Kansanlähetykselle on valittu uusi johtaja

Kuva: Kansanlähetyksen Japanin työn 50-vuotisjuhlakuva. Daniel Nummela alarivissä oikealla. Vieressä Mika Tuovinen ja Länsi-Japanin ev.lut. kirkon johtaja Rei Nagata ja Miki Nagata.

Kesäkuussa ilmoitin Kansanlähetyksen liittohallitukselle jättäväni lähetysjohtajan tehtävän 31.12.2020. Liittohallitus asetti toimikunnan valmistelemaan uuden lähetysjohtajan valintaa, ja tuomaan esityksen liittohallitukselle.

Esitys uudesta johtajasta tuotiin liittohallitukseen 22.8.2020. Valituksi tuli teologian maisteri Daniel Nummela. Daniel on Suomen ev.lut. kirkon pappi, Japanissa kymmenen vuotta (2009-2019) toiminut lähetystyöntekijä ja myös Helsingin yliopiston teologian tohtorikoulutettava.

Minulla on Danielista paljon hyvää kerrottavaa. Mainitsen tässä jotain. Daniel suoritti merkittävän tehtävän toimiessaan Japanin Awajin kirkon rakennusprojektin vetäjänä. Lisäksi Daniel tutustutti minulle Kevin Vanhoozeria, yhdysvaltalaista teologia, jonka teologian näkemykset ovat Danielin erityisen teologisen tutkimuksen kohteena. Daniel julkaisi viime vuonna vaimonsa Marin kanssa kirjan Kun Jumala kutsuu, jossa he kertovat lähetystyöntekijän kokemuksia Japanista.

Kansanlähetyksen johtajia

Kansanlähetys perustettiin 29.5.1967. Järjestöllä on ollut tähän mennessä kolme johtajaa, Daniel on neljäs. Samoin liittohallituksen puheenjohtajia on ollut neljä. Tässä mainitsen nämä vastuunkantajat.

Pääsihteerinä/lähetysjohtajana ovat toimineet:

  • Matti Väisänen 1967-1995
  • Timo Rämä 1995-2011
  • Mika Tuovinen 2012-2020
  • (Daniel Nummela 2021-)

Kansanlähetyksen liittohallitusta ovat johtaneet puheenjohtajat:

  • Eino J. Honkanen 1967-1983
  • Heimo Karhapää 1984-2009
  • Tuomo Heikkilä 2010-2019
  • Regina Leppänen 2020

Eino. J. Honkasta en valitettavasti oppinut tuntemaan. Kaikki muut kuusi ovat tuttuja. Ja arvostan heitä ja heidän palvelutehtäviään suuresti.

Viesti Danielille

Lauantai-iltana liittohallituksen kokouksen jälkeen kirjoitin työpaikalla nopeasti vielä viestin Facebookissa Danielille:

Arvoisa lähetysjohtaja electus Daniel Nummela

Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen liittohallitus valitsi sinut hetki sitten uudeksi lähetysjohtajaksi 1.1.2021 alkaen.

Edessäsi on vaativa tehtävä myrskyisässä ajassamme. Mutta sinulla on Jumalan antamia kykyjä, paljon tukijoita ja esirukoilijoita. Myös minä haluan olla tukenasi. Ja toivottavasti koko Kansanlähetyksen ystäväjoukko!

Hyvät ystävät! Ottakaa Daniel ja hänen perheensä esirukoustenne kohteeksi!

Kansanlähetyksen johtajan tehtävään liittyy paljon odotuksia, joiden ristiriitaan joudut. Tehtävää on myös enemmän kuin pystyt suorittamaan. Tarvitset kykyä priorisoida ja käyttää vahvuuksiasi. Muista levätä! Kansanlähetyksellä on ollut hyviä johtajia.

Voit oppia heiltä, mutta tärkeintä on, että johdat tätä liikettä Danielina omalla tavallasi. Älä kadota minuuttasi johtotehtävissä!

Muista kaiken keskellä, että palvelet ennen kaikkea kaikkivaltiasta Jumalaa. Ruoki Jumalan kansaa Raamatun sanalla. Rohkaise, lohduta ja kehota. Pidä Jeesus Kristus elämäsi ja työsi keskipisteenä. Kantakoon elämäsi ja palvelutehtäväsi runsasta hedelmää, säilytä uskosi ja saavuta kerran ikuisen elämän ilo.

Nyt kokouksen jälkeen lähden rauhallisin mielin saunomaan, tietäen, että hengellisessä kodissani on tehty taas yksi hyvä ja suuri päätös tulevaisuuteen liittyen.  Toivotan sinulle, vaimollesi ja lapsillesi paljon

Jumalan siunausta.

Mika Tuovinen

lähetysjohtaja 31.12.2020 asti

Suomen Ev.lut. Kansanlähetys

Daniel Nummelan lähettäjäksi

Toivon, että Kansanlähetyksen ystäväjoukko ottaa Danielin hyvin vastaan. Minäkin kuulun tähän ystäväjoukkoon, ja tuen Danielia ja hänen johtajuuttaan ja johtamistaan. Kansanlähetys sai hyvän johtajan.

Daniel tulee tehtävässään tarvitsemaan monenlaista tukea, rohkaisua ja esirukousta. Lisäksi hänellä on Kansanlähetyksen työntekijöiden tapaan lähettäjärengas, johon voi liittyä. Jos et vielä ole kenenkään työntekijän lähettäjärenkaassa, pohdi liittymistä Danieln lähettäjäksi.

Lopuksi

Toissapäivänä tapahtunut Danielin valinta lähetysjohtajaksi toi elävästi mieleeni oman vastaavan päivän. Timo Rämä oli ilmoittanut jäävänsä eläkkeelle vuoden 2011 lopussa. Hänen seuraajastaan päätettiin liittohallituksessa 5.2.2011. Muistan, että minut kutsuttiin varmuuden vuoksi lähietäisyydelle, jotta minua voi onnitella, jos valinta osuu minuun. Se osui. Olen kuvassa tuona päivänä Timo Rämän ja Tuomo Heikkilän kanssa. Käsi on kipsissä sählyottelun jäljiltä!

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Tuomo Heikkilä, Mika Tuovinen ja Timo Rämä Kansanlähetyksen liittokokouksessa 5.2.2011.

Aloitin lokakuussa 2011 lähetysjohtajan sijaisena, ja 1.1.2012 lähetysjohtajana. Tämä hieno tehtävä ja aikakausi päättyy omasta aloitteestani tämän vuoden lopussa. Olen mukana jatkossakin Kansanlähetyksessä, mutta en enää palkattuna työntekijänä.

Ensi vuoden alusta aloitan pienessä Mission Europe -järjestössä, joka tahtoo missionsa mukaisesti sytytellä herätyksen kipinöitä. Netistä löytyy lisää tietoja Mission Europesta.

Jätä kommentti