Ensimmäinen kuukausi Mission Europessa

Tänään (31.1.2021) minulla tulee täyteen ensimmäinen kuukausi uudessa työpaikassa Mission Europessa. Siirryin Kansanlähetyksen lähetysjohtajan tehtävästä pienen pirteän Mission Europen toiminnanjohtajan tehtävän vuoden alusta. 

Olin Kansanlähetyksen toiminnassa aktiivisesti mukana hieman yli 30 vuotta, ja siitä työntekijänä 27 vuotta. Viimeiset yhdeksän vuotta järjestön johtajana. Olen vieläkin tässä lähetysherätysliikkeessä mukana, mutta en enää palkkalistoilla. Olen Hämeen ev.lut. Kansanlähetyksen jäsen, pyynnöstä palvelen julistus- ja opetustehtävissä Kansanlähetyksen keskuksessa Ryttylässä, piirijärjestöissä ja Kansanlähetysopistolla. 

Mikä on Mission Europe?

Mission Europe on evankelioimiseen keskittynyt kolmekymppinen järjestö. Yhdistyksen kotipaikka on Etelä-Saksan Kandernissa, jossa perustajat Eine ja Kalevi Lehtinen sekä Aulikki ja Markku Happonen asuivat, ja Happoset asuvat vieläkin. Lehtiset ovat jo taivaan kodissa. 

Järjestö perustettiin tukemaan evankelioimistapahtumia ja missioita, joita järjestettiin varsinkin Suomessa, Venäjällä ja Virossa. Alusta alkaen tärkeää on ollut kaikkien kristillisten seurakuntien tukeminen evankelioimisnäkyä vahvistamalla.

Tällä hetkellä työssä on viisi yksikköä: Happoset, Niemeläiset, Puhakat, Välimäet ja minä.

Mikä nyt on toisenlaista?

Arkisin uuden huomaa siinä, ettei ole enää työpaikkaa (Kansanlähetyksen keskustoimisto Ryttylässä), johon mennä. Olin hyvin uskollisesti työpaikalla aamusta alkaen. Nyt työpiste on kotona. 

Työpaikkaan kuului kaikki ison talon palvelut. Joku muu huolehti tietotekniikasta, ohjelmistoista ja muista tarvikkeista. Ruokalassa sai käydä syömässä. Matkakorvaukset ja palkka tulivat kuin Manulle illallinen sen enempää niitä pohtimatta. Työpaikalla näki aina työtovereita. Työ oli rutinoitua, päivät sujuivat aika lailla samalla tavalla. Vuorokausi rytmin lisäksi vuosikalenteri oli kellotettu.

Toisenlaista uudessa työssä on se, että hallinnolliset kokoukset ovat tippuneet olemattomiin. Itse asiassa niitä ei ole ollut vielä lainkaan. Kaikki työkokoukset liittyvät operatiiviseen työhön: Miten saamme paremmin vietyä evankeliumia eteenpäin? Millaisia välineitä käytämme, miten ja missä toimimme?

Ensimmäisen kuukauden aikana olen ollut monissa nettineuvotteluissa eri puolille Suomea valtakunnallisen mediamission tiimoilta, joka järjestetään syksyllä 2022. Olemme ottaneet tavoitteeksemme jokaisen Suomessa asuvan tavoittamisen evankeliumilla ensi vuoden aikana, tai olemme liittyneet IRR-TV:n näkyyn tästä. Meidän pieni joukko, eikä IRR-TV:kään tähän pysty, mutta uskovat yhdessä pystyy! Nostetaan Jeesus puheenaiheeksi kansamme keskellä!

Meillä on ollut työntekijäkokous netin välityksellä. Eräs kohokohta oli osallistuminen Kansanlähetyksen uuden lähetysjohtajan Daniel Nummelan tehtävään siunaamiseen. Olen istunut silmitysten muutaman vastuunkantajan kanssa, ja halunnut tukea heitä ja heidän järjestönsä työtä. Haluan olla palvelemassa toisia.

Mikä uudessa työssä on innostanut?

Uusi työ on tuonut ainakin tammikuussa kalenteriin väljyyttä. Olen lukenut Raamattua ja hengellisiä kirjoja enemmän kuin aikoihin. Rukous on vahvistunut. Olen liikkunut enemmän. Minä hallitsen työtä, työ ei hallitse minua. 

Minua innostaa keskittyminen evankeliumiin, ja sen tehokkaampaan välittämiseen toisille. Aikaisempaa työtä kuvaa virren 443 kiteytys: ”Asioiden paljous usein näköalat peittää”. Heti tämän jälkeen on rukous: ”anna silloin rohkeus syrjään kaikki turha heittää”. Nyt tehtäväni on keskittyä harvempiin asioihin, jotka kaikki liittyvät suoraan evankeliumin levittämiseen. 

Minua on tämän kuukauden aikana innostanut yhteistyö kristillisten järjestöjen, seurakuntien ja kirkkojen välillä. Olen tavannut henkilöitä ja saanut ystäviä toisista kristityistä yli kirkkokuntarajojen. Uskon, että evankeliumin julistaminen kansallemme on tehokkainta, kun teemme sitä yhdessä. 

Olen kuukauden mittaan jutellut monien kirkkoni pappien kanssa, ja nähnyt evankelioimisen intoa. Olen lukenut kirkon virallisia dokumentteja, ja ainakin niiden valossa on hyvä jatkaa evankelioimisnäyn sytyttämistä kirkossani.

Minulle tuo mielettömästi iloa myös ne 128 henkilöä, jotka ovat liittyneet lähettäjäpiiriini. He mahdollistavat tämän uuden työni rukouksin ja taloudellisella tuella. Kohta saan tietää ensimmäisen kuukauden lähettäjäkannatuksen, mutta ymmärtääkseni puolet siitä on jo täyttynyt. Ja jos he jatkavat tukea, ja uusia tulee mukaan, Jumala on hoitanut tämänkin asian. Minun palkka- ja työkuluni maksetaan vapaaehtoisella uskovien antamalla tuella, sillä Mission Europe ei saa kirkolta talousarviovaroja eikä valtiolta tukia. Tämä taloustuki on ollut asia, jonka tähden olen kiitollisena monet kerrat polvilleni ylistänyt Jumalaa. 

Uskossa eteenpäin

Tämä ensimmäinen kuukausi on ollut aikaa, jolloin olen Jumalalta kysellyt, mihin hän haluaa Mission Europen ja minun menevän. Meillä on selvä kutsu ja halu julistaa evankeliumia, mutta tarvitsemme johdatusta siihen, miten ja missä. 

Jos haluat tulla lähettäjäkseni, käy tutustumassa asiaan Mission Europen sivulla.

Hyppy uuteen, tähän Mission Europeen, oli minulle uskon hyppy. Kyllä vanhasta hyvästä luopuminen oli myös vaikeaa. Mutta iloisin ja luottavaisin mielin olen nyt matkalla, ja odotan Jumalalta yllätyksiä ja uudistusta kristikansalle sekä herätystä ihmisten pelastumiseksi Suomessa ja Euroopassa.

Jätä kommentti