Lähettäjäpiirikirje 10/2021

Mission Europen työntekijänä minulla on ryhmä ihmisiä, jotka lähettävät minut matkaan tekemään evankeliumin julistamisen tehtävää. Ilman heitä työni ei onnistu. Kiitos kaikille kuukausilahjoittajille, kertalahjoittajille, rukoilijoille ja rohkaisijoille!

Kirjoitan heille kuukausittain kirjeen, jossa kerron työstäni. Tässä alla otteita lokakuun 2021 kirjeestä.

Rakas työtoverini!

Kirjoitan tätä kuunnellen samalla netistä ystävän vinkkaamana Kangasniemen seurakunnan Majatalo-iltaa. Koen suurta ilon ja kiitollisuutta siitä, että meillä on tällaisia seurakuntia. Mielestäni rukous- ja evankeliumi-iltoja tarvittaisiin nyt joka puolelle. Maassamme on suuri tarve toisten kohtaamiseen, toisten puolesta rukoilemiseen ja Raamatun opettamiseen. Meidät on laitettu juuri tähän aikaan palvelemaan ja vaikuttamaan.

Kun Kypros yllätti!

Tulin eilen Kyprokselta. Väsyneenä, mutta onnellisena! Tietokone sanoi matkalla työsopimuksen irti, ja olin yli viikon ilman sähköpostia ja konetta. Viimeiset työtiedostot kuten ensi viikon TV7-ohjelman valmistelut, Kokkolan puheet ja jotkut muut jutut jäivät kuolleeseen koneeseen. En ollut ehtinyt tehdä niistä varmuuskopioita. Hyvä muistutus taas. Kotiin palattuani minun oli pakko hankkia heti uusi kone, jota nyt käytän.

Eikä tämä kotiin paluu ihan helppoa ollut. Sain viestin, että lentoni on peruttu. Sain onneksi uudet liput uutta matkustusreittiä pitkin. Oli tultava, sillä olin lupautunut huomenna alkavaan nuortentapahtumaan puhujaksi. Paluulennolla laukkuni jäi jonnekin matkalle, ja pelkäsin menettäväni senkin, mutta se tuotiin onneksi tänään kotiovelle. 

Matkan tarkoitus oli tutustua yhdessä vaimoni Annen kanssa Nikosiaan, ja erityisesti Annen asunnon lähiympäristöön. Löysimme kahden kilometrin päästä ruokakaupan, kulmalta pienen kioskin sekä netistä bussien reitit ja aikataulut. Ostimme bussikortit. Opettelimme ajamaan laina-autolla vasemman puoleisessa liikenteessä automaattivaihteisella autolla. Naapuruston koirien haukuntakin tuli tutuksi.

Anne lähti jo muutaman päivän päästä työhönsä SAT-7:n keskustoimistolle. Minulla oli etätöitä samaan tapaan kuin kotona. Ennen tietokoneen hajoamista ehdin olla puhumassa Helsingin Kansanlähetyksen nuorten illassa sekä Mediamissio 2022 -toimikunnan kokouksessa. Sitten palautin mieleeni, miten työtä tehdään kirjoittamalla asioita kynällä paperille. 

Kun sydäntäni kosketettiin!

Nuoruudesta asti minulla on ollut kaksi erityistä lähetystyörakkautta. Yksi on tämä maanosamme Eurooppa ja Suomi täällä. Kyllä meidän maanosan voisi jo julistaa lähetyskohteeksi. Mission Europessa on siksi luontevaa olla töissä.

Toinen rakkaus jo nuoruudesta asti on ollut muslimimaailma. Nuorena luin kirjoja muslimimaailman haasteesta ja soihdunkantajista sinne. Minulla on siellä monia ystäviä töissä ja olen halunnut olla heidän joukossaan, mutta Jumalalla on ollut varalleni toisenlainen polku. 

Luin SAT-7 -satelliittikanavien perustajan Terence Ascottin kirjan Dare to Believe (Rohkene uskoa). Sydämeni paloi! Välillä ihmettelin rohkeita uskon askeleita uuteen työhön, sitten iloitsin uskoontulokertomuksista ja silmäni kostuivat kuvauksista aikamme marttyyreistä. Ei kaikilla kristityillä ole tällaista fyysistä vapautta kuin meillä täällä! Toisaalta kaikilla oli tällaisia henkisiä kahleita kuin meillä täällä! Moni vaikeissa oloissa oleva kristitty tuntui kirjassakin elävän onnellista ja sydämessään vapaata elämää.

Terence Ascott oli kristillisen kirjallisuuden julkaisemiseen erikoistunut lähetystyöntekijä Lähi-Idässä. Työ meni hyvin eteenpäin, mutta hän ymmärsi, että suuret kansanjoukot ovat lukutaidottomia ja -haluttomia. He eivät voi lukea kristillisiä kirjoja ja lehtiä.

Ascottin naapuriin rakennettiin kerrostaloa. Keskeneräiseen betonirakennukseen palkattiin perheensä kanssa elävä vartija. Ascott kiinnitti huomiota näkemäänsä: Perhe eli vaatimattomasti, mutta heidän elämänsä keskipisteenä oli satelliittilautaseen kiinnitetty televisio. Siinä syntyi ajatus: Ehkä tässä on keino evankeliumin julistamiseen tälle alueelle. Lukutaidottomatkin voivat katsoa ja ymmärtää! Tämä johti askeliin, joista syntyi kristillinen televisioasemien verkosto, SAT-7.

Kirja rohkaisee toteuttamaan Jumalan kutsua elämässä.  Jos Jumala kutsuu sinua johonkin uuteen, seuraa rohkeasti. 

Se löytyi!

Äskettäin luin, että 1980-luku oli evankelioimisen kulta-aikaa Suomessa. Evankelistat Luis Palau ja Billy Graham kävivät täällä. Niilo Ylivainiokin vaikutti. Oli Se löytyy/Tässä elämä -kampanja. Alkoi Kalevi Lehtisen missiot ja paljon muuta. Moni kertoo uskonelämän alkaneen ja elämän suunnan muuttuneen näissä. Sitähän evankeliumi tekee vapaasti liikkuessaan.

Surullista on se, jos hyvän sanoman julistamisen kulta-aika on mennyt! Eihän evankeliumilla ole Parasta ennen -päivämäärää. 

Kansamme keskellä on juuri nyt suuri tarve ihmisten kohtaamiselle ja evankeliumin sanomalle. Nousisipa oikein uskosta kertomisen ja sen vastaanottamisen kuume ja into. Nyt sitä kulta-aikaa tarvittaisiin.

Muutama hengellinen johtaja on kertonut ruohonjuuritason työstä, jossa varsinkin nuori sukupolvi uudella innolla ja tuoreudella kohtaa toisia, tutustuu ja esittää kutsun Jeesuksen seuraan. Ja moni sanoo ”Kyllä!”

Tulevan Mediamission nimeksi valitsimme ”Se löytyi!” Se kuvaa henkilökohtaisuutta. Moni vaikuttaja kertoo, miten löysivät uskon, ja mitä se heille merkitsee. Ja suuri uskovien joukko voi kertoa oman kertomuksensa.

Näkyjä

Olemme pohtineet, mikä on se yksi asia, johon Mission Europen tulee erityisesti keskittyä. Vastaus löytyy juuristamme ja Jeesuksen antamasta lähetyskäskystä: Opettaa ja julistaa evankeliumia niin, että kuulijat ymmärtävät sen, ottaisivat sen vastaan ja kääntyisivät Jeesuksen seuraajaksi. Tehtävämme on kertoa Jeesuksesta sekä esittää kutsu: Lähde sinäkin tälle tielle! Tehtävässämme tärkeitä ovat missiot ja seurakuntatapahtumat. Haluamme yhdessä kaikkien kristittyjen kanssa todistaa Herrastamme. Erilaisina kutsumme kyliä, kaupunkeja ja kansoja Jeesuksen seuraajiksi. 

Kiitollisin mielin

Tätä kirjoittaessa on kulunut päivälleen yksi vuosi siitä, kun jätin Kansanlähetyksen johtajan työhuoneen seuratakseni uutta kutsua. Kiitos, että olet ollut kanssani matkalla. Emme ole vielä nähneet sitä, mitä odotamme. Odotamme ja rukoilemme herätyksen aikaa maahamme eli monien ihmisten kääntymystä ja Jumalan valtakunnan lähelle tulemista. Tämä on se syy, miksi vaikeuksien ja välinpitämättömyyden hengen keskellä innostun työstäni ja Herrastani yhä uudelleen. 

Siunauksin

Mika Tuovinen, toiminnanjohtaja, Mission Europe


JAA TÄMÄ TOISILLEKIN

FACEBOOK – TWITTER – LINKEDIN


Yksi kommentti artikkeliin ”Lähettäjäpiirikirje 10/2021”

  1. Suonenjoella Petteri pappi oli avaamassa Majatalo iltoja .mutta siirtyy .Lennostoon Rissalaan työhön.Rukous että tulisi saman henkinen pappi.

    Vastaa

Jätä kommentti