Lähettäjäpiirikirje 8/2020

Minulla on lähettäjäpiiri, jolle kirjoitan kuukausittain. Jokainen halukas, jonka sydämellä on Jeesuksen rakkauden ja pelastuksen sanoman levittäminen voi liittyä tähän piiriin. Tämän viestin lopussa on ohje liittymiseen. Kirjeessä on enemmän tekstiä, kuvia ja rukousaiheita kuin tässä nettikirjoituksessa.

Hyvä ystäväni, lähettäjäni!

Ihan innolla ja vähän vavistuksella odotan uuden työkauden alkua. Edessä on jännittäviä asioita kuten uuden lähetysjohtajan valinta ja siihen liittyvä töiden siirto.

Työssäni elokuu on yksi kiireimmistä ja vaativimmista kuukausista. Kuun puoliväliin pitää saada valmiiksi tulevan vuoden toimintasuunnitelma, talousarvio ja kuun lopussa vielä kaikki muut syyskuun alun vuosikokoukseen liittyvät hallinnolliset materiaalit. Tätä kirjoittaessa olen tyytyväisenä aikataulussa. Monet neuvottelut tapahtuvat nykyään netissä, mikä on vähentänyt matkustamista.

Kesäloman jälkeen ensimmäinen työni oli opettaa lähetysteologiaa pienellä neljän hengen lähetyskurssillamme. Iloitsin kahdesta tulevasta lähettiperheestä, joista toinen on tuttu jo lähes 30 vuoden takaa! Ja olin vähän kateellinen: Tässä he ovat nyt lähdössä toteuttamaan kutsumustaan. Molemmat parit lähtevät alueelle, jossa kristittyjä on alle 1 % asukasluvusta.

Sydämessäni nousi pintaan omat lähettivuodet ja myös omat lähtökuopat, joihin on pian jalkansa asetettava.

Työpaikalla on haikeaa aina kun työtoverit siirtyvät muualle töihin tai jäävät eläkkeelle. Juhlimme opistomme keittäjän Päivin eläkkeellejäämistä. Päivi tuli töihin taloomme 30 vuotta sitten. Hän on ehdottomasti talon tärkeimpiä henkilöitä kuten koko keittiön väki! Meillä on muuten vaara, että huomaamme kirkossa ja järjestöissä vain näkyvillä paikoilla olevat henkilöt, mutta emme sitä suurta joukkoa, joka pitää työn todellisuudessa pystyssä omaa tehtäväänsä hoitaen.

Jumalan valtakunnassa uskollisuus oman tehtävän hoidossa on suuri arvo. Ei niinkään tehtävän näkyvyys. Paavalin opetus seurakuntaruumiista oli selvä: mitättömiltä tuntuvat ruumiinjäsenet ovat tärkeitä. Älä koskaan väheksy itseäsi, älä vähättele tehtävääsi ja kutsumustasi arjessasi tai seurakunnassasi Jumalan palvelijana!

Lähettipäivät – tapaamisia ja unelmia

Elokuun alussa kokoonnuimme entisten sekä tällä hetkellä kotimaassa olevien nykyisten lähetystyöntekijöiden kanssa lähettipäiville. Nämä ovat aina ihanien kohtaamisten ja muistojen jakamisen paikkoja. Saamme kuulla, missä nyt mennään ja mihin tulevaisuudessa pyritään.

Tänä vuonna päivien teemana oli sana unelmia. Pohdimme niiden toteutumista sekä toisin.käymisen surua. Saimme tehtävän: Missä haluat olla viiden vuoden päästä? Mikä on unelmasi elämäsi tilanteesta vuonna 2025? Kirjoitimme unelmamme paperille. Tämän jälkeen tehtävä jatkui: Kirjoita askeleet, konkreettiset teot, jotka johtavat unelman toteutumiseen. Hyvä harjoitus kaikille. Kokeilpa tätä joko yksin tai jonkun kanssa. Aika menee vauhdilla ja siksi elämää kannattaa suunnitella.

Lisäisin tuohon työskentelyyn vielä yhden kysymyksen: Miksi? Kun olet luonut päämääräsi, kysy itseltäsi: Miksi juuri tämä on päämääräni ja unelmani?

Omaa unelmatyöskentelyäni jaan teidän kanssanne tammikuun kirjeessäni. Yleisesti voin sanoa, että se liittyy evankeliumin tehokkaampaan leviämiseen ja kirjeen alussa olevaan kuvaan.

Lähettipäivien eräs kohokohta on lähetysjohtajan grillipäivällinen. Minulle tämä oli yhdeksäs ja viimeinen kerta vastuussa. Minulle on ollut tärkeää, että istumme erilaisina työntekijöinä, entisinä ja nykyisinä, eri tehtävissä palvelleina samassa pöydässä. Pöydälle on tullut pituutta. Nytkin grillin palveluista nautti yli sata lähetystyöntekijää

Uutisia lähetyskentiltä

Lähetystyöntekijöidemme työ on jatkunut. Nostan tässä kolme uutista. Vanhalle työkentällemme Saksaan siirtyi kesällä kokenut Tiiran perhe. Itä-Euroopan muslimialueella työtoverini Anu kertoo viime aikoina muslimien ottaneen poikkeuksellisen paljon yhteyttä. Avoimuutta Jeesuksen kohtaamiseen on. Anu kertoo musliminaisesta. Tämä Amira kohtasi näyssä Jeesuksen, joka sanoi: ”Minä tulen pian takaisin. Kerro tämä uutinen kaikille!” Lisäksi juuri nyt sadonkorjuun aikaan saimme välitettyä leikkuupuimurin Moldovan Gagauziaan kristillisen yhdistyksen tarpeisiin.

Jumalan tunteminen

Olen lukenut kesällä kuolleen J.I. Packerin klassikkokirjaa Jumalan tunteminen. Kirja kuvaa Jumalan ominaisuuksia (attribuutteja) ja toimintaa. Eräs oivallus oli Packerin korostus: Älä pidä Jumalaa vain totuus-lauselmien vaan rukouksen ja ylistyksen kohteena. Packer kehotti muuttamaan jokaisen raamatullisen väitteen Jumalasta omassa elämässä rukoukseksi ja ylistykseksi. Kokeile tätä! Seuraavan kerran kuullessasi tai lukiessasi Jumalasta jotain, muuta se ylistykseksi siitä, millainen Hän on tai mitä Hän on tehnyt. Näin oppi ja opetus ruokkii myös hengellistä elämää! Usko ei ole vain pään tietoa vaan yhteyttä kolmiyhteiseen Jumalaan!

Siunauksen toivotuksin

Kiitos kun olet kulkenut matkaa kanssani maailman evankelioimisen hyväksi pienellä peltosarallani! Työ on yhteistä!

Ole siunattu ja siunaukseksi!

Mika


Voit tulla lähettäjäpiiriini mukaan. Tule rohkeasti tiimiin! Saat kuukausittain lähettäkirjeeni postilaatikkoon tai sähköpostiin, kirjeessä on rukousaiheita ja tietoja, miten voit tukea työtä myös taloudellisesti. Tämä lähettäjäpiiri mahdollistaa työni varsinkin 1.1.2021 alkaen, jolloin siirryn Kansanlähetyksen johtajan tehtävästä Mission Europe -järjestön palvelukseen.

Tietoja Kansanlähetyksestä.

Tietoja Mission Europesta.

Lähettäjäpiireihin ilmoittautuminen Mission Europessa. (Markku ja Aulikki Happonen, Tarja ja Seppo Niemeläinen, Marjo ja Ilkka Puhakka, Mika Tuovinen, Marianne ja Petri Välimäki).


”Kristus aina istuu valtaistuimella katsomassa, tulisiko joku Aadamin langenneista lapsiraukoista häneltä jotakin anomaan”

(Jonas Lagus 1798-1857).

Jätä kommentti