Lähettäjäpiirikirje 1/2020

Kirjoitan kuukausittain kirjettä niille, jotka haluavat seurata työtäni ja osallistua siihen rukoilemalla ja tukemalla työtä taloudellisesti. Tervetuloa lähettäjärenkaaseen. Tässä otteita tammikuun 2020 lähettäjäkirjeestäni.

Vuosi 2020 jälkeen Kristuksen syntymän

Vuosiluvutkin julistavat Jeesuksen syntymää! Vähän yli 10 vuoden päästä – ehkä vuonna 2033 – voimme viettää Jeesuksen kuoleman ja ylösnousemuksen 2000-vuotisjuhlallisuuksia! Toivottavasti Jeesus palaa ennen sitä. Nyt pyrimme auttaa mahdollisimman monia pelastukseen. Suuri päivä on lähempänä!

Laskin evankeliumin leviämisnopeuden matkalla Jerusalemista Suomeen. Vaikka alussa vauhti oli räjähdysmäinen, tahti lopahti. Noin 5000 kilometrin matka Suomeen kesti 1000 vuotta. Evankeliumin leviämisnopeus oli noin 14 metriä päivässä. Vuodessa viisi kilometriä eteenpäin uusille alueille. 

Ja vielä on suuria alueita, johon hyvän sanoman julistajan jalat eivät ole astuneet. Ajattele, kaikki eivät kuule Jeesus nimestä! Mutta rukous kulkee!

Ennen joulua olin vierailulla Urjalassa ja Espoossa. Vietimme työntekijöiden kanssa joulujuhlaa ja vetäydyimme ansaittuun joulunviettoon. Kävin tervehtimässä kirkkoherra Keijo Rainermaa hänen eläkejuhlassaan.

Heti tammikuun alussa ryömimme pesistämme Ryttylään työntekijöiden kokoukseen. Loppiaisena siunasimme piispa Matti Revon johdolla seitsemän uutta lähetystyöntekijää palvelukseen. He lähtevät tänä vuonna Japaniin, Venäjälle ja Euroopan maahanmuuttajatyöhön. Mikkelissä olin uusien toimitilojen käyttöönotossa.

Tänään (20.1.) olen ollut Kirkon lähetystyön toimikunnassa, jonka puheenjohtajuudesta piispa Simo Peura luopui ja Jari Jolkkonen astui tilalle. Hyvin meni ensimmäinen kokous.

Evankeliumia työntekijöille!

Työntekijäpäivien lähtökohdaksi otimme evankeliumin julistamisen työntekijöille. Moni Jumalan valtakunnan työntekijä on väsynyt ja rikki, omien syytösten ja paholaisen hyökkäysten kohteena. Olenko tehnyt tarpeeksi ja oikeita asioita? Pitäsikö heittää hanskat naulaan. Siksi on tärkeää julistaa heille sitä samaa armoa ja anteeksiantoa, mitä he repaleisena kiertävät tarjoamassa muille. Moni on kokenut, että muille sitä on helppo tarjota, mutta omalle kohdalle vaikea sulattaa. Rukoile niiden puolesta, jotka sinua tukevat!

Evankeliumia lähettäjärenkaalle!

Tämä sama armo kuuluu myös sinulle. Kun Jeesus antaa anteeksi, hän antaa anteeksi kaiken! Kaikki tarkoittaa kaikkea. Kun hän antaa pelastuksen, se on täydellinen. Ei vajaa. Raamattu puhuu ihanasti syntisen vanhurskauttamisesta eli Jumalalle kelpaavuudesta. Se tulee uskosta myös sille, joka kokee ettei pysty yli muiden asettamasta rimasta.

Evankeliumin ja armon suhteessa olemme saajan puolella. Tehtävämme on ottaa vastaan.

Kristinusko on suostumista Jumalan rakastamaksi. Räpiköinti kannattaa lopettaa ja kotkan tavoin levittää siivet ja antaa lämmön nostaa!

Evankeliumi eteenpäin!

Istun juuri nyt Ryttylässä ja muistelen, miten 30 vuotta sitten tammikuussa tulin tänne lähetyskouluun intoa täynnä opiskelemaan. Olin  sellaisten henkilöiden kuin Uuras Saarnivaara, Pentti Heinilä, Reino Saarelma ja monen muun opissa. Täällä oli Kansanlähetyksen oma työntekijäkoulutus, jota kävin yli kolme vuotta. Olin Kuopissa Kansanlähetyksen nuorisosihteerinä 1993-1994 ja sitten Viron Pöltsamaalla 1995-1998. Sitten Tartossa, Saksassa ja Tallinnassa. Ja vuodesta 2010  taas Suomessa. Kesällä kymmenen vuotta. 

Tänään on myös 30-vuotiskihlapäivä. Olemme kahden kotona, lapset Lahdessa ja Okinawalla.

Entä 30 vuoden päästä?

Millaista elämä lienee 30 vuoden päästä? Jos elän, olen 83-vuotias. Toivon, että olen elänyt vuodet tuomalla monia ihmisiä Jumalan valtakuntaan, rohkaissut Jumalan kansaa uskollisuuteen Jumalan sanalle ja lähetystehtävän täyttämiseen. Kunpa näkisin maailman evankelioituna ja Suomessa uusien sukupolvien vaikuttaman herätyksen. Haluaisin olla erityisesti tukena nuoremmalle polvelle ja antaa heille sellaista hengellistä tukea, mitä olen toivonut itse saavani. Jospa pystyisin juoksemaan puolimaratonin!

*Siunauksin Mika

Kristittyjen yhteyden ja yhteistyön perusta on Jeesus Kristus. Kristityt tulevat Jeesuksen luokse eri traditioista, kirkoista ja ryhmistä. Jos Jeesus on kristillisyytemme keskipisteenä, hänelle lähentyminen lähentää myös kristittyjä toisiinsa.

Jätä kommentti