Herätyksen avaimia ja henkilökohtaisia unelmia

Etiopialaiset kävivät. Istuimme, söimme, saunoimme ja kerroimme elämästämme ja tiestämme Jeesuksen seuraajiksi.

Suomalaisen seurakuntavierailun jälkeen vierailla oli pohdittavaa. Miksi kirkossa käy niin vähän väkeä? Kirkollisen elämän kuvaus oli kuin rukouskutsu etiopialaisille: Olemme saaneet tietää Euroopan kristillisyyden ongelmista, nyt olemme sen omin silmin nähneet ja kuulleet. Viemme Etiopiaan kehotuksen rukoilla Suomen puolesta. Ilmassa oli selvästi kysymys: Kai te täällä Suomessa olette tajunneet tilanteenne ja rukoilette paljon? 

”Voittaakseni mahdollisimman monta”

Rukouksen lisäksi etiopialaiset kehottivat rohkeaan ja avoimeen evankeliumin julistamiseen. Apostoli Paavalin näky oli ”voittaa Kristukselle mahdollisimman monia”. Meillä Urho Muroma tajusi suuren ihmisjoukon olevan matkalla tulihelvettiin ja hän halusi varoittaa ja herättää heitä. Moni tuli uskoon. 

Evankeliumista ja uskosta kertominen on jokaisen kristityn kutsumus. Lisäksi moni nuori ja vanha kokee kutsua hengelliseen työhön ja evankelistaksi. Jos sinulla on kutsu, etsi tilaisuuksia julistaa kirkossa, kotikokouksessa, kadulla tai muualla. Lähde liikkeelle, julista sielusi kyllyydestä. Evankelistan toinen tärkeä tehtävä on valmistautuminen. Luterilaisen evankelistan tulee tuntea Raamatun lisäksi luterilaisuuden keskeiset opetukset. Lue tunnutuskirjoja ja perehdy oppiin! Säilytä sekä oikea sanoma että into. 

Vartijana

Iloisen sanoman julistamiseen kuuluu myös vakavuus:

”Ihminen, minä olen pannut sinut Israelin kansalle vartijaksi. Kun kuulet suustani sanan, sinun tulee varoittaa heitä minusta…Ellet sinä puhu hänelle, ellet varoita häntä hänen jumalattomuudestaan pelastaaksesi hänet…minä vaadin sinut tilille” (Hes. 3). 

Elänkö 80-vuotiaaksi?

Minä lähdin liikkeelle teini-ikäisenä. Ensimmäinen työ Kansanlähetyksessä alkoi 27 vuotta sitten. Kun katson saman verran tulevaisuuteen, olen 80-vuotias. Mitkä ovat unelmiani, jos elän tuonne asti?

Toivon, että olen elänyt vuodet johdattamalla monia Jeesuksen tuntemiseen ja Jumalan valtakuntaan. Toivon, että olen voinut rohkaista Jumalan kansaa kokemissamme myrskyissä pysymään uskollisena Raamatulle. Toivon, että Kansanlähetyksessäkin on löytynyt maallikkosaarnaajia, evankelistoja ja työntekijöitä, jotka lähtevät kulkemaan kylästä kylään ja seurakunnasta toiseen ”pelastaakseen edes muutamia”. Toivon, että minulla on ollut sellainen hengellinen yhteys ja ystäväjoukko, että olen säilyttänyt uskoni enkä ole alkanut suosia Jumalan sanan vastaisia oppeja. Haluan nähdä uuden ja vanhan sukupolven vaikuttaman herätyksen Suomessa. 

Hengellinen herätys

Jumalan antama herätys ei väheksy Raamatun asemaa. Herätystä vastustetaan. Kaikki eivät pelastu. Silloin tehdään kovasti työtä. Silloin iloitaan. Kun rukoilemme herätystä, emme rukoile helppoja aikoja.

Kestävä rukous ja rohkea julistus sekä selvä kutsu Jeesuksen seuraan. Siinä etelästä resepti meille kirkkojen – ja taivaan – täyttymiselle. 


Tämä on kirjoitus Uusi Tie -lehdessä tammikuussa 2020. Otsikot lisätty. Jutussa mainitut etiopian vieraat olivat Etiopian Mekane Yesus -kirkon pääsihteeri Teshome Amenu sekä kirkon lähetysjärjestön johtaja Tilaye Daba. / EECMY

Jätä kommentti