Jumala on luvannut siunata oman sanansa – Ei meidän ajatuksiamme

”God has not promised to bless my thoughts, but He has promised to bless His Word.”
-Billy Graham

Jumala ei ole luvannut siunata minun ajatuksiani, mutta hän on luvannut siunata oman sanansa.

Tämä ajatus on siivittänyt Billy Grahamin ja hänen järjestönsä evankelioimistyötä 1940-luvulta alkaen. Hänen saarnansa on inhimillisesti katsottuna pelkistettyjä. Graham siteraa paljon Raamattua ja tähtää puheessaan evankelistan kutsumuksensa mukaisesti siihen, että ihminen löytäisi uskon Jeesukseen.

Jumalan sana Jeremialle

Tuosta alussa olevasta lainauksesta tuli mieleeni Vanhan testamentin profeetta Jeremia. Luvussa 15 Jeremia valittelee kohtaloaan ja syntymistään maan päälle. Jumala oli kuitenkin valinnut Jeremian jo ennen syntymistään profeetaksi (Jeremia 1:5).

Jumala sanoi, että jos Jeremia lopettaa joutavien asioiden puhumisen, Jumala ottaa hänet taas käyttöönsä.

Silloin Herra vastasi minulle: — Jos muutat mielesi, minä otan sinut jälleen palvelukseeni. Jos et puhu joutavia, vaan puhut niin kuin puhua tulee, saat jälleen olla minun suunani. Ihmiset kääntyvät sinun puoleesi, mutta älä sinä käänny heidän mielensä mukaan
Minä teen sinusta lujan pronssimuurin. Vaikka tämä kansa nousee sinua vastaan, ei se sinua voita, sillä minä olen sinun kanssasi, minä autan ja suojelen sinua, sanoo Herra.
Minä pelastan sinut pahojen käsistä, vapautan sinut väkivaltaisten kourista!
(Jeremia 15:19-21)

Molempien lainauksien edessä on hyvä viipyä Herran edessä.

Jätä kommentti