ja sairastelujen vuoksi tähän en aivan päässyt. Mutta muutaman kerran kyllä kävin!
Ryttylässä paljastettiin kesällä 2014 Afganistanissa surmansa saaneiden avustustyöntekijöiden Seija Järvenpään ja Kaija Martinin muistokivi.
Ryttylässä paljastettiin kesällä 2014 surmansa saaneiden Seija Järvenpään ja Kaija Martinin muistokivi.
Osallistuin Tarton Paavalin kirkon uudelleen käyttöönoton juhlaan. Pääsin arvovaltaiseen joukkoon (kolmas oikealta).
Osallistuin syyskuussa Tarton Paavalin kirkon uudelleen käyttöönoton juhlaan. Pääsin arvovaltaiseen joukkoon (kolmas oikealta). Olin töissä tässä kirkossa 1999-2004. Kuvakaappaus Viron televisiosta.
Tässä kauniissa Kajaanin kirkossa olin vaimoni kanssa puhujana Kainuu Missio -tapahtumassa lokakuussa. Hyvät muistot jäivät!
Tässä kauniissa Kajaanin kirkossa olin vaimoni kanssa puhujana Kajaani Missio -tapahtumassa lokakuussa. Hyvät muistot jäivät! Kansalähetyksessä vahvistamme kotimaan evankelioimistyötämme.
Kirjamessuilla onnittelimme Leif Nummelan kanssa Vuoden kristillinen kirja -palkinnon voittanutta Jukka Sariolaa. Jukka kirjoitti kirjan Ystäväni Seija. Kirja kertoo Jukan ja Afganistanissa surmatun avustustyöntekijä Seija Järvenpään ystävyydestä.
Kirjamessuilla onnittelimme Leif Nummelan kanssa Vuoden kristillinen kirja -palkinnon voittanutta Jukka Sariolaa. Jukka kirjoitti kirjan Ystäväni Seija, joka kertoo Jukan ja Afganistanissa surmatun avustustyöntekijä Seija Järvenpään ystävyydestä.
Lokakuussa lomalla Israelissa. Täysin en osannut lomailla. Olin myös matkanjohtajana. Seuraava matka on sitten maaliskuussa pääsiäisviikolla 20.-27.3. Taustalla Kuollutmeri.
Lokakuussa olin lomalla Israelissa. Täysin en osannut lomailla;  olin myös matkanjohtajana. Seuraava matka on sitten maaliskuussa pääsiäisviikolla 20.-27.3. Taustalla Kuollutmeri, jossa kävin ensimmäistä kertaa! Lue kevään matkasta tästä.
Vuoden viimeisenä päivänä kesken työpäivän kävin vuodenvaihteen nuorten tapahtumassa. Tänä vuonna minua on ilahduttanut se, että täällä Ryttylän Lähetyskeskuksessa on ollut erityisen paljon lapsia, nuoria ja perheitä. Majoitustilamme ovat välillä loppuneet kesken ja kaikille halukkaille majatalossa ei ole ollut sijaa. Tarvitsemme nopeasti varoja uusiin majoitusrakennuksiin, jotta työn kasvu ei loppuisi tilojen puutteeseen.
Vuoden 2015 viimeisenä päivänä kesken työpäivän kävin vuodenvaihteen nuorten tapahtumassa. Tänä vuonna minua on ilahduttanut se, että Ryttylän Lähetyskeskuksessa on ollut erityisen paljon lapsia, nuoria ja perheitä. Majoitustilamme ovat välillä loppuneet kesken ja kaikille halukkaille majatalossa ei ole ollut sijaa. Tarvitsemme nopeasti varoja uusiin majoitusrakennuksiin, jotta työn kasvu ei loppuisi tilojen puutteeseen.
kuvateksti
Emme tiedä vielä, mitä vuosi 2016 tuo tullessaan. Siellä voi olla iloja ja hienoja hetkiä, mutta myös menetyksiä, tappiota ja vaikeuksia. Todennäköisesti molempia. Kaiken keskellä kristityn tulee uskollisesti ja sinnikkäästi seurata Jumalan tahtoa sekä suunnata ajatuksensa ja katseensa Jeesukseen. Odotamme häntä saapuvaksi!

Kiitos kuluneesta vuodesta ystävyydestä ja yhteistyöstä maailman evankelioimiseksi!

Ole siunattu ja siunaukseksi!

Mika Tuovinen
lähetysjohtaja
Suomen Ev.lut. Kansanlähetys


ps. Lue lisää ja liity ystäväkirjeeni saajaksi täällä.


 

Jätä kommentti