Mikan lähettäjäpiirikirje 1/2023

Tässä joitakin poimintoja lähettäjäpiirikirjeestäni. Kirjoitan kerran kuukaudessa kirjeen niille, jotka mahdollistavat palvelutyöni evankelistana ja Mission Europen toiminnanjohtajana. Olet tervetullut lähettäjäksi! Tässä seuraavassa nostoja kirjeestäni ilman kuvia.


”Maailman tärkein tehtävä”

Keskiviikkona 25.1.2023 klo 19 tulee ensimmäinen vetämäni keskusteluohjelma telkkarista! Aloitan Petri Välimäen kanssa evankelioimiseen kouluttavan ja rohkaisevan viikoittaisen keskusteluohjelman. Olen ”isäntänä” ja Petri on ”asiantuntijavieraana”. Ohjelman tunnusmusiikki on tehty. Tästä lähtee parin vuoden projekti liikkeelle. Tarvitsen viisautta ja taitoa!

Olen hämilläni tästä uudesta alusta. Ensinnäkin siitä, että olen kohta jo kaksi vuotta tehnyt ystäväpappien kanssa ”Voimaa Sanasta” -ohjelmaa. Ja nyt avautuu tämä mahdollisuus. Tämän mahdollistaa TV7:n suosiollisuus sekä elämäntilanteeni, jossa olen sinun lähettämänäsi vapautettu ottamaan tällaisia haasteita vastaan. 

Pakomatkalla

Vuodenvaihteessa olin taas Kansanlähetyksen nuorisotapahtumassa puhumassa. Puhuin pakomatkasta. Niitä on monenlaisia. Aadamin ja Eevan syntiinromahduksen jälkeen alkoi ihmiskunnan pakomatka. Samalla meillä on kaipuu Hänen yhteyteen. Usein kuitenkin peloissamme pyrimme sulkemaan Hänet ajatustemme ja arkemme ulkopuolelle. Ensimmäinen pakomatka johtui juuri pelosta Jumalan edessä.

Moni pakenee elämänhistoriaansa, muistoja, perhetaustaansa, lapsuuden ja nuoruuden kokemuksia. Niitä voi olla vaikea kohdata. Joku pakenee osaamistaan eikä uskalla näyttää, missä on hyvä, koska hänet on masennettu ja murrettu monta kertaa. Silloin luovuus ja lahjat kuihtuu. Rohkaisin nuoria käyttämään lahjoja ja koko persoonaa Jumalan kunniaksi. Meidän ei tule väheksyä itseämme vaan löytää aito oma äänemme ja elämäntehtävämme. Se on elämänmittainen projekti.

Moni on jättänyt kutsumuksensa, koska luulee ettei kelpaa. 

Joku pakenee Jumalan kutsua johonkin tehtävään. Älä heti kieltäydy, kun joku soittaa ja kysyy: ”Voisitko tehdä tällaisen jutun?” Älä kieltäydy ainakaan, jos koet, että olet tehtävään liian huono. Liian moni on jättänyt kutsumuksensa.

Paradoksi

Kaipaamme rakkautta,

mutta pakenemme

häntä, joka on Rakkaus.

Kaipaamme vapautta,

mutta pakenemme

Vapauttajaa.

Kaipaamme hyväksyntää,

mutta pakenemme

Hyväksyjää.

Kaipaamme tulla nähdyksi,

mutta pakenemme

Kaiken Näkijää.

Paradoksien pakomatkamme muuttuu löytöretkeksi uskaltaessamme raottaa panssariamme ja suostumalla Jumalan ja toisten nähtäväksi, hyväksymäksi, vapauttamaksi ja rakastamaksi. Uskallamme elämää ihmisenä.

Uutta sukupolvea

Opiskelija- ja koululaislähetyksen liittohallituksen puheenjohtajuus on tuonut taas opiskelijat sydämelleni. Olin OPKO:n työntekijäpäivillä. OPKO:ssa on meidän aikaamme kummallinen suunta: Työntekijäjoukko kasvaa määrällisesti! Tällä on sellaista intoa ja paloa, jossa sydämeni viihtyy. Täältä lähden kotitielle siunattuna!

Evankelistaverkosto

Jeesus käski kerran opetuslapsiaan heittämään verkot veteen. Kalansaalis oli valtava. Koen, että Jumala on puhunut minullekin verkon heittämisestä. Tässä maassa on paljon evankelistoja ja muita, jotka haluavat viedä eteenpäin hyvää sanomaa Jeesuksesta ja uskosta. 

Koin Jumalan kutsun: Etsi ja kokoa niitä, jotka Jumala on kutsunut evankelistan tehtävään. Heitä on Suomessa paljon. He ovat kokeneet kutsun, lähteneet innolla sydämet syttyneenä liikkeelle. Koska heidän sydämensä on palanut, ovat he vaikeuksia ja ivaa kohdatessa sydän vereslihalla laittaneet kutsumuksen ja näyn piiloon. Moni teki niin, koska pettyi itseensä.

Olen luomassa evankelistaverkostoa, johon kutsun tällaisia evankelistoja. Rohkaisen kaivamaan sydämen sopukoista kutsumuksen esille, ja virittää se palavaksi! Uskon, että Suomen evankelioimisen onnistumisen salaisuus ei ole muutamat evankelioimisen mallihenkilöt ja parrasvaloissa viihtyvät suurevankelistat vaan koko kristikunnan havahtuminen rukoukseen, rakkauden tekoihin ja sanoihin. 

KIITÄ KANSSANI JUMALAA NÄISTÄ:

  • Maailman paras lähettäjäpiiri (ainakin minulle tämä on maailman paras!) ja sen tuki. Pari uutta lähettäjää tuli mukaan. Kiitos!)
  • OPKOn, Kansanlähetyksen ja Mission Europen työ kotimaassa ja lähetyskentillä.

RUKOILETHAN KANSSANI:

  • Missiopaikkakuntien löytäminen.
  • Maailman tärkein tehtävä -ohjelmat voisivat tuoda muutosta ja siunausta.
  • Evankelistaverkoston ensi vaiheisiin johdatusta.
  • Uusien lähettäjäpiiriläisten löytyminen.
  • Jumalan johdatusta vuoden 2023 työtehtäviin. 
  • Jumala avaisi jotain uutta valtakuntansa kasvuksi.

Rakkaudella lähettisi, Mika

JAA TÄMÄ

FACEBOOK – TWITTER – LINKEDIN

Jätä kommentti