Pieni pääsiäissaarna

Me julistamme hänen kuolemaansa. 
Me todistamme hänen ylösnousemustaan.
Me odotamme hänen tulemistaan kunniassa.

Jeesus on noussut kuolleista!
Totisesti hän on noussut!

Pääsiäisen sanoma sytyttää sielun ylistykseen. Jeesus kuoli syntiemme tähden, ja Isä herätti hänet kolmantena päivänä. Jumalan pelastusteko on suoritettu. 

Nyt kaikkia kutsutaan ilon yhteyteen, kuten Johannes Krysostomos pääsiäissaarnassaan sanoo:

”Siis tulkaa kaikki sisälle Herranne iloon.
Niin ensimmäiset kuin toiset, iloitkaa juhlasta.
Rikkaat ja köyhät, riemuitkaa toinen toistenne kanssa.
Kilvoittelijat ja välinpitämättömät, kunnioittakaa tätä päivää.
Te, jotka paastositte, ja te, jotka ette paastonneet, riemuitkaa tänä päivänä.”

Pääsiäinen on ilouutinen koko maailmalle! Jumala on sovittanut maailman synnin. Nyt kutsuhuuto kuulu kautta maailman: Tulkaa! Tulkaa!

Älä jätä tulematta syntisi tähden. Tai heikkoutesi, huonoutesi, pahojen tapojesi, riippuvuuksiesi, epäuskosi, vanhojen tekojesi ja taakkojesi, ateismisi, jumalankieltämisesi tai minkään muun syyn takia – älä jää tulematta. Tulkaa kaikki löytöretkelle uuteen elämään ja yhteyteen Jumalan kanssa. 

Älä jää tulematta hyvyytesi, uskonnollisuutesi, rikkautesi, kuuluisuutesi tai maineesi tähden. Tule rohkeasti uuteen elämään ja yhteyteen Jumalan kanssa. 

Me julistamme hänen kuolemaansa, ja siinä tapahtunutta syntien sovitusta ja ihmisten lunastusta.

Me todistamme hänen ylösnousemuksestaan, joka on elämän merkki. Kuolema on voitettu. Jeesuksella on kuoleman avaimet, ja hän nostaa jokaisen kerran ylös. 

Me odotamme hänen paluutaan, ja sitä päivää, kun tulee tuomitsemaan elävät ja kuolleet, ja antaa seuraajilleen riemullisen ikuisen pääsiäisilon taivaassa. 

Me julistamme hänen kuolemaansa. 
Me todistamme hänen ylösnousemustaan.
Me odotamme hänen tulemistaan kunniassa.

Nämä sanat ovat kutsu jokaiselle uuteen yhteyteen Jumalan kanssa. Siihen, jota sydän sisimmässään kaipaa. Tule sisälle uuteen Herran iloon!

Näissä sanoissa on elämä ja ikuinen autuus. Ne kertovat Jumalan teoista sinun puolestasi. Pelastuksesi perusta ei ole teoissasi vaan Jumalan teoissa sinun puolestasi. Siksi pelastuksesi on kalliopohjalla.

Nuo sanat ehtoollisjumalanpalveluksen liturgiassa on koko seurakunnalle kutsu maailmanhistorian riemukkaimpaan tehtävään: Julistamaan, todistamaan ja odottamaan! Uskon keskipiste on Jeesus, jota koko seurakunta julistaa, todistaa ja odottaa. Jeesuksessa ja noiden sanojen tehtävänannossa on maailman toivo!

Ystäväni! Jumalan täydelliset pelastusteot ovat tapahtuneet sinun hyväksesi ja sinun puolestasi. Älä tuijota oman elämäsi vajavuuteen, vaan Jumalan täydellisyyteen. Irrota katseesi itsestäsi ja ihastele Jumalan tekoja puolestasi. Anna sanoman sytyttää sydämesi. Vakuuta sitä itsellesi. Iloitse, että Jumala pelasti tuomitun ja kadotetun. Sano: Minäkin haluan uskoa. Mieti sitä ja anna sydämesi lämmetä kiitokseen!

Jeesus elää. Ja sinäkin saat elää!

Aamen.


JAA TÄMÄ

FACEBOOK – TWITTER – LINKEDIN

Jätä kommentti