Lähettäjäpiirikirje 4/2021

Työhöni Mission Europessa kuuluu lähettäjärengas, joka tukee minua taloudellisesti ja hengellisesti. Tämä joukko mahdollistaa työni. Kirjoitan heille kuukausittain kirjeen, joka lähtee sähköpostilla tai posti-auton mukana. Tässä otteita huhtikuun kirjeestäni.

YSTÄVÄNI, LÄHETTÄJÄNI!

”Katso: minä luon uutta. Nyt se puhkeaa esiin – ettekö huomaa?”(Jes. 43).

Luominen on Jumalan erityisosaamista. Sen huomaa, kun katsoo teleskoopilla tähtitaivasta, mikroskoopilla soluja ja silmillä heräävää luontoa. Moni kertoo Jumalan luoneen uutta elämässään. Minä olen kokenut uutta työssäni. 

Uudesta kertoi lukemani kirja Unelman kantaja, jossa Tavallinen lähtee Tuttulasta seuraamaan Unelman antajan polkua. Syynä oli huoneesta löytynyt sulka, joka kertoi unelmasta ja mukavuusalueelta lähtemisestä. Hän ylitti alun lähtemiseen ja matkanteon vaikeuteen liittyvät esteet päästäkseen toteuttamaan kutsumustaan. Kirja kertoi, että kaikilla on unelmia ja kutsumuksia, joihin voi vielä rohkeasti tarttua. 

Mediassa

Huhtikuussa TV7-kanavalla alkoi ohjelmamme Voimaa Sanasta, jossa maanantaista torstaihin vuoroviikoin yhdessä Timo Pokin ja Petri Välimäen kanssa avaamme edellisen sunnuntain tekstejä.

Valtakunnallisen mediamission 2022 valmistelu etenee. 

Kolme vuosikymmentä Mission Europea

Markku Happonen kirjoitti äsken:

”Tämä vuosi 2021 on Mission Europen juhlavuosi. Tulee kuluneeksi 30 vuotta siitä, kun Kalevi ja Eine Lehtinen sekä puolisoni Aulikki ja minä yhdessä perustimme järjestön suurten missio-haasteiden toteuttamista varten. Suurien missioitten jälkeen painopiste on ollut vuosien varrella evankelistavalmennuksessa Venäjällä; ja viimeisen vuosikymmenen aikana lisääntyvästi julistus- ja opetustoimessa. Nyt toiminta on jälleen nosteessa uusien haasteiden myötä. Erityisen rohkaistunut ole siitä, että voin siirtää vastuuta toiminnasta nuoremmille harteille. Pastori Mika Tuovinen on tämän vuoden alusta ottanut Mission Europen vetovastuun.”

Meillä on todellakin juhlavuosi! Iloitsen Mission Europen kolmen vuosikymmenen taipaleesta, ja sen työntekijöiden suuresta merkityksestä Suomelle ja Euroopalle. Emme halua jäädä katsomaan vain historiaan, vaan jatkamme Lehtisen ja Happosen viitoittamalla näyllä tulevaan. Pidämme työmme kärjen terävänä. Se on evankelioiminen eli Jeesuksesta Kristuksesta kertominen ja hänen seuraansa kutsuminen. 

Usko ja Jumalan mahdollisuudet

Työntekijäkokouksessamme Mission Europen perustaja Markku Happonen kertoi työnäystään. Hän haastoi menemään uskossa eteenpäin. Raamattu kertoo kahdenlaisesta uskosta:

  1. Pelastavasta uskosta, joka tulee yksin armosta ja Kristuksen tähden.
  2. Uskosta kuuliaisuutena ja luottamuksena (esim. Heprealaiskirjeen 11. luvun uskon sankarit).

Tällainen usko(n henki) on tuonut muutoksia kansoihin ja kirkkoihin. Tällaista uskon näkökykyä ja lahjaa Jumalan mahdollisuuksiin tarvitaan myös nykyaikana.

”Usko on sen todellisuutta, mitä toivotaan, sen näkemistä, mitä ei nähdä” (Hepr. 11:1).

Uskon Jumalan haluun antaa hengellinen uudistus ja herätys…. Koen, että Jumala kutsuu nyt monia valmistautumaan hengelliseen sadonkorjuuseen. Tuleeko se kansamme keskelle ilman kyynellaaksoja, sitä en tiedä. Mutta uskon, että Jumala antaa herätyksen. Siksi teen työtä, ja siksi kirjoitan tätä!

Unelman kantajia

Olen kokenut elämässäni Jumalan johdatusta. Suurena punaisena lankana on ollut Raamatun opettaminen ja Jeesuksen seuraan kutsuminen. Nyt on koittanut uusi aika, jossa voin keskittyä tähän.

Odotan innolla kotien ja kirkkojen avautumista kokoavalle julistustyölle ja rukouspalvelulle.

Minulla on vahvistunut näky kylien, kuntien ja kaupunkien tavoittamisesta yhdessä kaikkien seurakuntien ja kristittyjen kanssa. Tässä olemme aivan Mission Europen perustamisnäyn sydämessä.

Rukoukseni on, että löydämme joitakin pieniä tai suuria keskuksia, joissa lähdemme paikallisten kristittyjen kutsusta kokeilemaan uudenlaista missiotoimintaa tai mikä sen nimi sitten tulevaisuudessa onkaan.

Toinen rukoukseni on kotiseurojen järjestämispaikkojen löytyminen. Järjestän ilomielin Mission Europen työhön ja evankeliumin julistamiseen liittyviä kotiseuroja ja seurakuntatapahtumia.  

Ja kolmas rukous on mahdollisuus rukousiltojen järjestämiseen, sillä monilla on valtava tarve rukousapuun. 

Lopuksi

Ihan oikeasti en tiedä, miten teitä kiittäisin, että voin seurata unelmaa, johon koen Jumalan kutsuneen meidät yhdessä. 

Kiitos, että kuljet kanssani tällä tiellä ja yhteisessä kutsumuksessa: Jeesuksen Kristuksen tunnetuksi tekemisessä ihmisten pelastumiseksi! 


Tässä oli otteita kuukausittaisesta lähettäjäpiirikirjeestäni, jonka lähetin huhtikuussa niille, jotka haluavat taloudellisesti ja/tai rukouksin olla työssäni mukana. Tutustu Mission Europeen!

Jätä kommentti