Unelman kantajana

Tilasin Riihimäen kirjastosta kaksi kirjaa. Ensin tartuin Jussi Miettisen Facebook-päivityksen innoittamana kirjaan Unelman (k)antaja. Toinen kirja on Elämäsi paras puhe (Unna Lehtipuu ja Antti Mustakallio).

Unelman (k)antajan takakansi kutsuu matkalle:

”On lähdettävä liikkeelle, otettava ensimmäinen askel. Elätkö unelmaasi? Vai elätkö vain elämääsi?”
”Sinullekin on annettu suuri unelma synnyinlahjana. Se saattaa toteutuessaan mullistaa elämäsi juuri niin kuin Unelman antaja on tarkoittanutkin? Tuntuuko suuri unelmasi olevan tällä hetkellä täysin tavoittamattomissa? Odotatko, että joku tai jokin saisi unelmasi toteutumaan? Lue Unelman (k)antaja ja tee päätöksesi.”

Kirjan lähtökohtaa on, että ihan jokaisella on jo syntyessään unelma elämäänsä varten. Kaikkialla maailmassa unelmat omasta tulevaisuudesta on totta. Se kertoo yliluonnollisesta ihmisyydestämme.

Kirjassa on kaksi osaa. Ensin on kertomus Taviksesta, joka murtautuu ulos mitättömyydestä, siitä että hän on ”ei kukaan”. Kertomus kuvaa hänen matkaansa kohti unelmaa. Matkalla hän kohtaa samankaltaisia esteitä kuin mekin: unelmaa haastavia ihmisiä, tilanteita ja pelkoja. En paljasta tästä matkasta enempää.

Toinen osa kuvaa matkaa suureen unelmaan. Kirjan kirjoittaja Bruce Wilkinson haluaa olla matkaoppaana. Unelmat ovat osa elämää. Ne kertovat intohimosta tehdä jotain merkittävää. Lähtökohtana on Jumala, joka kutsuu jokaista ihmistä kutsumuksensa toteuttamiseen. Kirja kutsuu lähtemään matkalle, johon ”Miljoonat ihmiset eivät ole kuitenkaan koskaan astuneet ensimmäistä askelta”. ”Onneksi ei ole koskaan liian myöhäistä ryhtyä toimimaan unelman toteutumiseksi!”

Wilkinson kirjoittaa:

  • Suuri unelma näyttää aina aluksi ylivoimaiselta.
  • Loppujen lopuksi suuren unelman tarkoitus on täyttää maailmassa oleva suuri tarve.
  • Niin kauan kuin on elämää, ei ole liian myöhästä lähteä toteuttamaan unelmaansa.

Wilkinson kutsuu herättelemään unelmia näin:

  • Mieti, mitä halusit silloin, kun olit vielä kasvuiässä.
  • Haastattele ihmisiä, joita arvostat ja joiden arvelet eläneen todeksi oman unelmansa.
  • Jos joku tulisi antamaan sinulle niin paljon rahaa kuin ikinä toivoisit saavasi, mitä tekisit rahoillasi?
  • Tarkkaile elämääsi ja kirjoita muistiin johtopäätöksesi.
  • Kysy itseltäsi, millaisen perinnön haluaisit jättää lapsillesi ja lapsenlapsillesi.

Unelma kannattaa määritellä ja kirjoittaa. Sitä kohti lähtiessämme kohtaamme mukavuusalueeltamme poistumisen. Rajan ylittämisen pelko on estänyt monen unelman ja kutsumuksen toteutumisen.

”Mukavuusalueen pelottavan rajan ylittäminen kerta toisensa jälkeen todistaa, että olet Unelman kantaja, joka on kulkemassa kohti unelmaansa. Sanon motivoituneille Unelman kantajille, että elleivät he kohtaa mukavuusalueen haasteita säännöllisesti, jonkin on pielessä.”

Unelman toteuttamisessa lähdemme uuteen ympäristöön, jossa on vaativia haasteita, painetta ja riskejä. Juuri ne kasvattavat meitä. Kristitty voi kutsumusta toteuttaessaan kokea Jumalan olevan hiljaa ja poissa. Silloin hänen tulee valtaa uskossa eteenpäin. Matkatessa saadut arvet ovat onnistumisen merkkejä. Matka voi olla pitkä.

”Olen huomannut, että mitä suurempi unelma on, sitä pidempi on myös valmistautuminen”.

Kirja puhuu myös unelman luovuttamisesta Jumalalle. Jumala on antanut unelman meille, miksi hän haluaisi ottaa sen meiltä pois? Ehkä siksi, että edessä on jotain parempaa. Kirja korostaa, että unelma on luovutettava Jumalalle, jotta Jumala olisi elämässä tärkeämpi kuin tekoni ja unelmani. Muutoin hyvästäkin unelmasta tulee epäjumala. Ja me olemme Jumalalle omana itsenämme tärkeämpi kuin kutsumuksemme, tehtävämme ja unelmamme. Meidän arvo määrittyy olemisestamme.

Kirja kutsuu jokaista kysymään Jumalalta, mikä on se tehtävä, johon sinä minua kutsut tässä maailmassa. Raamatusta löytyy monia elämäntapaamme liittyviä neuvoja. Mutta jokaisella on myös oma ainutlaatuinen kutsumus ja tehtävä. Siksi jokainen on unelman kantaja.

Eräs este unelman tavoittelemiseen on riittämättömyyden tunne: En kelpaa tai pysty siihen. Jos unelma on iso, se onkin mahdotonta toteuttaa omin inhimillisin voimin. Raamattu kertoo Jumalan valinneen epäkelpoja ja kykenemättömiä unelman kantajia!

Olet elämässäsi löytöretkellä. Suuria löytämisen arvoisia asioita ovat Jumala sekä elämän tarkoitukseen liittyvä unelma, jolla voimme tehdä maailmasta paremman paikan. Mikä on se asia, jossa maailman tarve sekä sinun lahjasi ja persoonasi kohtaavat? Ehkä siinä on unelmasi.


JAA TÄMÄ

FACEBOOK – TWITTER – LINKEDIN

Jätä kommentti