Lähettäjäpiirikirje 2/2020

Hyvä lähettäjäpiirini jäsen!

Kiitosmielellä ajattelen sinua kirjeeni lukijaa. Monen kanssa olemme tutustuneet ja ystävystyneet kymmeniä vuosia sitten. Joku saa kirjeen ensimmäistä kertaa. Jollain tavalla tiemme ovat kohdanneet, ja iloitsen siitä.

Miksi minulla on tällainen lähettäjäpiiri? Haluan pitää yhteyttä. Minua kaduttaa, että vuosikymmenien aikana monissa muutoissa yhteys tärkeiksi muodostuneisiin ihmisiin on jäänyt vähäiseksi. Tämä on yksi tapa pitää yhteyttä. Minullekin saa kirjoittaa, osoite löytyy alta! Moni on halunnut antaa rukouksen tykistötulta työhön, ja kaipaavat kuulla, missä mennään. Toiset haluavat tukea työtä taloudellisesti. Joku haluaa tietää, mitä sille Mikalle nyt kuuluu. Iloitsen teistä kaikista.

Rukoilen puolestanne ja toivon, että yhteytemme säilyy.

Tapahtunutta

Tammikuussa järjestimme Missiofoorum-tapahtuman, jossa vieraina oli kirkon johtajia Bulgariasta, Etiopiasta ja Venäjältä. Etiopian Mekane Yesus – kirkon pääsihteeri kuvasi kirkon kasvun syitä: Kaikki kristityt ovat evankeliumin todistajia, armolahjoille annetaan tilaa, rohkean julistuksen lisäksi osoitetaan lähimmäiselle rakkautta. Kirkko on kasvanut vauhdilla. Nyt tarvitaan opetusta kristinuskosta.

Eräs työni hyvä puoli on juhlat. Olin Kainuun Kansanlähetyksen 50-vuotisjuhlissa tammikuun lopulla. Nyt näitä juhlia onkin ollut, sillä Suomen Ev.lut. Kansanlähetys perustettiin 1967 ja pian sen jälkeen piirijärjestöt, joita on nykyään 17. Väkeä oli järjestäjien iloksi ja keittiön ahdistukseksi runsaasti paikalla. Piispa Jari Jolkkonen saarnasi jumalanpalveluksessa ja puhuimme juhlassa.

Evankeliumi eteenpäin!

Haluan omistaa elämäni evankeliumin palvelukseen, jotta mahdollisimman moni voisi kuulla hyvän sanoman. Tähän liittyy mobilisointi lähetystyöhön. Toinen koko ajan sydämessä vahvistuva näky on Suomen evankelioiminen eli se, että kotimaamme olisi täynnä Jeesuksen tuntemista. Se on suuri näky. Inhimillisesti katsoen mahdotonta!

Mutta evankelioiminen Suomessa käy koko ajan tarpeellisemmaksi. Tieto uskon perusteista vähenee dramaattisesti! Uskovat ovat nyt murroksen keskellä lamaantuneita ja pohtivat mitä tehdä. On aika katsoa toiveikkaana eteenpäin!

Jumalan kansan mobilisaatio

Uskon, että evankelioimisen vahvistuminen Suomessa on Jumalan tahto.

Nyt tarvitaan muun muassa seuraavaa: a) Uskovia (joita tässä maassa kyllä on) b) Sanoma Jeesuksesta, c) Ei- uskovia, joita tavoitetaan, d) Kristuksen rakkaudella täyttymistä ja rakkauden osoittamista.

Tässä on aivan jokaiselle tehtävää. Tarvitaan seurakuntia ja uskovia. Jokaisella on jo nyt ihmissuhdeverkosto, jonka puolesta rukoilla ja pohtia, miten heidät saa hyvän sanoman äärelle.

Evankelioiminen on lähelle menemistä parhaimman sanoman kanssa.

Pienet askeleet!

Evankeliomisessa mukana oleminen on kauneinta, mihin meidät on kutsuttu. Voimme olla aivan ratkiriemukkaita siitä, että saamme uskoa Jeesukseen, olla kristittyjä ja kutsuttu sanoman välittäjiksi!

Evankeliointi voi olla hyvin arkista. Vaikka sitä, kun isoisä opettaa lastenlapsille ristinmerkin ja rukouksen. Pieniltä vaikuttavat askeleet ovat tärkeitä.

Evankeliointia on saada ihmiset kosketuksiin ylösnousseen Jeesuksen kanssa. Kristittynä olo ei ole jonkin opillisen ongelman ratkaisua vaan persoonan eli Jumalan kohtaamista Jeesuksen kautta.

Mitä nyt?

Jaoin tässä ajatuksia, jotka yhä useammin valtaavat mieleni. Kirkkomme, järjestömme ja kansamme tarvitsee uudistunutta iloa evankeliumista ja kykyä sen viestimiseen.

Tarvitaan hengen paloa, rohkeutta ja suunnitelmia!

Haluan olla tässä prosessissa mukana. Ennen kaikkea Jumalan kunnian ja ihmisten pelastumisen tähden. Mutta myös kristikunnan ja kirkon uudistuksen tähden.

Tässä tarvitsemme kristittyjen yhteyttä ja kirkasta näkyä Jeesuksesta ja uskon merkityksestä.

Kiitos kun olet lähettäjänä mukana muuttamassa maailmaa ja Suomea!

Siunauksin!

Mika Tuovinen, lähetysjohtaja, Kansanlähetys

PS. 1.1.2021 siirryin Mission Europe -järjestön palvelukseen.

Jätä kommentti