Mitä kristitty voi oppia mehiläisestä?

En ole biologi vaan teologi. Kuitenkin olen ymmärtänyt, että mehiläinen imee kukista mettä, ja siitä syntyy hunaja. Joku voisi ajatella, että tämä on mehiläisen tärkein tehtävä, sillä sitä mettä se lähtee aina etsimään.

Mehiläinen ei varmaan itse ymmärrä, että sillä on toinen äärettömän tärkeä tehtävä.

Mehiläinen pölyttää.

Kukassa siitepöly tarttuu helposti sen karvaiseen turkkiin ja kulkeutuu seuraavaan kukkaan. Näin mehiläinen suorittaa tehtävää, minkä tuloksia se ei koskaan itse näe ja ymmärrä. Se näkyy muille vasta mehiläisen kuoleman jälkeen. Mehiläisen pölyttämisen vuoksi muun muassa tomaatit, kurkut, luumut ja omenat tuottavat ravintoa.

Kristityn elämän ulottuvuuksia

Kristityn elämässä on ulottuvuuksia, joita emme näe. Jumalan palveluksessa palvelemme monesti tietämättä, mitä kaikkea Jumala tekee kauttamme. Moni suree sitä, että onko hänen elämällään merkitystä. Moni rukoilija saattaa epäillä tehtävänsä merkitystä. Hengellisessä työssä oleva pohtii, kannattaako vaivannäkö. Jumala tekee jatkuvasti työtään kauttamme.

Mehiläinen ei näe työnsä tuloksia ja sen kauniita hedelmiä. Voi olla, että mehiläistä ei enää ole, kun ne puhkeavat kukkaan.

Elämämme merkitys saattaa avautua vasta sitten kun meitä ei enää täällä ole. Ehkä vasta ikuisuudessa näemme sen merkityksen.

Ole uskollinen tehtävässäsi

Sinullakin on Jumalan seuraajana ulottuvuuksia, joista et ole tietoinen. Rukoustesi, toimintasi, palvelusi ja elämäsi voi vaikuttaa tavalla, jonka Jumala ja toiset tulevat näkemään. Tai ehkä hedelmä näkyy vasta ikuisuudessa.

Tee tänään, sitä mihin Jumala on sinut kutsunut. Ole siinä uskollinen. Pyydä tehtävillesi siunausta, vaikka ne tuntuisivat hyvin arkipäiväiseltä. Arkipäiväistä se mehiläisenkin siunattu elämä on.

TÄTÄ SAA JAKAA

FACEBOOK – TWITTER – LINKEDIN

3 kommenttia artikkeliin ”Mitä kristitty voi oppia mehiläisestä?”

  1. Erityisesti vahvisti teksti: ” Pyydä tehtävillesi siunausta vaikka ne tuntuisivat hyvin arkipäiväisiltä”. Kiitos.

    Vastaa

Jätä kommentti