Jumala parantaa

Muistan sen hetken sairaalassa kuin eilisen päivän. Teho-osaston hoitajat ihmettelivät, kun kerroin voitelevani tiedottomassa tilassa makaavan nuoren miehen öljyllä. Mitä lie luulivat minun tekevän. Omaiset toivoivat öljyllä voitelua eli oliiviöljyllä ristin merkin tekoa sairaan otsaan. Suostuin pyyntöön. Onhan sairaan voitelu vanha Raamattuun perustuva tapa. Kastoin pullosta öljyä sormenpäähän, tein ristinmerkin Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen tiedottomalta vaikuttavan otsaan ja rukoilin, että Jumala parantaisi hänet. Poistuin. Työni oli tehty. 

Liikenneonnettomuudessa pahoin loukkaantuneelle ei oltu annettu toivoa. Muutaman viikon kuluttua varvas liikahti, ja toipuminen alkoi. Uskon paranemisen olleen ihme.

Jumala parantaa monin tavoin. Jos olkapää on jumissa, kannattaa mennä fysioterapeutille. Jos on vaivoja, mene lääkäriin. Kaikki tervehtyminen on Jumalan siunausta ja lahjaa. Voimme myös rukoilla parantumista. Jumalanpalveluksissa tämä on tavallista samoin kuin muissakin seurakunnan kokoontumisissa.  Rukous on rakkautta ja toisten kuormien kantamista.

Kristillinen ihmiskäsitys sisältää hengen, sielun ja ruumiin. Sielu on sisäinen olemuksemme. Henki luo yhteyden Jumalan kanssa. Nämä kolme ovat hyvinvoinnissamme tärkeitä.

Sielu, henki ja ruumis

Ruumiin vammojen lisäksi sielumme voi olla haavoilla. Monet ovat kokeneet niinkin kovia, etteivät uskalla kertoa niistä kenellekään. Jonkun seuralaisena on ollut pitkään elämää rajoittava ja minuutta kutistava häpeä. Olen tässä kokemusasiantuntija. Joillakin on muu sielua kaivertava vaiva. Yhteys Jumalaan ja siihen liittyvä itsetuntemus on parantanut omaa sieluani. 

Jokaisella on myös henki, joka kaipaa kosketusta ja yhteyttä Jumalaan. Ruumiin ja sielun vaivojen lisäksi meillä voi olla kipua hengessä. Ehkä yhteys Tekijäämme on katkennut tai vaurioitunut, ja siksi koemme sisimmässämme tiedostamatonta janoa. Se on sielun huokausta Jumalan luokse, ja sitä kannattaa kuunnella, sillä se kertoo aidosta tarpeestamme.

”Itse rauhan Jumala pyhittäköön teidät kokonaan ja varjelkoon koko olemuksenne, teidän henkenne, sielunne ja ruumiinne, niin että olette nuhteettomat Herramme Jeesuksen Kristuksen tullessa” (1.Tess. 5:23).

Mika Tuovinen

*Hartauskirjoitus 12.4.2024  Kuhmolaiseen

TÄTÄ TIETOA SAA JAKAA:

FACEBOOK – TWITTER – LINKEDIN

2 kommenttia artikkeliin ”Jumala parantaa”

Jätä kommentti