Etsikkoajasta

Kutsuuko Jumala aina luokseen? Jos olen tajunnut kutsun, ja hylännyt sen, voinko vielä tulla Jumalan yhteyteen? Vai onko liian myöhäistä? Miksi toiset ottavat pelastuksen lahjan vastaan ja toiset hylkäävät sen?

Sunnuntaiaamun rauhassa jäin pohtimaan päivän teemaa luterilaisessa kirkossani. Tänään on 11. sunnuntai helluntaista, ja päivän aiheena on Etsikkoaikoja. Kirkkokäsikirja kuvaa sunnuntaita tähän tapaan:

”Jumalan oman kansan historia osoittaa, että elämässä on aikoja, jolloin ihminen ja ihmisyhteisöt erityisesti joutuvat ratkaisujen ja valintojen eteen. Omiin kykyihin, ihmisviisauteen ja omaan erikoisasemaan luottaminen estävät usein näissä tilanteissa kuulemasta Jumalan ääntä ja noudattamasta hänen kutsuaan. Etsikkoaikaan pätee sana: ”Jos te tänä päivänä kuulette hänen äänensä, älkää paaduttako sydäntänne” (Hepr. 3:15).”

Etsikkoaika kertoo Jumalan rakkaudesta, kutsusta ja kutsun vakavuudesta.

Tässä joitakin aamun ajatuksia etsikkoaikaan ja Jumalan kutsuun.

🎯Jumala on valmistanut sinulle Jeesuksessa täydellisen pelastuksen. Pelastus on jo valmiina.

🎯 Pelastus on evankeliumin sanomassa Jeesuksen teoista sinun puolestasi. Pelastuksella on sanoin kuvattu perusta ja sisältö. Se on tiivistetty kirkkojen kolmessa klassisessa uskontunnustuksessa: Apostolinen, Nikaian-Konstantinopolin sekä Athanasioksen uskontunnustuksissa.

🎯 Pelastus on yhdessä persoonassa, Jeesuksessa ja yhteydessä häneen. Usko Jeesukseen pelastaa.

🎯 Tarvitset pelastusta syntiesi tähden. Pelastus vapauttaa kadotustuomiosta ja Jumalan vihasta.

🎯 Et pysty itse tavoittamaan Jumalaa ja herättää itsessäsi uskoa Jeesukseen.

🎯 Ainoastaan evankeliumi eri muodoissaan (Raamatun sana, kaste, ehtoollinen, rippi) voi herättää uskon.

🎯 Elämässäsi on saattanut olla tilanteita, joissa Jumala kutsuu erityisen voimakkaasti. Näistä voi käyttää sanaa etsikkoaika.

🎯 Kukaan ei pysty sanomaan, milloin jonkun etsikkoaika päättyy.

🎯 Jos koet olevasi etsikkoajassa voit sanoa Jeesukselle juuri nyt: Tarvitsen sinua! Otan sinut pelastajana vastaan!

🎯 Koska koet kaipuuta Jeesuksen yhteyteen ja kyselet pelastuksesta, se on merkki ettet ole menettänyt korkeimman kutsua. Tällainen kysely on Jumalan työtä. Ole kiitollinen tästä.

🎯 Välinpitämättömyys Jumalasta voi olla merkki Jumalan hylkäämisestä. Silloinkin voit tapahtua ihme, että heräät tähän välinpitämättömyyteen, ja pyydät Jumalalta apua ja armoa.

🎯 Jumala antaa sinulle syntisi anteeksi ja lahjoittaa pelastuksen yksin armosta, yksin uskosta, Jeesuksen elämän, kuoleman ja ylösnousemuksen tähden.

🎯 Et voi lisätä täydelliseen pelastukseen itse mitään.

🎯 Kun ymmärrät Jumalan tarjoaman lahjan suuruuden ja oman kyvyttömyytesi pelastaa itseäsi, toivoksesi jää yksin Jeesus Kristus. Tajuat omien ansioittesi riittämättömyyden.

🎯 Etsikkoajan ja Jumalan kutsun hylkääminen on vakavin synti, johon voit syyllistyä. Hylkäät Jumalan valmistaman pelastusteon ja vähättelet Jeesuksen Kristuksen kuolemaa puolestasi. Sanot korkeimmalle: Ei kiinnosta! En välitä! Pidä hyvänäsi tämä roska! Vakavuus on tässä hylkäämisessä. Mutta myös siinä, että hylätessäsi pelastuksen, tulet itse Jumalan hylkäämiksi loputtomassa ikuisuudessa.

🎯 Tämä Jeesuksen tuoma pelastus kestää vaikka näet elämässäsi vaikeuksia, heikkoutta ja vajavaisuutta.

🎯 Jumala saa pelastuksesi täydellisen kunnian, sillä se on hänen vaikutustaan alusta loppuun saakka, täältä taivaaseen.

Tälläkin hetkellä monella on etsikkoaika. Jos koet olevasi tällaisessa ajassa, ja pohdit, miten voin löytää tien Jumalan yhteyteen, tästä lyhyestä kirjoituksesta voi olla sinulle hyötyä: Miten tullaan uskoon?

Kun Jumala vetää meitä puoleensa, se on valtavan tärkeä hetki. Se on pyhä hetki, jossa taivaallinen kutsu kohtaa meidät. Silloin tulee toimia, vastata taivaalliseen ”puhelimeen”:

”Tässä olen, ja haluan lähteä nyt sinun seuraasi! Maksoi, mitä maksoi!”

TÄTÄ SAA JAKAA

FACEBOOK – TWITTER – LINKEDIN

Jätä kommentti