Hyvän sanoman palveluksessa

Olen 53-vuotias ja laskennalliseen eläkeikään on vähän yli 10 vuotta. Kun pohdin, mihin haluan käyttää energiani, voimavarani ja vuoteni, vastaus on selvä: Evankeliumin eteenpäin menemiseen.

Siihen on ollut nuoruudesta alkaen sisäinen kutsumus (vocation interna) ja kutsu työhön ulkoa (vocatio externa). Koen kulkeneeni Jumalan johdatuksessa.

Evankeliumi koko maailmalle

Olen ollut Kansanlähetyksen ja Suomen ev.lut. kirkon lähetystyöntekijä (1995-2010), ja Kansanlähetyksen lähetysjohtaja (2011-2020). Lähetyskutsu ja halu lähetystyöhön oli eräs syy, miksi nuorena tulin Kansanlähetykseen. Halusin tehdä jotain sen hyväksi, että sanoma Jeesuksesta leviäisi kansojen keskellä.

Haluan edelleenkin olla mukana maailman tavoittamisessa evankeliumilla, erityisesti pitämällä esillä niiden kansojen ja ihmisten haastetta, jotka eivät ole evankeliumia kuulleet. Siunaan järjestöjä ja työntekijöitä, jotka ovat tässä työssä mukana.

Oma kutsumukseni on viemässä enemmän evankelioimistyön suuntaan. Pienen pippurisen evankelioimistyöhön keskittyvän Mission Europen johtajana haluan palvella työntekijöitämme ja mahdollistaa heidän armolahjojensa kukoistuksen.

Lähetys- ja evankelioimistyön edistymiseksi haluan palvella ja rohkaista myös toisia johtajia ja työntekijöitä. Johtaminen ja hengellinen työ on monesti yksinäistä, eikä tukijoita ole paljoa.

Mission Europe ja työntekijämme (minä, Happoset, Niemeläiset, Puhakat ja Välimäet) haluamme antaa elämämme ja voimavaramme Jeesuksesta kertovan evankeliumin palvelemiseen, ja ihmisten kutsumiseen henkilökohtaiseen elämään Jeesuksen kanssa.

Kun pohdin kutsumuksemme olemusta järjestönä ja työntekijöinä, on selvää, että se on evankelistan kutsumus. Me työntekijät haluamme täyttää evankelistan tehtävän ja/tai palvella evankelistan armolahjaa. Mission Europe järjestönä on kutsumukseltaan evankelista.

Mikä on evankelista?

Tänään otin kirjahyllystä maailman ehkä tunnetuimman evankelistan Billy Grahamin elämäkerran (Omana itsenään). Siinä jo johdannossa Graham kertoo oman näkemyksensä evankelistasta tähän tapaan:

”Sana ’evankelista’ tulee kreikan sanasta, joka tarkoittaa hyvän sanoman julistajaa. Sen verbimuoto esiintyy yli 50 kertaa kreikankielisessä Uudessa testamentissa. Evankelista on siis verrattavissa television uutisankkuriin tai lehden toimittajaan – paitsi että evankelistan tehtävä on ketoa evankeliumin hyvää sanomaa.”

”Raamatussa evankelista on henkilö, jonka Jumala on lähettänyt julistamaan evankeliumia, hyvää sanomaa: hänellä on hengellinen lahja, jota seurakunnalta ei koskaan ole otettu pois. Menetelmät vaihtuva, mutta keskeinen totuus säilyy: Jumala on kutsunut ja varustanut evankelistan julistamaan hyvää sanomaa niille, jotka eivät vielä ole sitä vastaanottaneet. Tavoitteena on haastaa heidät kääntymään Kristuksen luo parannuksessa ja uskossa ja seuraamaan häntä kuuliaisena hänen tahdolleen. Evankelistaa ei ole kutsuttu tekemään seurakunnassa ja maailmassa kaikkea, mitä Jumala tahtoo tehtävän. Evankelistan kutsumus on selkeästi rajattu.”

”Evankelistalla ei ole vapautta muuntaa sanomaansa, niin kuin uutistoimittajakaan ei saa muunnella uutisia. Sanomamme keskittyy Jeesukseen Kristukseen ja hänen tekoonsa meidän edestämme kuolemassa ja ylösnousemuksessa sekä siihen, että meidän tulee vastata tähän jättämällä elämämme hänelle.”

Tämä on meidänkin tehtävämme!

Me Mission Europessa haluamme toteuttaa evankelistan tehtävää ajassamme, ja viedä päätökseen Jeesuksen lähetyskäskyssä antaman tehtävänannon yhdessä koko Kristuksen seurakunnan kanssa.

Haluamme rohkaista toisia evankelistoja, nostaa evankelistan kutsumusta näkyviin sekä itsekin julistaa Kristusta ja kutsua monia hänen seuraansa pelastuksen osallisuuteen.

Evankeliumin tarve – ja sen julkinen julistaminen – maassamme on suuri. Evankeliumi saa aikaan ainakin seuraavaa:

  • Evankeliumi lisää kristittyjen yhteyttä ja keskinäistä rakkautta kun ymmärrämme, että meidät eri kirkoista ja suunnista pelastaa sama evankeliumi ja sama Jeesus.
  • Evankeliumi muistuttaa meitä, mistä kristinuskossa on kyse. Se fokusoi ytimeen Jeesukseen.
  • Evankeliumi on ainoa voima, joka voi pelastaa ei-uskovat sukulaisemme ja ystävämme. Maailman suurin tarve on evankeliumi Jeesuksesta.
  • Evankeliumi on taakoitetulle, langenneelle, väsyneelle, itsensä heikoksi ja syntiseksi kokeneelle uskovalle valtava ilo ja lohdutus. En kelpaa itsessäni Jumalalle, mutta Jeesuksen evankeliumi kuuluu myös kokeneelle konkarikristitylle!

Evankeliumi tuo tämän vuoksi valtavaa iloa sydämeemme ja maailmaan.


Tämän evankeliumin palvelijoiksi meidät Mission Europessa on kutsuttu. Olen (Mika Tuovinen) aloittanut 1.1.2021 Mission Europen toiminnanjohtaja-evankelistana, ja kutsun sinut mukaan lähettäjäpiiriini. Jos haluat olla mukana lue lisää

Jätä kommentti