Lähettäjäpiirikirje 9/2021

Meillä Mission Europen työntekijöillä on lähettäjäpiirit, jotka mahdollistavat työmme. Kirjoitamme heille säännöllisesti. Tässä otteita minun syyskuun 2021 lähettäjäpiirikirjeestä. Jos haluat tulla lähettäjäkseni, ohjeet tämän viestin lopussa.

Kyproksen yllättävä kutsu!

Ystäväni! Jotkut teistä kuulivat syyskuun alussa Radio Deistä vaimoni haastattelun. Anne kertoi hänelle tarjotusta uudesta työmahdollisuudesta SAT-7 -kristillisen satelliittitelevisioaseman palveluksessa. Eräs osa Annen työssä Kansanlähetyksen ulkomaantyön osastolla on ollut yhteydenpito SAT-7:ään. Sieltä tuli kesän alussa yllättävä pyyntö, saada Anne sinne töihin. 

Prosessi lähti liikkeelle kuin raketti, ja elokuun lopussa Kansanlähetyksen liittohallitus teki päätöksen lähettää Anne neljän vuoden työkaudelle SAT-7:n työelämävalmentajaksi (Professional Development Coach). SAT-7 pyysi tukea erityisesti henkilöstökoulutuksen suunnitteluun, mentorointiverkoston luomiseen ja keskijohdon esimiestyön ja tiimityön kehittämiseen. Annen lähettäjäpiiriin voi liittyä Kansanlähetyksen sivulla.

Anne on yli puolet vuodesta Kyproksen Nikosiassa, jossa SAT-7 -mediatalon päämaja sijaitsee. Medialähetysjärjestö tuottaa ja lähettää ohjelmia satelliittien välityksellä kolmella kielellä: arabiaksi, farsiksi ja turkiksi Pohjois-Afrikasta Keski-Aasiaan asti.

kristillinen satelliittitelevisio SAT-7

Minun työni jatkuu Mission Europessa

Minä jatkan työtäni Mission Europessa. Uusi työni mahdollistaa tämän siirron, sillä nyt voin määritellä omia tehtäviäni vapaammin kuin ennen. Annen ollessa Kyproksella tulen viettämään aikaa siellä, ja teen sieltä käsin töitäni muualle, myös Suomeen. Asunto jää Ryttylään.

Käänteet laittavat elämää jonkin verran uusiksi. Iloitsen tästä johdatuksesta, koska se tuo eläväksi yhden minulle tärkeän nuoruuden kutsumuksen, joka on ollut säästöliekillä. Se on, että sadat miljoonat muslimit voisivat kuulla hyvän sanoman Jeesuksesta, ja kääntyä hänen seuraajakseen. Vaimon työn kautta olen itsekin mukana tässä työssä. Mahtavaa! Muistathan rukouksin!

Historiallinen mediamissio 2022

Valtakunnallinen mediamissio tulee! Olen tästä innostunut! Pekka Simojoki sanoi, että tämä on sellainen ”once in a lifetime” -juttu, kerran elämässä -tapaus!

Syksyllä 2022 syyskuun puoli-välistä nostamme kuukauden ajaksi kertomuksia Jeesuksen kohdanneista koko Suomen nähtäväksi ja kuultavaksi. Tällä hetkellä seurakuntia eri kirkkokunnista on mukana noin 170. Lisäksi on monia järjestöjä. Haluamme tässä harvinaisessa yrityksessä yhdessä kertoa Jeesuksesta ja uudesta elämästä hänen yhteydessään. 

Moni ei ole vielä kuullut mediamissiosta. Kysy omasta seurakunnastasi tai järjestöstäsi: Miten me olemme tässä mukana? 

Miksi mukana mediamissiossa?

Olen kiitollinen, että IRR-TV on ottanut järjestelyvastuun tästä valtakunnallisesta missiosta. Olen mukana tässä missiossa sen suuren näyn vuoksi:

  1. Se tekee Jeesuksen puheenaiheeksi koko Suomessa,
  2. Se yhdistää erilaisia kristittyjä yhteiseen rukoukseen, toimintaan ja todistukseen,
  3. Se antaa kristityille mahdollisuuden toimia. Missio tähtää siihen, että mahdollisimman moni tulee uskoon ja löytää tien kristittyjen yhteyteen.

Kolme kaveria

Olen huomannut kolme missiota estävää kaveria. Ne eivät halua mediamissiota. Keitä nämä ovat? 

1) Pelko. Hän sanoo: ”Entä jos tämä ei onnistu? Entä jos en jaksa? Onko tämä teologisesti oikein ja voinko tehdä yhteistyötä toisten kristittyjen kanssa? Mikä taho missiota johtava IRR-TV on?” On toki aiheellisiakin kysymyksiä, mutta pelko saattaa estää hyviinkin asioihin sitoutumisen. 

2) Pessimismi. Se on vallannut yhteiskuntamme laajasti. Joskus se pukeutuu hurskauden kaapuun: ”Ei kannata mitään yrittää, koska edessä on vain luopumus!” Tai: ”Koska ennen tällaiset eivät onnistuneet, eivät nytkään.” Pessimismi tarttuu helposti ja lannistaa uskon hengen.

3) Paholainen. Hän haluaa estää kaiken evankeliumin julistamisen. Hän on kuin isoveli, jota Pelko ja Pessimismi seuraavat.

Tässä on taistelukenttää. Ei vain mediamissiossa vaan Jumalan valtakunnassa muutoinkin! Myös omassa sydämessäni ja kutsumuksessani! Erityisesti yritän saada luterilaisen kirkon seurakuntia mukaan. Ajattelen näinMeni syteen tai saveen, ainakin itse haluan vielä yrittää yhdessä laajan kristittyjen joukon kanssa toteuttaa lähetyskäskyä juuri tällä tavoin.

Kristinuskon tulevaisuus

Olin heinäkuussa riparilla ja lupauduin talvikaudeksi viiteen Kansanlähetyksen Nuorten maailman nuorisotapahtumaan papiksi. Onneksi lupauduin! Pari viikkoa sitten oli parin sadan hengen Pointti-leiri 15-18 -vuotiaille. Sytyin taas nuorisotyöhön tavatessani kesän riparilaisia ja isosia, koin sympatiaa monien vaikeuksien keskellä eläviin uskoviin nuoriin ja tajusin, että tässä muokataan maamme tulevaisuutta. Priorisoin tämän työn korkealle! Onneksi on vielä neljä tapahtumaa ennen kesää!

Kiitos

Tämä kaikki on tehty, koska olet lähettäjäni! Kiitos rukouksista, kannustuksesta ja taloudellisesta tuesta. Ilman niitä en voi tehdä työtäni. Ja kiitän Jumalaa, että hän on antanut minulle kutsumuksen rakentaa seurakuntaa ja kutsua siihen uusia jäseniä. Kiitos Jumalalle, että on antanut teidät. Meillä on yhteinen tehtävä Suomessa ja Euroopassa. Vaivannäkö ei ole turhaa!

Rakkaudella

Mika Tuovinen

Mission Europe on kansainvälinen kristillinen evankelioimisen toimija. Työntekijäjoukko koostuu tällä hetkellä suomalaisista ja yhdestä namibialaisesta. Työn tähtää Jeesuksen lähetyskäskyn toteuttamiseen ja työn inhimillinen mahdollistaja on taloudelliset lahjoitukset.


JAA TÄMÄ TOISILLEKIN

FACEBOOK – TWITTER – LINKEDIN


Jätä kommentti