Lähettäjäpiirikirje 2/2021

Kirjoitin taas lähettäjäpiiripostia, ja haluan jakaa blogini lukijoille muutamia nostoja kirjeestä. 

Aloitin Mission Europe -järjestön toiminnanjohtajana tämän vuoden alusta. Ennen sitä olin miltei kolmekymmentä vuotta Kansanlähetyksen työntekijänä piirijärjestöissä, lähetystyössä (Saksa ja Viro) sekä keskustoimistolla Ryttylässä. 

Uuden työn ensimmäinen tehtävä on ollut lähettäjäpiirin luominen, jolle kirjoitan kirjeitä. Aiemmassa työssäni Kansanlähetyksen lähetysjohtajana minulla oli myös ystävärengas, mutta nyt tällä uudella lähettäjäpiirillä on suora vaikutus työhöni, sillä kaikki työni työkulut, palkka ja palkan sivukulut katetaan tämän lähettäjäpiirin tuella. Siksi se on minulle tärkeä.

Tässä joitakin teemoja helmikuun 2021 kirjeestä.

Valtakunnallinen mediamissio 2022

Olemme Mission Europessa päättäneet antaa voimavaramme ensi vuodelle suunnitellun valtakunnallisen mediamission toteuttamiseen. Teen tämän ilomielin, sillä näky jokaisen suomalaisen tavoittamisesta tuntuu oikealta. 

Tammi-helmikuussa olisin halunnut olla IRR-TV:n väen kanssa 19 maakuntakeskuksessa tapaamassa seurakuntien pastoreita, työntekijöitä ja vastuunkantajia. Koronarajoitukset siirsivät tapaamiset nettiin, jossa levitimme sana ja sytytimme sydämiä ensi vuoden mediamissiota varten. 

Kirjoitin kirjeessäni:

”Haluan sitoutua tähän, koska arvostan niitä, jotka apaattisessa ajassamme haluavat yrittää jotain! Ei mediamissio ole taikasana tai taikasauva, jota heilauttamalla kansan ja kristikansan ongelmat poistuvat. Jospa tämä kuitenkin olisi askel uudistukseen, kristittyjen yhteyden vahvistumiseen ja herätykseen.”

Näyn piirtämistä: Viisi peruskiveä

Uuden työn ensi kuukausina on tarpeen hienosäätää uuden tehtäväni Mission Europen toiminnanjohtajan toimenkuvaa. Siinä tarvitsen johdatusta ja rajaamista. Mahdollisuuksia näyttää olevan paljon, ja kaikkeen ei pysty tarttumaan. 

Kutsumukseni kulmakivet pysyvät uudessa työssäni samankaltaisina kuin Kansanlähetyksen johtajana. Toki nyt uudessa työssä asiat painottuvat eri tavoin. Minulle tämä viisikko on ollut tärkeä, ja näin on myös jatkossa:

  • Evankeliumin julistaminen Jeesuksesta Kristuksesta.
  • Raamatun opettaminen.
  • Kristittyjen yhteyden rakentaminen ja yhteisen todistuksen antaminen Herrasta Jeesuksesta Kristuksesta.
  • Evankelioimistyön toteuttaminen ja vahvistaminen.
  • Lähetystyön tukeminen ja siihen osallistuminen. 

Kirjoitan kirjeessäni:

”Mieleeni on jäänyt lausahdus: Ihminen on onnellinen saadessaan toteuttaa nuoruutensa näkyä. Tuo on elämässäni totta. Työnäkyä pitää kyllä aina välillä kirkastaa ja kalibroida. Nyt taas uudessa tilanteessa fokusoin elämääni ja energiaani ymmärtäen elämän rajallisuuden. Tässä tarvitsen Jumalan ohjausta, jotta teen oikeita arjen pieniä ja elämän suuria valintoja.

Lähettäjäpiirin merkitys

Kirjeessä kerron myös lähettäjäpiirin tehtävästä. Mission Europen kolmenkymmenen vuoden taival Eine ja Kalevi Lehtisestä ja Aulikki ja Markku Happosesta aina tämän hetken työntekijäyksikköihin Tarja ja Seppo Niemeläiseen, Marjo ja Ilkka Puhakkaan sekä Marianne ja Petri Välimäkeen ja minuun asti, on perustunut lähettäjäpiirien olemassaoloon. 

Kirjeessäni loin lähettäjäpiirille kolmenlaisen tehtävän: antamisen, rukouksen ja rohkaisun. Kirjoitin näin:

”Hahmotan lähettäjäpiirin työtoveruudessa kolme tehtävää, joissa olette mukana eri tavoin ja eri osissa. Tehtävinä on antaa, rukoilla ja rohkaista.

Varojen antaminen pitää liikkeelle Mission Europen työn. Antaminen vie eteenpäin näkyämme lähetyksestä, evankelioimisesta ja kristittyjen yhteisestä todistuksesta. Antaminen mahdollistaa evankeliumin työmme. 

Rukous on maailman suurimpia voimia. Se ei ole vain valmistautumista hengelliseen taisteluun, vaan jokainen rukouksesi on hengellistä sodankäyntiä. Lähettäjien rukous oli tärkeää Paavalillekin, ja hän kehotti seurakuntalaisia rukoilemaan, että ”minulle annettaisiin oikeat sanat suuhun, kun ryhdyn puhumaan, ja että voisin rohkeasti julistaa evankeliumin salaisuuta (Ef. 6:19). Älä väheksy rukoustasi! 

Rohkaisu on kolmas tapa. Olemme kristittyinä hengellisessä sodassa, jossa paholainen pyrkii masentamaan ja tekemään meidät taistelukyvyttömiksi. Ehkä sinäkin olet joutunut kokemaan pahan hyökkäyksiä. Kun paha painaa alas, on tärkeää saada nostavaa rohkaisua. Paholainen kyselee: ”Kannattaako tuo vaivan näkeminen?” Tällaisia kuiskauksia on helppo lähteä kuuntelemaan. Tällaisissa hetkissä rohkaisu on tarpeen. Iloitsen saamistani viesteistä, soitoista, raamatunlauseista ja rohkaisun sanoista. Pienet inhimilliset sanat ovat suureksi siunaukseksi.” 

Lahja lähelläni

Lopetin lähettäjäkirjeen kuvaamalla vaikeaa aikaa, jossa elämme. Nyt tarvitaan itsensä hoitamisen lisäksi toistemme huomioimista. 

Kristityn on aina hyvä nähdä lähellä olevat ihmiset, perheenjäsenet, ystävät ja naapurit Jumalan antamana lahjana, joka kaipaa erityistä huolenpitoa. 

Moni lähellämme on väsynyt, ahdistunut ja kokee heikkoutta. Yksinäisyydessään moni kaipaa ystävää ja seurakuntayhteyttä. 

Nyt Jumalan lähettiläille on tehtäviä. Rukoile lähellä olevien puolesta, soita heille, puhu heille, kysy tarvitsevatko he apua, osoita rakkautta ja välittämistä. Jaa toivoa! Sitähän meillä kristityillä on! Kerro elämäsi perustasta Jeesuksessa. Rukoile heidän kanssaan. 

Ja ehkä sinä itse olet tänään väsynyt, uupunut ja yksinäinen. Et jaksa tehdä mitään, vaan toivoisit, että sinut huomattaisiin ja sinua rakastettaisiin. Sanani jäävät heikoiksi tällaisessa tilanteessa, mutta jos tarvitset apua, myönnä se, ja pyydä sitä joltain lähellä olevalta.


Tässä yllä oli joitakin ajatuksia kuukausittaisesta lähettäjäpiirikirjeestäni. Kiitos, että luit tänne asti! Ole siunattu ja siunaukseksi! t. Mika

Lue lisää:

Mission Europe.

Mikan lähettäjäpiiri.

Jätä kommentti