Evankeliumissa on voima

Olen alkanut koota lähetystyövuosien jälkeen taas ystävärengasta, jolle saan jakaa työn iloja ja suruja. Lähetystyössä vietettyinä vuosina oli hienoa tietää, että nimikkoseurakunnat ja monet kristityt rukoilivat säännöllisesti puolestamme. Rengas mahdollistaa myös antamisen evankeliumin työlle.

Tässä pieni ote ensimmäisestä ystäväkirjeestäni. Lähetän kirjeen kaikille, jotka haluavat sen. Se ei sido mihinkään eikä maksa mitään. Mutta toivon, että se tuo lukijalleen innostusta ja hetken pysähdyksen ikuisten asioiden äärelle kiireisen elämän keskellä.

Voit tilata kirjeen sähköpostiisi tämän viestin lopusta.

Kaiken surun keskellä evankeliumin valo ja sen tuoma lohdutus on kirkas.

Evankeliumi on ollut Jumalan suunnitelma ihmisten pelastamiseksi jo ennen maailman luomista! Ensimmäinen lupaus evankeliumista annettiin jo paratiisissa syntiinlankeemuksen jälkeen (1 Moos3:15).

Viimeisen kerran sana evankeliumi mainitaan Ilmestyskirjassa:

”Ja minä näin lentävän keskitaivaalla erään toisen enkelin, jolla oli iankaikkinen evankeliumi julistettavana maan päällä asuvaisille, kaikille kansanheimoille ja sukukunnille ja kielille ja kansoille” (Ilm 14:6).

Lopun aikoina evankeliumia julistetaan kaikkialla maailmassa. Tuo enkeli on vertauskuva. Sanoma on annettu meidän kristittyjen vietäväksi.

Kaikkialla Raamatussa evankeliumi liittyy julistamiseen. Evankeliumia tulee saarnata kaikille kansoille. Se on kirkon toiminnan ja lähetystyön tärkein asia.

Evankeliumin ydin on sanoma Jeesuksen ristinkuolemasta, ylösnousemuksesta ja ilmestymisestä (1 Kor 15:1-8). Rikkaudessaan se on kaiken uskonelämän perustus. Se vaikuttaa muun muassa nämä viisi asiaa:

  • Evankeliumi tuo minulle pelastuksen.
  • Evankeliumin tähden Jumala lukee jumalattoman vanhurskaaksi. Vanhurskaaksi lukeminen kertoo, että vanhurskauttamisessa tärkein mutos tapahtuu Jumalan luona taivaassa eikä minun sydämessäni (Room 4).
  • Evankeliumin kautta Pyhä Henki tulee asumaan minuun. Pyhä Henki saa aikaan kristillisen uskon ja johtaa maailman evankelioimiseen ja auttamiseen.
  • Evankeliumi yhdistää erilaiset kristityt samaan uskoon ja yhteiseen toimintaan.
  • Evankeliumin sanoma avaa minulle kerran taivaan.

Tarvitsen nyt evankeliumia enemmän kuin koskaan aiemmin. Mitä vanhemaksi elän ja kauemmin uskossa olen ollut sitä merkittävämmäksi evankeliumi muuttuu. On hienoa elää siitä itse ja olla kutsuttu jakamaan tätä hyvää sanomaa toisille.

Tilaa pastori Mikan ystäväkirje itsellesi tästä:

Jätä kommentti