Herätä unelmat kuolleista!

Tänään Raamattua lukiessa minua puhuttelivat Paavalin neljä unelmasta kertovaa sanaa:

”…sitten kun menen Espanjaan.” (Apostoli Paavali, Room. 15:24)

Unelmat ja suunnitelmat ovat tärkeitä. Jokaisella on ollut unelmia ainakin lapsuudessa. Unelmat kuuluvat ihmiselämään loppuun asti. Jos ne surkastuvat, niitä tulee ravita. Jos ne katoavat, niitä tulee etsiä.

Kyky unelmoida erottaa ihmisen eläimestä. Unelmat liittyvät Jumalan kuvana olemiseen. Unelmilla voi palvella lähimmäistä, mutta myös riistää häntä. Ne voivat tuoda miljoonille iloa, mutta myös tuhoa. Niillä voi palvella Jumalaa, mutta myös perkelettä. Synnin tähden unelmiamme kannattaa punnita Raamatussa ilmaistun Jumalan tahdon valossa.

Sanoita unelmasi

Paaavali kertoo kirjeessään roomalaisille rohkeasti unelmastaan, jonka tiivistän näin: Jumala on kutsunut minut apostoliksi, jotta veisin evankeliumin Jeesuksesta alueille, jossa sitä ei ole vielä kuultu. Olen julistanut evankeliumia Jerusalemista Albaniaan asti (”kiertäen kaikkialla Jerusalemista aina Illyriaan saakka” (15:19), ja nyt etsin uusia alueita. Siispä haluan teidän tukemana lähteä Espanjaan. Siellä on paljon niitä, jotka eivät ole kuulleet Jumalan lähettämästä pelastajasta!

Tämä on selvästi Jumalan tahdon mukainen unelma, sillä Jeesus antoi käskyn julistaa kaikille kansoille. Paavalilla oli siihen myös henkilökohtainen kutsumus, ja hän tarvitse seurakunnan apua unelmansa toteuttamiseen. Paavalin unelma oli nähdä evankeliumi Jeesuksesta kaikkialla. Sen sisällä tarvittiin pieniä unelmia: Menen nyt seuraavaksi Espanjaan.

Sinun elämäsi unelmat

Mikä on sinun elämäsi suuri unelma? Ei sen tarvitse olla sama kuin Paavalilla. Jokaisella on oma erityinen kutsumuksensa.

Mitkä ovat niitä arjen pienempiä unelmia? Mitä haluaisit tehdä tai saavuttaa? Jos se on hyvä ja Jumalan tahdon mukainen asia, ota askeita sen toteuttamiseksi.

Pohdi nyt: Mikä on se konkreettinen teko, jonka juuri tänään ehkä nyt tämän lukemisen jälkeen teen unelmani toteutumiseksi?

Unelmien edessä tarvitaan heittäytymistä ja rohkeutta.

Unelmat Jumalan vierailuna

Minun elämäni iso unelma on toteuttaa Jumalan tahtoa, ja täyttää kutsumus, johon liittyy evankeliumin julistaminen ja seurakuntien palveleminen. Tähän Jumala on kutsunut minut. Se on toteutunut ja toteutuu pieninä askeleina vuosien varrella eri tavoin eri paikoissa. Siihen on kuulunut nuorisotyötä Pohjois-Savossa, lähetystyötä Virossa ja Saksassa, Kansanlähetyksen johtamista ja paljon muuta. Nyt siihen kuuluu Mission Europen -johtaminen. Nuo viimeksi mainitut kuvaavat rakkaita työpaikkojani. Kutsumukseni ja unelmani ovat enemmän kuin jokin työpaikka. Unelmat kertovat, mitä haluan tehdä.

Unelmani

Suomea koskeva iso unelmani on nähdä kristityt yhdessä rukoilemassa, evankelioimassa ja palvelemassa koko maan tavoittamiseksi. Unelmani on hengellinen herätys, jonka hyväksi toimin. Pieniä unelmia löytyy pihapiiristä. Ja lopullinen suuri unelma on olla kerran Jumalan valtakunnassa taivaassa Jumalan armosta Jeesuksen sovituskuolemaan turvautuen.

Unelmat Jumalan vierailuna

Jos sinun kutsumuksesi ja unelmasi ovat kadoksissa, pyydä rukouksessa Jumalaa herättämään ne. Parasta maailmassa on tehdä sitä, mihin Jumala kutsuu. Se tie ei ole välttämättä helppo, mutta se on meille ja toisille siunatuin ja parhain.

Joskus kutsumus ja unelma voi tuntua liian suurelta. Se ei ole merkki väärästä unelmasta tai kutsumuksesta, vaan se voi kertoa siitä, että Jumala haluaa käyttää sinua suurempaan kuin inhimilliset mahdollisuutesi riittävät.

Unelmat voivat parhaimmillaan olla kuin Jumalan vierailuja, joissa hän kertoo, mitä hän haluaa antaa meille ja mitä hän haluaa meidän kauttamme antaa toisille.


Jätä kommentti