Rukousta, riemua ja voitelua – Lähettäjäpiirikirje 4/2024

Kirjoitan kuukausittain kirjeen työtovereilleni eli heille, jotka mahdollistavat hengellisen palvelutehtäväni rukouksin, rohkaisuin ja lahjoituksin. He ovat todellakin työtovereitani. Ilman heitä en voisi olla tässä palvelutehtävässäni. Voit lukea lisää lähettäjäpiiristäni tästä. Samassa kohtaa voit liittyä mukaan. Tervetuloa ihan jokainen!

Tässä alla otteita muokattuna huhtikuun 2024 kirjeestäni. 

* * *

Rantakeli vai räntäkeli? Pisteillä on merkitystä. Huhtikuun lopun harvinainen lumentulo mullisti liikennettä ja mieliä. Huhtikuun matkalla olin usein vaarassa, mutta toivottavasti en väärässä.

Puheita, rukousta ja voitelua

Nuo vaarat olivat tielleni osuneita maantieteellisiä paikkoja Karjalassa ja Kainuussa. Tämä oli monien puheiden kuukausi Alajärvellä, monta kertaa Lahdessa, Hämeenlinnassa, Kauniaisissa ja Lohjalla. Lisäksi tein 12 päivän kiertueen: Savonlinna, Parikkala, Saari, Kesälahti, Kitee, Nurmes, Joensuu, Kiihtelysvaara, Kuhmo, Kajaani, Vaala ja Puolanka.

Matkalla halusin saada kokonaiskuvaa kristittyjen tilanteesta ja ajatuksista, julistaa evankeliumia ja rukoilla heidän kanssaan ja heidän puolestaan. Tuolla matkalla rukoilin tiiviimmin toisten puolesta kuin koskaan ennen ja voitelin oliiviöljyllä (ristinmerkki otsaan) useampia kuin koskaan aiemmin.

Uskon, että Jumala voi parantaa. Näin oli Jeesuksen ja apostolien aikana ja näin on tänäänkin. En tiedä, miksi kaikki eivät parane. Tehtäväni oli rukoilla heidän puolestaan. Rukous on myös mahdollisuus välittää Jumalan läheisyyttä. Kaikki eivät parane, mutta kaikki ovat Jumalalle rakkaita. Rukoilemme ja jätämme asiat Jumalan käsiin.

Kokonaisvaltaista parantumista

Raamatussa meille ei ole annettu yhtä ainoaa metodia, miten rukoilla ihmisten puolesta. Siellä mainitaan kätten päälle paneminen ja öljyllä voitelu. Emme rukoilleet ainoastaan ruumiin paranemista. Rukoilimme myös sielun ruhjeiden ja kolhujen paranemista sekä hengen eli Jumala-suhteeseemme liittyvää korjausta. Tarvitsemme kokonaisvaltaista ruumiin, sielun ja hengen terveyttä.

Moni toivoi rukousta läheisten puolesta, jotka eivät vielä usko. Moni kaipasi siunausta. Mielelläni palvelin näissä tehtävissä.

Itse asiassa matkallani koin, että tein sitä, mistä nautin ja minkä koen omakseni. Mitä enemmän teen ja laitan lahjojani käyttöön, sitä paremmin osaan palvella. Huomasin, että tarve tämän kaltaiselle rukoustoiminnalle on suuri. Monet illat päättyivät rukoushetkeen, jossa yksi kerrallaan sai tulla pieneen lyhyeen kahdenkeskeiseen rukoukseen, ja kun viimeinenkin oli saanut rukouksen ja siunauksen, usein väki olikin jo lähtenyt koteihinsa.

Kirjoitin kokonaisvaltaisesta paranemisesta Kuhmon paikallislehteen ja Vaalan sanomissa oli kertomus illastamme. Kiitollisena tästä kaikesta!

Miten Jumala parantaa
Kirjoituksen Kuhmon paikallislehdessä.

Jeesus on Herra!

Olin Suomen Raamattuopistolla Kauniaisissa puhumassa aiheesta Ylösnousemuksen seurauksista. Ensin minulta pyydettiin aihetta Ylösnousemuksen todisteet, mutta pyysin aiheen vaihtoa. Koin, että seuraukset kertovat siitä, mikä on Jeesuksen ylösnousemuksen merkitys meille.

Apostolien teoista katsoin, mikä oli ensimmäisten kristittyjen julistuksen keskus. Siellä päähenkilöt Pietari ja Paavali julistivat sekä Jeesuksen ristinkuoleman että ylösnousemuksen merkitystä. Itse asiassa jälkimmäistä jopa selitettiin enemmän ja viitattiin Vanhan testamentin kirjoituksiin.

Tässä vaiheessa tajusin, että luterilaisuuden kyllästämässä kulttuurissamme tilanne on toinen. Olemme vahvoja löytämään Jeesuksen ristinkuolemasta ja sen merkityksestä monenlaisia arvokkaita vivahteita. Olemme paljon pureskelleet ja pohtineet ristin merkitystä. Se on hyvä. Mutta olemme hyvin vähän pohtineet Jeesuksen ylösnousemuksen merkitystä. Suurin merkitys on se, että Jeesus elää ja hän on kaiken Herra!

Toki Jeesuksen ylösnousemus mainitaan virsissä, jumalanpalveluksissa ja puheissa, mutta sen merkityksen järjestelmällinen opettaminen on ollut seurakunnallisessa kulttuurissamme vähäistä.

Voisiko paluu apostoliseen saarnamalliin tuoda voimaa sanomaamme ja elämäämme?

Jeesuksen kuoleman yksipuolinen korostaminen saattaa aiheuttaa sen, että uskoa pidetään vain oppilauselmien kokoelmana, jolla ei ole merkitystä nyt. Jeesuksen ylösnousemuksen ja hänen tällä hetkellä vaikuttavuuden painotus tuo dynaamisuutta uskoon ja julistukseen. Jeesus ei olekaan kaksi vuosituhatta sitten kuollut uskonnon perustaja vaan tässä ja nyt vaikuttava Jumalan Poika, Pelastaja.

Jeesuksen ylösnousemuksen kautta löydämme myös vastauksia suuriin kysymyksiin elämän jatkumisesta kuoleman jälkeen, kuolleiden ylösnousemisesta ja ylösnousemusruumiin olemuksesta, viimeisestä tuomiosta ja pelastuksesta.

Pitkäperjantain tapahtumia kuvaa sanat ”Kristus meidän puolestamme”, pääsiäisen seurauksena tämän lisäksi tule ”Kristus meissä”.

Usko Jeesukseen - Miten tullaan uskoon

RUKOILETHAN KANSSANI!

Rukousaiheita:

 • Hengellinen herätys Suomeen.
 • Uusien lähettäjien saaminen minulle ja työntekijöiden saaminen Mission Europeen.

Kiitosaiheita:

 • Jeesuksen ristinkuolema, ylösnousemus ja näiden valtavat seuraukset.
 • Lähettäjäpiirin uudet ja vanhat jäsenet!

Mikan blogiTule lähettäjäksi!Lahjoitus mahdollistaa työni

TÄTÄ TIETOA SAA JAKAA:

FACEBOOK – TWITTER – LINKEDIN

2 kommenttia artikkeliin ”Rukousta, riemua ja voitelua – Lähettäjäpiirikirje 4/2024”

 1. Rukous on silta luokse Jumalan, rukous on polku luokse Auttajan. Rukous on lintu joka lentää taivaaseen, Rukous tuo rauhan sydämeen.
  Lapsille ja lapsenlapsille opetettu laulu, jota myös pyhäkoululapsille opetettu.
  Rukous jatkuu edelleen, aiheita riittää. Muistan rukouksin työtäsi 🙏💕

  Vastaa

Jätä kommentti