Lähettäjäpiirikirje 3/2023

Hei! Tässä julkiseen jakoon otteita jonkin verran muokaten maaliskuun lähettäjäpiirikirjeestäni. Mikä on lähettäjäpiiri? Se on joukko yksittäisiä ihmisiä, jotka mahdollistavat toimintani hengellisessä työssä. Voit lukea siitä lisää täältä. Nyt kirjeen poimintoihin.

Lähettäjäni!

Luomistyössä näkyy Jumalan kaunis kädenjälki, Jeesuksen lähettämisessä hänen särkyneen sydämensä jälki. Kun Jumala herättää meitä rukoilemaan, hän jakaa kanssamme sydämensä tuskaa niistä, jotka vielä kulkevat erossa hänestä.

Matkalla

Tulin juuri (20.3.) viikonlopun kiertueelta. Lauantaina varhain ajoin Helsinkiin Opiskelija- ja koululaislähetyksen vuosikokoukseen, jossa olin puheenjohtaja. Hyväksyimme tilinpäätöksen, toimintakertomuksen, budjetin ja valitsimme uusia hallituksen jäseniä. Pääsihteeri Jussi Miettinen kertoi OPKO:n hengellisestä vahvistumisesta ja työntekijämäärän kasvusta. Mahtavaa!

Helsingistä ajoin illaksi Rauman Kevätmissioon, jossa opetin kahdesti armosta. Sunnuntai-aamuna saarnasin kauniissa 500 vuotta vanhassa kirkossa. Kirkkokahvin jälkeen suuntasin Tampereelle seuroihin ja sieltä kotiin Ryttylään. Rauman ja Tampereen tapahtuvat olivat Kansanlähetyksen järjestämiä.

TV7:n ohjelmatuotanto eli Voimaa Sanasta ja Maailman tärkein tehtävä -ohjelmat rytmittävät elämää. Myös ensi kesän rippileirin valmistelut ovat alkaneet. Lupauduin taas mukaan tälle ”opetuslapseuskurssille” eli olen heinäkuussa 13 päivää tanssi- ja sporttiriparin pappi. Tulevana viikonloppuna olen puhumassa Hyvinkäällä Ajassa liikkuu -tapahtumassa.

Mihin Mission Europea tarvitaan?

Mission Europe syntyi kolme vuosikymmentä sitten Kalevi Lehtisen missiotyön ympärille. Vieläkö Mission Europea tarvitaan? Kyllä!!

Mission Europe on toki vain työkalu Jumalan valtakunnan tulemiseksi. Työkalu ja rakenne eivät ole itse tarkoitus, vaan ne ovat välineitä Jumalan käsissä. Mutta välineitä ja rakenteita tarvitaan.

Euroopan hengellinen tilanne on 30 vuoden aikana mennyt alaspäin. Evankelioimistehtävälle on nyt valtava tarve. Mission Europessa sitoudumme näihin periaatteisiin:

Tehtävämme on kertoa Jeesuksen Kristuksen persoonasta ja pelastusteoista sekä kutsua Jeesuksen yhteyteen. Molempia tarvitaan.
• Toimimme koko Kristuksen seurakunnan kanssa. Uskomme, että Suomessa ja Euroopassa kristittyjen tulee yhdistää voimansa evankelioimistehtävässä.
• Varustamme seurakuntalaisia. Maassamme on valtava määrä Jeesuksen seuraajia. Rohkaisemme ja koulutamme heitä aktiivipalvelukseen arjessa ja seurakunnassa, kertomaan, palvelemaan ja rukoilemaan.
• Keskitämme ja keskitymme. Seurakunnissa on paljon tehtäviä. Entistäkin päämäärätietoi-semmin haluamme keskittyä evankelioimiseen ja palvella seurakuntia juuri siinä.
• Tähtäämme kasvuun. Emme pidä normaalina eurooppalaista ajatusta, että seurakuntien ja yhteisöjen tulisi pienentyä. Evankeliumi kuuluu kaikille, ja viemme näkyä kasvun mahdollisuudesta.
• Uskomme herätyksen mahdollisuuteen. Näemme vaivaa, koska tiedämme Raamatun pohjalta, että Jumala rakastaa jokaista ja haluaa pelastaa jokaisen. Tämä antaa intoa ja motivaatiota työhön. Haluamme rohkaista toisiakin kristittyjä katsomaan uskon silmin aikamme tarjoamiin mahdollisuuksiin. Voimaa Sanasta -ohjelmat TV7 kanavalla

”Hei, voisitteko tulla auttamaan?”

Vakiintunut seurakuntien ja järjestöjen toiminta ei nykyään pysty edes ylläpitämään olemassa olevaa työtä, kasvusta puhumattakaan. Tarvitsemme muutosta. Myös Mission Europessa. Olemme pieni sitoutunut ja monessa liemessä koeteltu joukko. Uskomme, että pienikin voi vaikuttaa. Hyttynen kesäisenä yönä teltassa on siitä esimerkki! Ja kun näkymme on kirkas, siihen haluaa liittyä toisetkin.

Meitä pyydettiin juuri auttamaan erään alueen kristittyjen yhteiseen missioprojektiin. Siinä olemme kutsumuksemme ytimessä.

Samalla tavalla kuin yksittäisillä kristityillä on armolahjoja, myös järjestöillä voi olla ”armolahjoja”. Mission Europen lahja Kristuksen seurakunnalle on liimana toimiminen, kristittyjen tuominen yhteen evankelioimistehtävään. Toivon, että tämä vahvistuisi edelleen.

Toivottavasti pääsemme mukaan rakentamaan kristittyjen, järjestöjen ja seurakuntien kanssa monia missioita. Niitä tarvitaan, koska evankeliumia ja kristittyjen aktivoitumista tarvitaan. Missiossa on tärkeää kristittyjen varustamisen ja julistuksen lisäksi yhteinen rukous ja oman alueen palvelu rakkauden teoin.

Rukoilethan puolestani

Minua monesti hämmästyttää, miten rohkeasti apostoli Paavali pyysi kristittyjä rukoilemaan puolestaan, jotta evankeliumi saavuttaisi monet.

”Lopuksi vielä, veljet: rukoilkaa puolestamme, että Herran sana leviäisi nopeasti” (2. Tess. 3:1).

”Rukoilkaa samalla meidänkin puolestamme, jotta Jumala avaisi meille oven sanansa julistamiseen ja me saisimme puhua Kristuksen salaisuudesta” (Kol 4:3).

”Rukoilkaa myös minun puolestani, että minulle annettaisiin oikeat sanat suuhun, kun ryhdyn puhumaan, ja että voisin rohkeasti julistaa evankeliumin salaisuutta… Rukoilkaa, että voisin puhua rohkeasti, niin kuin minun tulee. (Ef. 6:19-20).

”pyydän teitä, veljet, tukemaan minua taistelussani. Rukoilkaa Jumalaa puolestani” (Room. 15:30-31).

Rukous evankeliumin leviäisen evankelioimisen ja lähetystyön puolesta

Ystävät, te olette minun taistelutovereitani. Rukous on taistelua työntekijöiden ja evankeliumin puolesta.

Moni kokee olevansa huono rukoilija. Tärkeää on se, että muistamme, että meillä on Jumala, joka kuulee rukouksemme. Ja tärkeää on, että rukoilemme. Varaa siihen aikaa, aseta rukoukselle alku ja loppu. Lyhytkin rukous on parempi kuin ei lainkaan. Voisitko varata juuri nyt pienen hetken rukoukseen. Koska rukous on hengellistä taistelua, sodankäyntiä, se on vaikeaa. Rukous kannattaa!

KIITÄ KANSSANI JUMALAA NÄISTÄ:

• Lähettäjäpiiristä, joka mahdollistaa työni.
• Kutsuista palvella eri paikkakunnilla.

RUKOILETHAN KANSSANI:

• Missiopaikkakuntien löytäminen.
• Viisautta työn johtamiseen ja evankeliumin julistamiseen.
• Pyydä, että Jumala kirkastaisi entistä kirkkaammaksi ja selvemmäksi työnäkymme.
• Rukoile työntekijöitä Mission Europeen. Tarvitsemme kouluttajia ja evankelistoja, ja heille kaikille lähettäjäjoukot.

Rakkaudella, Mika

Voit halutessasi antaa lahjan tälle työlle. Täältä löydät lahjoitustiedot. Tietoa lähettäjäpiiristä.

kuva Mika Tuovinen_2023


Ps. Kiitos, että luit tänne asti! Ole siunattu ja suureksi siunaukseksi kaikkialla, missä liikut ja mitä teet!

TÄTÄ SAA JAKAA!

FACEBOOK – TWITTER – LINKEDIN

Yksi kommentti artikkeliin ”Lähettäjäpiirikirje 3/2023”

  1. Hei Mika,
    kiitos kun jaoit tietoja kiertueesta. Kuvaamasi viikonloppuohjelma – aikataulullisesti varsin hengästyttävä – herättää kunnioitusta mutta valitettavasti myös hieman huolen ajatuksia. Miten tuota tahtia jaksaa? Toivon kovasti, että ehdit aina välillä rentoutua ja palautua pitkistä ajomatkoista ja ylipitkistä päivistä, perheen parissa sekä omastakin hyvinvoinnista huolehtien. Toivon sinulle voimia arvokkaassa palvelutehtävässäsi.

    Vastaa

Jätä kommentti