Lähettäjäpiirikirje 1/2021

Vuoden 2021 alusta työni Kansanlähetyksen lähetysjohtajana päättyi, ja aloitin Mission Europen toiminnanjohtajana. Myös tässä tehtävässä kirjoitan kuukausittain kirjettä tukijoukolleni, lähettäjäpiirilleni.

Lähettäjäpiiri on joukko ihmisiä, joka tukee kutsumustyötäni taloudellisesti, rukoilee työn puolesta ja pitävät työtä esillä. Mission Europessa palkkani ja työkuluni tulee pitkälti tämän lähettäjätiimin kautta.

Tässä otteita tammikuun 2021 kirjeestä. Jos haluat koko kirjeen sähköpostiisi tai postilaatikkoosi, olet tervetullut lähettäjäpiiriini. Alla olevaa kirjettä on lyhennetty ja muokattu.

”Älkää enää menneitä muistelko, älkää muinaisia miettikö! Katso: minä luon uutta. Nyt se puhkeaa esiin – ettekö huomaa? Minä teen tien autiomaahan ja joet kuivuuden keskelle.” (Jes. 43:18-19).

Jumalan kansan kulku on ainakin Aabrahamista alkaen vaeltamista, vanhasta luopumista, lähtemistä ja uuteen tulemista. Myös muuttolintu tietää, milloin on aika kohottaa siivet ja lentää. Pekka Simojoki on rohkaissut minuakin laulullaan Muutoksen aika:

”Siis älä pelkää, kun jokin muuttuu. 
Matkaan jo lähde, tässä on tie. 
Jumala antaa sen mitä puuttuu, 
lävitse kaiken hän sinut vie.
Havahdu uskon todellisuuteen, 
Hän saapuu arkeen kuin ennenkin. 
Sinua kutsuu johonkin uuteen. 
Sen mitä annat, saat takaisin.”

Rakkaista asioista luopuminen on usein vaikeaa, siksi niihin jää kynsiemme jäljet. Minulle Kansanlähetyksen työyhteys melkein kolmen vuosikymmenen ajalta on tärkeä. Siellä sain myös kasvaa suurempaan vastuuseen Jumalan valtakunnan työssä. 

MITÄ ON EDESSÄ?

Työnäkyni tiivistyy kolmeen sanaan: VOITAVARUSTA ja LÄHETÄ. Elämäni perusperiaate on: Haluan elää niin, että taivaassa on mahdollisimman paljon ihmisiä. Tätä varten haluan

  1. voittaa toisia Jeesuksen seuraajiksi,
  2. varustaa voitettua – kristittyjä ja seurakuntalaisia – ymmärtämään paremmin Raamattua ja Jumalan tahtoa, ja
  3. auttaa kristittyjä lähtemään liikkeelle tavoittamaan lähellä ja kaukana olevia. Lähetyskäsky toteutuu vain, jos saamme Jumalan koko seurakunnan liikkeelle. 

Omalla kohdallani toteutan näkyä vahvimmin opetustyössä. Haluan viedä evankeliumia mahdollisimman monelle kokoustoiminnan ja netin kautta. Haluan järjestää Suomessa missioita ja vastaavia tapahtumia kaupungeissa, kunnissa ja kylissä, joissa paikalliset eri suuntien seurakunnat ja kristityt päättävät yhdessä viedä evankeliumin jokaiselle alueensa asukkaalle. Tässä visiossa kaikki kristityt yhdessä kertovat yhteisestä uskosta jokaiselle alueensa ihmiselle. Tämä sytyttää sydämeni ja on mielestäni erinomainen Suomen evankelioimisen strategia! Siinä jokaisella uskovalla on tärkeä tehtävä, ja jokainen suomalainen saa mahdollisuuden sanoa Jeesukselle ”Kyllä, kiitos!”

MITEN VOIT OLLA MUKANA?

Tämä on ensimmäinen kirjeeni uudelleen muotoutuneelle lähettäjäjoukolleni. Sinä olet minulle tärkeä, sillä tarvitsen sekä rukouksia että taloudellista sitoutumista. Siksi minulla on lähettäjäpiiri. Entisessä työssä palkkani tuli kuin Manulle illallinen. Mission Europe ei saa seurakuntien talousarviomäärärahoja eikä valtiolta tukea. Työntekijämme ovat omien lähettäjäpiiriensä varassa. Tämä oli yksi alue, jossa lähdin uskossa matkaan.

Antaminen Jumalan valtakunnan työhön on raamatullinen ohje. Se tulee tehdä vapaasti ja iloiten. Joku pohtii, miten paljon pitäisi antaa. Tämä on sinun ja Jumalan välinen asia.

Jotkut tekevät pankissa sopimuksen kuukausittaisesta lahjasta, joku antaa silloin tällöin. Haluan sanoa: Tämän lähettäjärenkaan jäsenyys ei sido sinua lahjoittamiseen.

Jotkut teistä keskittyvät rukoukseen työni, Suomen ja Euroopan puolesta. Se on tärkeää. 

Halusin tuoda tämän talousasian esille painotetusti tässä ensimmäisessä kirjeessäni. Tässä työssäni totuus on se, että ilman lähettäjäpiirin tukea työni loppuu lyhyeen. Tämän valossa ymmärrät, miksi puhun uskon askeleesta. Kysyn ja rohkaisen sinua kysymään itseltäsi, haluatko sinäkin ottaa uuden uskon askeleen ja tukea tätä työtä taloudellisesti.

JUMALAN TYÖTOVERINA

Luin juuri Paavalin toista kirjettä korinttilaisille. Viidennessä luvussa hänellä on minua monesti puhutellut jakso. Lauseet kuvaavat minunkin kutsumustani: ”koetamme saada ihmisiä uskomaan””Kristuksen rakkaus vaatii meitä””ne, jotka elävät, eivät enää eläisi itselleen””Kaikki tämä on Jumala-sta, joka Kristuksen kautta on sovittanut meidät itsensä kanssa ja antanut meille sovituksen viran”, ”hän uskoi meille sovituksen sanan”, ”me pyydämme Kristuksen puolesta: antakaa sovittaa itsenne”

Paavali kuvaa huikealla tavalla tehtäväänsä, ja voin tältä osin samaistua tehtävänantoon. Jumala oli valmistellut evankeliumin ja pelastuksen sanan ennen maailman luomista, siitä profetoitiin ja kerrottiin Vanhassa testamentissa, Jeesuksessa tämä toteutui, ja nyt sitä julistetaan kaikkialla maailmassa. 

En voi kuvitella elämässä suurempaa etuoikeutta, kun olla yhtenä monien muiden joukossa kertomassa pelastuksen sanomaa kutsuen mahdollisimman monia Jeesuksen yhteyteen. Ja on etuoikeus myös kutsua kristittyjä samaan suureen tehtävään! Kiitos, että kuljet kanssani tällä tiellä ja tässä kutsumuksessa. Taistellaan yhdessä evankeliumin puolesta maanosamme apatiaa vastaan ihmisten pelastumiseksi ja Jumalan kunniaksi

Rakkaudella

Mika Tuovinen


Jos haluat olla mukana Mission Europen työssä, käy tutustumassa meihin: Mission Europe. Jos haluat liittyä jonkun työntekijämme (Happonen, Niemeläinen, Puhakka, Välimäki) lähettäjäksi, se onnistuu täällä: Mission Europen lähettäjäksi.


Yksi kommentti artikkeliin ”Lähettäjäpiirikirje 1/2021”

Jätä kommentti