Lähettäjäpiirikirje 2/2023

Tässä muutamia otteita helmikuun 2023 lähettäjäpiirikirjeestäni. Mikä on lähettäjäpiiri? Olen töissä Mission Europe -järjestössä, jossa jokaisella työntekijällä on taustajoukkona rukoilevien ja lahjoittajien ryhmä. He mahdollistavat palvelutyön. Myös minulla on lähettäjäpiiri, jota ilman en voi toimia tehtävässäni.

Tässä joitakin paloja kirjeestäni:

Radikaali armo

Helmikuun avainteemani on ollut armo. Se ei ole mikään helppo sana ymmärtää. Monelle tulee mieleen määritelmä: Armo on ansioton rakkaus meidän osaksemme. Meidän näkökulmastamme se on näin.

Jumalalle armo maksoi paljon. Jeesus ansaitsi meille armon kuolemallaan. Se on siis ansaittua armoa! Jeesuksen ansaitsema armo tulee uskovalle ilmaiseksi.

Katsoin, mitä kirjahyllyn luterilainen Pieperin Dogmatiikka sanoo armosta. Ja se kertoi paljonkin, tiivistetysti tähän tapaan:

1. Armo on Jumalan mielisuosiota. Sen lähtökohta on yksin Jumalassa. Hän halusi antaa meille armon, vaikka ei ollut pakko.

2. Armo kohdistuu syylliseen ja syntiseen. Armon saa vain Jumalan tahtoa rikkonut ja Jumalaa vastaan kapinaan noussut. Hyvä ei tarvitse ja kaipaa armoa.

3. Armo liittyy aina Jeesukseen. Ilman Jeesusta meillä ei olisi pelastusta eikä armoa. Jumala on armollinen Jeesuksen täydellisen elämän ja sovituskuoleman tähden. Miksi Jumala armahtaa? Jeesuksen tähden! Kenet Jumala armahtaa? Sen joka turvautuu Jeesukseen.

4. Armo on kaikki ihmiset kattava. Jeesus kuoli kaikkien puolesta ja nousi riemullisesti kuolleista hankkien kaikille voiton. Armo on avoinna kaikille. Jokaisella on avoin lähde kaikkea syntiä ja pahuutta vastaan. Jumalan armo on ilmestynyt pelastukseksi kaikille ihmisille (Tiit. 2:11).

5. Jumalan armo vaikuttaa täydellisen pelastuksen Jeesukseen turvautuvissa. Me kerromme evankeliumin sanomaa, ja Pyhä Henki herättää uskon. Kaikki eivät kuitenkaan tule uskoon, sillä Pyhän Hengen kutsua voidaan vastustaa. Uskon syntyminen on Jumalan teko.

Armo liittyy Jeesuksen persoonaan, tahtoon ja toteutettuun pelastustekoon. Armon ihme syntyy, kun Armahtaja ja Armahdettava kohtaavat.

Radikaali tarmo

Jumalan armon ymmärtäminen antaa sitten tilaa tarmolle. Olen huomannut, että Jumalan rajaton hyväksyntä ja pelastuksen ilon kokeminen pienentää lähtökitkaa ja sytyttää toimintaan toisten hyväksi. Laitan elämäni likoon evankeliumin ja Jumalan kansan puolesta kiitollisuudesta.

Työni on kiitosta Golgatasta. Olen saanut paljon, ja haluan antaa eteenpäin saamaani. Ei pakosta, vaan rakkaudesta.

Rohkeasti armoistuimen eteen

Velka on maksettu!

Tätä kirjoittaessa kuulin kertomuksen 83 vuoden takaa. Siinäkin on näkökulma armoon.

Maanviljelijäperheellä oli yksi poika. Hän menestyi koulussa. Opettajat sanoivat, että poika pitää laittaa jatkamaan opintojaan. Vanhemmat sanoivat, etteivät perheen rahat riitä. Lopulta he menivät kysymään lainaa paikalliselta osuuskauppiaalta. Velkakirja kirjoitettiin, joten poika aloitti opinnot. Talvisota syttyi 30.11.1939, ja poika joutui taisteluun. Viikon kuluttua vanhemmat saivat viestin: ”Poikanne kaatui Ägläjärven taistelussa 4.12.1939.”

Vanhemmat surivat ainoan poikansa menettämistä, ja pian tuli mieleen pojan ottama suuri laina, jota he eivät pysty maksamaan takaisin. He odottivat kauhistuneena kauppiaan tuloa velkakirjan kanssa. Pian kauppias saapui heille kylään velkakirjan kanssa. Kahvinjuonnin jälkeen kauppias otti velkakirjan esille, ja ojensi sen kuolleen pojan vanhemmille. Velkakirjaan oli kirjoitettu:

”Velka maksettu Ägläjärvellä 4.12.1939.”

Kertomus kosketti, koska minunkin suuri velkani Jumalan edessä on maksettu. Uskossa Jeesukseen tämä tulee osakseni.

Ja tehtäväni on kutsua mahdollisimman monia uskoon ja sen tuomaan iloon velkavankeudesta vapautumisen vuoksi. Meidän velkamme Jumalan edessä ovat valtavat. Mutta tämäkin on totta:

”Sinun koko velkasi on maksettu Golgatalla”

Tätä on Jumalan armo. Kaikki on maksettu!


Kiitos, kun luit tänne asti. Kirjoitan lähettäjäpiirilleni kirjeen kerran kuukaudessa. Olet tervetullut lähettäjäkseni. Tarvitsen lähettäjiä. Tässä kaksi linkkiä:

Ole siunattu, ja siunaukseksi!

Mika Tuovinen, Mission Europen evankelista ja toiminnanjohtaja.


TÄTÄ SAA JAKAA

FACEBOOK – TWITTER – LINKEDIN

Jätä kommentti