Katse oikeaan suuntaan!

Elämme vaikeita aikoja. Mutta samalla ilon, toivon ja mahdollisuuksien aikaa. Siksi kristikunnan tulee juuri nyt nostaa päänsä kolmen asian tähden.  

Mutta katsotaan ennen innostavia asioita niitä vaikeita aikoja. Apostoli Paavali profetoi, että ”viimeisinä päivinä koittavat vaikeat ajat” (2. Tim. 3:1). Sitten hän Hengen johtamana kuvailee valloilleen pääsevää itsekkyyttä. Ja vaikeuksia tuo sekin, että Jumalan palveleminen muuttuu vain muodoksi ilman elämää muuttavaa Jumalan voimaa. Tämä voima on ennen kaikkea Raamatun sanassa. Älä anna maailman pahuuden tai uskonnollisen luopumuksen viedä sinua pois Jumalan sanasta. Älä ole mukana luopumuksessa. Pysy uskossa, ruoki itseäsi Raamatun sanalla.   

Yhteiskunnassamme on tahoja, jotka eivät siedä Jumalan sanan opetusta. Jos Kansanlähetys pysyy sillä pohjalla, mihin se on perustettu, se tulee kohtaamaan monia syytöksiä ja tahallista väärinymmärrystä. Tämä koskee kaikkia kristittyjä ja kristillisiä yhteisöjä maassamme. On yksi keino välttää vaikeudet: Vaihdamme Raamattuun perustuvat arvomme aikamme suosittuihin mielipiteisiin. Mutta silloin emme ole enää Jumalan sanalle uskollisia palvelijoita. Edellisten ongelmien lisäksi monia painaa yhteiskuntamme kriisit. Sairausepidemiat, työttömyys, perinteisten arvojen murtuminen ja monet muut. Muista kaiken keskellä, että kristityn elämä on aina Jumalan varmoissa käsissä.  

Kriisien keskellä katse kolmeen asiaan

Mutta haluan tuoda tässä eteesi kolme tärkeää asiaa, joissa haluan meidän kaikkien olevan mukana. Ne ovat asioita, joiden toivon katseemme kiinnittyvän. Jos katsomme ympärillämme olevia kriisejä, toivottomuus ja masennus täyttää mielemme. Koen, että Jumala haluaa nyt nostaa katseemme toiveikkaana toisaalle. 

Tällaisina aikoina ehdotan katseen kohdistamista kolmeen asiaan: Kristikunnan yhteyteen, hengellisen herätyksen tavoittelemiseen ja kolmanneksi Kristukseen.  

1. Katse yhteyteen!

Kristikunnan yhteys on Jumalan tahto. Kaikki kristityt ovat yksi suuri Jumalan lasten joukko. Tätä kirjoittaessa olen tullut saarnaamasta Ähtärin kirkossa. Tekstinä oli 38 vuotta sairastaneen miehen parantaminen. Minua puhutteli erityisesti juutalaisten hengellisten johtajien kommentti tähän ihmeelliseen tapahtumaan: Miksi mies parannettiin sapattina! Niinpä: Väärin parannettu! Ilon sijasta oli syytös. Tajusin löytäväni tuon fariseuksen omasta sydämestäni: Jos Jumala toimii toisin kuin itse toivoisin, ehkä purnaan hänelle. Tai jos hän siunaa jotain toista järjestöä enemmän kuin omaani, tulen kateelliseksi! Tai jos joku löytää uskon Jeesukseen toisella tavalla, kun pidän oikeana, saatan ajatella, onkohan tuo usko oikeaa. 

Olin erään Kansanlähetyspiirin 50-vuotisjuhlassa. Toisen järjestön työntekijä piti onnittelupuheen ja sanoi: Siunatkoon Herra teitä enemmän kuin meitä! Tämä puhutteli minua. Kun myrskyt kirkossa ja yhteiskunnassa yltyvät, etsitään yhteyttä toisiin kristittyihin! Kaivetaan sotakirveet syvälle, mennään lähelle ja pyydetään anteeksiantoakin. Uskon, että Jumala haluaa tuoda kriiseissä kristittyjä lähemmäksi toisiaan. Meillä on omat hengelliset kotimme, mutta rakkaus ylittäköön kotien väliset seinät.  Suomen kristikunta on yksi Jumalan kansa. Meidän tulee puhua toisistamme hyvää, siunata toisiamme ja toimia yhdessä Jumalan työtovereina. Laitetaan pois kateus ja pahan puhuminen toisista kristityistä. Me pelaamme samassa joukkueessa ja samaan maaliin. Katsotaan kristittyjen yhteyteen.  

2. Katse kaivattuun herätykseen!

Toiseksi katsotaan suureen tehtäväämme viedä evankeliumi kaikille. Rukoilen herätystä kuten monet muutkin. Moni läheiseni ei vielä usko. On kauhistuttavaa, että he ovat kadotuksen tiellä. Olen lähetysihminen, tuen lähetystyötä, rukoilen lähetystyöntekijöidemme puolesta. Mutta samalla yhä painavammin sydämelläni on Suomi. Jumala on ollut armollinen kansallemme. Hän on antanut herätyksen aikoja, jolloin ikuisia sieluja on korjattu taivaaseen. Nämä ovat kansallemme paljon suurempia siunauksia kuin korkea elintaso. 

Kutsun sinua kestävään rukoukseen läheistesi, Kainuun ja Suomen puolesta. Rukoile kivisydänten pehmenemistä ja Jumalan nälkää. Rukouksen jälkeen tuo läheisesi Jumalan sanan luokse tai vie sana heille. Koen, että Suomen tavoittaminen ja kristikunnan rohkaisu rukoukseen ja toimintaan, on se mihin Jumala minutkin nyt kutsuu. Se tarkoittaa Kansanlähetyksen johtajan tehtävästä luopumista ja keskittymistä kansamme tavoittamiseen. Avaa silmäsi ja näe Kainuun ja koko Suomen suuri tarve evankeliumille. Tässä tarvitaan myös edellä mainitsemaani kristittyjen yhteyttä. Ehkä Jumala vielä armahtaa meitä ja läheisiämme antamalla uuden herätyksen ajan..  

3. Katse Kristukseen!

Kolmanneksi katsotaan Kristukseen. Jeesus on pelastajani ja herrani. On suuri etuoikeus kuulua suurimman kuninkaan seuraajien joukkoon. En ole Jeesuksen seuraaja omien kykyjeni ansioista vaan siksi, että Jeesus on pitänyt minut omanaan.

Jeesus rakastaa jokaista lunastamaansa. Sitäkin joka kokee tänään olevansa huono, heikko ja epäonnistunut kristitty.

Haluaisin erityisesti painottaa tätä: Älä anna minkään asian, teon tai syytöksen viedä sinua pois Jeesuksen luota. Kun omatunto syyttää, Jumalan sana syyttää ja toiset syyttävät sinua, katso Jeesukseen ja hänen rakkauteensa. Rukoile armahdusta ja iloitse anteeksiannosta.  

Kaksi edellä sanottua liittyy tähän kolmanteen. Ensiksi kristittyjen yhteys toteutuu syvimmin ristin alla, jossa erilaisina kristittyinä tarvitsemme samaa sovitusta ja veren evankeliumia. Toiseksi Jeesus, hänen ristinsä, ylösnousemuksensa ja takaisintulonsa on myös sanomamme ydin kansallemme.  

Painavat meriitit

Olen ollut Jeesuksen seuraaja jo neljänkymmenen vuoden ajan. Jumalan edessä meriitit kuten pappeus, lähetyssaarnaajana toiminta ja Kansanlähetyksen johtajuus eivät paljoa paina. Ne ovat kuin tuhkaa. Minun ainoa meriittini on Jeesuksen ansiot.

Minun ainoa toivoni on tämä: Jeesuksen kallis sovintoveri pesee myös Mikan synnit pois.

Tämän vuoksi annan elämäni siskojeni ja veljieni rakastamiseen ja kansamme tavoittamiseen evankeliumilla.  

Ja rukoilen, että kerran Jumala laittaisi minunkin päähäni voitonseppeleen sanoen: 

Taistelu on päättynyt. Olet uskon säilyttänyt. Tervetuloa kotiin! 


Kirjoitukseni Kainuun Kansanlähetyksen Ystäväkirjeessä 3/2020.

Yksi kommentti artikkeliin ”Katse oikeaan suuntaan!”

  1. Kiitos kristittynä elämiseen rohkaisevasta hartaustekstistäsi! Sain kirjoituksestasi intoa yrittää taistella oma kristinuskon taisteluni loppuun asti. Kaikkea hyvää sinulle ja kristilliseen työhösi!

    Vastaa

Jätä kommentti