Lähettäjäpiirikirje 2/2022 (Vain lähettäjille).

Ystäväni, tämä lähettäjäpiirikirje on näkyvissä vain saamastasi linkistä. Tämä ei ole siis julkinen. Tätä voi kuitenkin jakaa ystäville, ja sinun tulee siinä tapauksessa välittää heille saamasi linkki.


Elämme maailmassa, jossa nyt tarvitaan rauhan tekijöitä. Evankeliumi Jeesuksesta on myös rauhan julistamista, ja me odotamme aikaa, jossa Jeesus – Rauhanruhtinas – tuo täydellisen rauhan tähän maailmaan. Odotamme hänen paluutaan kirkkaudessa.

Uusi kanava kirjeen lähettämiseen

Olen johtanut prosessia, jossa Mission Europe on ottanut käyttöön uuden kontaktienhallintajärjes-telmän. Hienon nimen taustalla on pyrkimys pitää kaikki lähettäjäpiiritietomme yhdessä paikassa. Sähköpostijakelussa olevat voivat lukea tämän kirjeen joko perinteisessä PDF-muodossa tai nettilinkistä, jolloin se näkyy – eli skaalautuu  – hyvin muun muassa puhelimessa. Lahjoitusten perilletulosta lähtee nyt viesti noin kerran kuukaudessa. Haluamme pitää hyvää huolta teistä, ja huolehtia, että saat tietoa yhteisestä työstämme. Tätäkin tämä johtamistehtäväni on.

Turku rukoilee -tapahtuma Turun helluntaiseurakunnassa. Odotan lavalla pääsemistä.

Se tulee – oletko valmis?

Syksyn Se löytyi -mediamissio lähestyy. Se on tehtävistäni työllistävin. Mukana on jo kymmeniä järjestöjä ja noin 300 seurakuntaa! Ja vielä mukaan mahtuu! Olen innoissani, että saan olla tässä suuressa projektissa mukana. Haluamme isona joukkona ainakin yrittää evankeliumin verkkojen heittämistä jokaisen suomalaisen ulottuville. Miten hyvin onnistumme, se selviää myöhemmin, mutta emme halua olla toimettomina emmekä toivottomina. Ole rukouksessa mukana, ja kerro tästä muillekin!

Tässä on tie – sitä käykää!

Mediamission merkeissä olen käynyt rohkaisemassa ja kutsumassa seurakuntia ja kristittyjä Turussa ja Lahdessa. Puhelimessa olen ollut yhteydessä eri puolille Suomea. Haluan saada mission taakse laajan joukon väkeä. 

Tallinnassa oli aktiivista joukkoa kirkkopäivää suunnittelemassa.

Olin työtoverini Seppo Niemeläisen kanssa suunnittelemassa toisenlaista missiota 66000 asukkaan Tallinnan Mustamäelle, jossa seurakunnat järjestävät kesäkuussa kirkkopäivät. Alueen suurin seurakunta on vähän yli sadan hengen luterilainen Maarja Magdaleenan seurakunta. Meillä on ollut valmistelukokouksia kuukausittain, ja into on ollut Tallinnan päässäkin kova. Muistathan tätä Mission Europellekin läheistä maata ja työkohdetta rukouksin.

Evankeliumin tähden on kirkon historiassa aina matkustettu. Edellä mainittujen kohteiden lisäksi olin Tampereella Hämeen Kansanlähetyksen (oman kansanlähetyspiirini!) sunnuntaiseuroissa ja parin kilometrin päässä Kansanlähetys-opistolla opettamaan laista ja evankeliumista. 

Hämeen Kansanlähetyksessä Viestiveljien kanssa.

Tehtävää olisi paljon! Haluaisin nyt mennä, julistaa ja esittää kutsua lähteä Jeesuksen seuraajaksi enemmänkin. Siksi rukoilen kolmea asiaa: koronan poistumista, lisää lähettäjiä ja uusia kutsuja seurakunnista ja järjestöistä. 

Aktiviteettia

Tämä viikko on ollut poikkeuksellinen. Parin vuoden aikana olen ollut välillä alavireinen, kun korona on jarruttanut työtä. Eilen valitin tästä Jumalalle, ja mieleeni tuli (joku sanoisi, että Jumala puhui) tämä: Mika, aina ei ole tehokasta se, että kuljet ympäriinsä julistamassa. Mieti tätäkin viikkoa: Olet opettamassa Radio Dein Raamattu-avaimissa maanantaista lauantaihin, olet TV7:n Voimaa Sanasta ohjelmissa maanantaista torstaihin, olet mukana jossakin Radio Patmoksen ohjelmassa. Torstaina olet Nastolan seurakuntaillassa ja viikonloppuna sinulla on opetusvastuuta Kansanlähetysopistolla koko perheen raaamattulomalla. Yritäpäs joskus vaan olla tyytyväinen siihen, mitä olet tekemässä ja mitä on tehty. – Kiitos, hyvä muistutus!

Lunastettu ja lähetetty

Arvomme ei riipu siitä, mitä teemme vaan siitä, mitä olemme. Olet Jumalalle rakas. Jumala punnitsi arvomme Golgatalla Jeesuksen kuollessa puolestamme. Meitä ei lunastettu ”millään katoavalla tavaralla, hopealla tai kullalla, vaan Kristuksen, tuon virheettömän ja tahrattoman karitsan, kalliilla verellä” (1. Piet. 1:18-19). Olemme tärkeitä, rakkaita ja lunastettuja

Toinen kutsumus on lähetetty. Jokainen kristitty on Jumalan palvelija tässä maailmassa. Olemme erilaisia elämänkokemuksiltamme, lahjoiltamme, tehtäviltämme, mutta olemme kaikki Jumalan lähettiläitä. Minne tahansa menet, sinne menee Jumalan edustaja, taivasten valtakunnan suurlähettiläs! Mahtava kutsumus ja etuoikeus!

24.2.2022 Nastolassa lauloimme tämän laulun.

Vaatimuksista lupauksiin

Kansanlähetysopiston opetuspäivän aiheena oli laki ja evankeliumi. Tämä voi tuntua todella kuivalta. Siinä on tärkeä teoreettinen näkökulma, jota ei saa unohtaa. Aihe on minulle myös julistamisen ja uskoni kannalta keskeinen.

Lailla ja evankeliumilla on omat tehtävänsä. Molempien lähtökohta on Jumalassa, ja ne ovat tarpeellisia. Lain tunteminen on meille synnynnäistä. Tiedämme, että Jumala on. Omatuntomme kertoo, että olemme erossa hänestä ja tarvitsemme yhteyden palauttamista. Tästä tiedosta ovat syntyneet monet uskonnot. 

Laki puhuu ihan totta. Syyttäessään se ei valehtele. Laki vain tuomitsee, se ei lupaa mitään.  Laki on meissä luonnostaan, mutta evankeliumi on tuotava ulkopuolelta. Jeesus sanoi, että sitä pitää julistaa (Mk. 16:15).

Evankeliumissa ei ole tuomion sanoja, se on vain Jumalan lupauksia. Evankeliumi kertoo, mitä Jeesus on tehnyt meidän hyväksemme. Tämä evankeliumi ja sen uskominen saa aikaan myös oikean elämäntavan, pyhityksen.

Jaan evankeliumin kahteen osaan: oppiin Jeesuksesta (kristologia) ja oppiin pelastuksesta (soteriologia). Molemmat ovat tärkeitä. Ensin on Jeesus ja kaikki se, mitä hän on tehnyt puoles-tamme. Toiseksi tulee se, miten saamme sen uskossa omaksemme. Apostolien julistuksessa nämä kaksi kulkivat käsi kädessä. Julistus ei ollut vain evankeliumin tuotekuvausta ja analysointia, vaan siihen liittyi aina kutsu uskoontuloon, armon omistamiseen: Tulkaa ja maistakaa! 

Jeesuksen Kristuksen tunteminen ja Jumalan lapseksi pääseminen on elämämme kallein asia.

Ole uskollinen kutsumuksessasi.

Kiitos!

Edellisessä kirjeessäni tein vetoomuksen lähettäjäpiirin kasvattamisesta. Jotkut teistä olivat kertoneet ystäville ja kutsuneet heitä mukaan lähettäjäpiiriini, sillä sain muutamia lähettäjiä lisää. Jotkut lähettäjät alkoivat tukea työtä. Valtavan iso kiitos!  

Haaste uusista lähettäjistä on vielä voimassa. Heitä tarvitaan paljon, sillä työtä on paljon. Olen löytänyt uuden innon evankeliumin julistamiseen ja halun keskittyä erityisesti evankelioimiseen, sille Suomessa ja Euroopassa on suuri tarve. Minäkin tarvitsen lisää lähettäjiä, jotta voin keskittyä siihen, mihin Jumala on minua neljän vuosikymmenen aikana eri tehtävissä valmistanut: Armon evankeliumin julistamisen ja ihmisten kutsumiseen Jeesuksen seuraajiksi.

Lähettäjäpiiriini (ja tämän kirjeen saajaksi) voi ilmoittautua netissä Mission Europen kotisivulla tai laittaa minulle tekstiviesti/soittaa puhelimeen 044 5505899.

Yksi ensimmäisistä lähettäjäpiirini jäsenistä, uskollinen lähettäjäni Suoma, siirtyi kirkkauteen. Hän on siellä, minne kutsumme toisiakin. Kiitos Suoma, kun olit lähettäjäni!

Ystäväni, työtoverini, Jumalan palvelija! Kiitos, että olet olemassa. Ole suuresti siunattu ja siunaukseksi tässä maailmassa!


Voit lahjoittaa verkkopankissasi työlleni tästä:

Voit lahjoittaa Mission Europen työlle vaikka heti verkkopankkisi välityksellä. Tämä lomake vie sinut verkkopankkiisi, joten tarvitset pankkitunnuksesi lahjoitukseen. Lahjasi tuloutetaan Mission Europelle Paytrailin kautta.

Voit lahjoittaa Mission Europen työlle vaikka heti verkkopankkisi välityksellä. Tämä lomake vie sinut verkkopankkiisi, joten tarvitset pankkitunnuksesi lahjoitukseen. Lahjasi tuloutetaan Mission Europelle Paytrailin kautta.Jätä kommentti