Lähettäjäpiirikirje 3/2021 + kiitosvideo

Tässä viestissäni kerron uutisia maaliskuun lähettäjäpiirikirjeestäni. Kiitän myös onnitteluista, joita sain syntymäpäivänäni ja sen jälkeen.

Mission Europen palvelukseen siirtyminen tarkoitti minulle läheisempää yhteyttä lähettäjäpiiriin. Se on joukko, joka rukoilee, rohkaisee ja antaa varoja työhön. Kirjoitan heille kuukausittain lähettäjäpiirikirjettä. Mission Europen kotisivulla voit ilmoittautua mukaan! Paljastan tässä viestissä jotain siitä, mitä kirjoitin lähettäjilleni.

Kiitos muistamisesta!

Täytin maaliskuussa 54 vuotta. Kiitos kaikille muistamisesta. Tein kiitosvideon teille. Videolla näytän myös ensimmäisen valokuvan, jossa minä olen mukana.

Lähettäjäpiirikirjeeni

Kirjeessä kerroin tuntemuksiani, jotka liittyvät työn vaihtumisesta Kansanlähetyksestä Mission Europeen. Lyhyesti kuvasin kansainvälistä työtämme. Avasin iloani kahdesta uudesta yhteistyökumppanista: IRR-TV:stä ja valtakunnallisesta mediamissiosta sekä TV7:sta ja Voimaa Sanasta -ohjelmasta.

Mediamissiosta kirjoitin muun muassa näin:

Olen tästä historiallisesta missiosta innoissani. Tottakai suuri näky sytyttää. Mutta ennen kaikkea näyn sisältö: Syksyllä 2022 pyrimme tuomaan jokaiselle Suomessa asuvalle evankeliumin todistus Jeesuksesta. Ja lähettäjänäni sinä olet tässä uskonhypyssä mukana. 

Voimaa Sanasta -ohjelmista puolestaan näin:

Enpä olisi vielä vuoden alussa uskonut, että olen keväällä mukana TV7 kanavalla puhumassa. Uusi ovi aukeni yllättäen. Olen lapsena ja nuorena ollut ujo, pelännyt koulussa luokan eteen menemistä ja esitelmän pitämistä. Nyt pääsen puhumaan ihmisten koteihin. 

Teen siis Petri Välimäen ja Timo Pokin kanssa Voimaa Sanasta -ohjelmaa, jonka TV7 lähettää maanantaista torstaihin. Vartin ohjelma näkyy kolme kertaa vuorokauden aikana. Käymme kukin vuoroviikoin edellisen sunnuntain kirkkomme jumalanpalveluksen tekstit: Vanha testamentti, Psalmi, evankeliumi ja epistola, selitämme niitä ja rukoilemme. Ensimmäinen ohjelma tulee viikon päästä pääsiäisestä (12.4.). Kiitollisena ihmettelen tämän mahdollisuuden avautumista.

Voimaa Sanasta ohjelman pastorit

Maata vakoilemassa

Kirjeessäni muistelin aikaa kun Egyptin orjuudesta vapautunut Israelin kansa lähetti 12 vakoojaa tarkastelemaan luvattua maata.

Palatessa kymmenen toi viestin: Tehtävä on liian iso ja me olemme liian pieniä! Tämä ei onnistu! Syttyi halu vallankaappauksesta: Mooses syrjään, uusi johtaja tilalle. Palataan Egyptin orjuuteen! Kymmenen toistama sanoma lamaannutti kansan. Kaiken sen jälkeen, miten Jumala oli heidät vapauttanut! Epäusko ei edistä työtä.

Joosua ja Kaaleb katsoivat Jumalan lupauksiin. Maan valloitus onnistuu, koska Jumala on sen luvannut, ja hän on kanssamme. ”Maa, jota kävimme tutkimassa, on hyvä ja ihana maa…Älkää myöskään pelätkö sen maan asukkaita, meille he ovat pelkkä suupala. Heidän jumalansa ovat hylänneet heidät, mutta meidän kanssamme on Herra” (4. Moos. 7-9).  

Kaksi näki Jumalan mahdollisuudet. Mitä sinä näet ympärilläsi ja edessäsi? Miten näet Suomen ja Euroopan tulevaisuuden? Tai kristikunnan tilan? Entä mahdollisuudet toimia?  Näemme ja kuulemme huonoja uutisia, luopumustakin. Ne myös kertovat suuresta tarpeesta.  Monet avoimet ovet odottavat rohkeita liikkeelle lähtijöitä.

Jumala on antanut meille tehtävän olla soihdunkantajina tässä vaikeassa ajassa, johon Jumala on ehkä kätkenyt aivan uudenlaisen siunauksen mahdollisuuden. Älä aliarvioi panostasi, äläkä väheksy rukoustesi voimaa! 

Tervetuloa lähettäjäksi!

Tässä oli joitakin otteita maaliskuun lähettäjäpiirikirjeestäni. Kiitos lähettäjille, ja tervetuloa uudet lähettäjät! Voit tulla lähettäjäksi Ilkka Puhakalle, Seppo Niemeläiselle, Markku Happoselle, Petri Välimäelle tai minulle Mission Europen sivun kautta. Olette tervetulleita työyhteyteen!


Jätä kommentti