Lähettäjäpiirikirje 9/2020

Kirjoitan kuukausittain kirjettä lähettäjäpiirilleni. Tässä otteita syyskuun 2020 kirjeestä.

Minulla on sinulle hyviä uutisia kirjeen täydeltä. Rouvan kanssa olimme vierailulla Ähtärin seurakunnassa. Saarnasin kirkossa ja sen jälkeen meillä oli lähetysjuhla seurakuntatalolla. Sydän vuoti kiitollisuutta kun sai kymmenen vuoden tauon jälkeen nähdä monia ystäviä ja lähetystyövuosina tutuiksi tulleita kasvoja. Olimme Ähtärin seurakunnan nimikkolähettejä vuosina 1995-2010. Samalla muistelin muitakin nimikkoseurakuntiamme ja ystävien tapaamisia siellä. Olisipa kiva tehdä samanlainen matka Konnevedelle, Korpilahdelle, Muurameen, Palokkaan, Soiniin ja Suolahteen

Liittokokoukselle hyvästit

Ryttylässä saimme syyskuun alussa vuoden tärkeimmän tapahtuman Liittokokouksen järjestettyä. Matkassa olevien mutkien vuoksi rukousta ja venymiskykyä tarvittiin. Saimme hyväksyttyä yhdistyksen tarvittavat dokumentit. Olen noin 30 vuoden ajan mahdollisuuksieni mukaan osallistunut tähän kokoukseen, nyt kokouksen lopussa sain sanoa jäähyväiset kokousedustajille.

Suomi Kristukselle!

Ajatukseni alkaa täyttää enemmän ja enemmän evankelioimiseen ja Suomen kansan tavoittamiseen liittyvät kysymykset. Iloitsin juuri piispa Seppo Häkkisen Kirkkopalvelut ry:n valtuustossa pitämästä puheesta, jossa hän painokkaasti korosti sisälähetystä eli Suomen näkemistä lähetysalueena. Samasta mainitsi jo piispani Simo Peura muutama vuosi sitten. Koen, että Jumala on kutsumassa kristikansaa uusiin askeliin Suomen tavoittamisessa, ja saan olla yhtenä osana tässä mukana. Kuten sinäkin. Vaikka moni kirkon mittari osoittaa alaviistoon, Jumala voi evankeliumin julistamisen kautta yllättää. Tämä on rukoukseni ja tämän vuoksi työskentelen.

Herra siunatkoon teitä enemmän kuin meitä

Ähtärin matkan lisäksi olin Turku- aktiossa, jossa vietimme myös Varsinais-Suomen Kansanlähetyksen 50-vuotisjuhlaa. Juhlasta jäi mieleen toisen kristillisen järjestön edustajan toivotus: ”Siunatkoon Jumala teitä enemmän kuin meitä!” Siinä oli ilmaistuna asenne ja rukous, minkä haluan lisääntyvän. Jumala siunatkoon teitä runsaasti!

Viestikapula Daniel Nummelalle

Elokuun jännittävin hetki oli Kansanlähetyksen liittohallituksen kokous, jossa esityslistalla oli uuden lähetysjohtajan valinta. Tärkeä valinta, sillä hänen vastuullaan lopulta on järjestön talous, hallinto, kotimaantyö ja lähetystyö. Iloitsin, että päätös syntyi 23.8. kokouksessa eikä sitä tarvinnut venyttää lokakuuhun. Tehtävien siirrossa olisi tullut turhan kiire. Valituksi tuli Daniel Nummela, 38-vuotias pastori, joka on ollut kymmenen vuotta lähetystyössä Japanissa.

Daniel on tuttu jo pitkältä ajalta. Hänestä saamme hyvän kipparin järjestöön. Hän tarvitsee tukea ja esirukousta suurten haasteiden edessä.

Danielin valinta toi ilon lisäksi minulle pienen väsymyksen. Sen syynä varmaankin oli helpotus ja rentoutuminen siitä, että kysymys seuraajasta on ratkaistu. Nyt viimeisten kuukausien kalenteriin merkittyjen töiden ja seurakuntavierailujen lisäksi siirrän Danielille työtehtäviä. Työni päättyy Kansanlähetyksessä 31.12.2020.

Tehtäviä

Seuraavan kuukauden aikana arkipäivät kuluvat pääosin keskustoimistolla Ryttylässä. Matkoja on Sääksmäen Metsäkansan kirkkoon 27.9., Tuusulan seurakuntakeskukseen 14.10., Turun Tuomiokirkkoon 18.10. ja Joensuun seurakuntakeskukseen 25.10. Tervetuloa mukaan! Muistathan näitä matkoja ja opetushetkiä myös rukouksessa!

Varma suhde

Moni on kertonut, että Jumala tuntuu olevan hiljaa. Mitään erityistä ei tapahdu. He ovat mukana seurakunnan toiminnassa, lukevat Raamattua ja rukoilevat. Ja uskovat Jeesukseen pelastajanaan. Kristillinen usko on suhde, joka perustuu Jumalan päätökseen ottaa meidät lapsikseen. Emme ole Jumalan lapsia vain tunnehuipuissa ja kadota lapseuttamme kuopassa. Jeesuksessa olemme Jumalan lapsia kaikissa tilanteissa.

Jumalan lapseus perustuu Jumalan päätökseen pelastaa, vanhurskauttaa, meidät Jeesuksen sovitustyön perusteella uskon kautta Jeesukseen.

Tuntuu miltä tuntuu niin tee tämä: Kiitä Jumalaa täydellisestä pelastuksesta, joka sinulla on Jeesuksen nimessä ja sovintoveressä!

Lähettäjärenkaan jatko

Siirryn Mission Europe -järjestön palvelukseen 1.1.2021. Järjestön pääpaikka on Saksan Kandernissa, jossa Eine ja Kalevi Lehtinen sekä Aulikki ja Markku Happonen perustivat sen 29 vuotta sitten tukemaan evankelioimistyötä Euroopassa ja Venäjällä. Jään asumaan Suomeen. Tässäkin tehtävässä tarvitsen lähettäjäpiiriä.

Olet tervetullut lähettäjäkseni. Saat valintasi mukaan postilaatikkoosi tai sähköpostiisi kuukausittaisen kirjeeni. Voit liittyä lähettäjäkseni täältä:

Klikkaa tuonne ja anna yhteystietosi.


Tämä blogikirjoitus sisältää otteita kuukausittaisesta kirjeestäni, jonka lähetän niille, jotka. haluavat olla mukana työssäni rukoillen ja antaen varoja siihen. Kutsun tätä joukkoa lähettäjäpiirikseni. Sinne ovat kaikki tervetulleita. Lähettäjäpiirikirjeessä on enemmän tietoja työstäni, valokuvia ja rukousaiheita.

Jätä kommentti