Lähettäjäpiirikirje 4/2020

Tervehdys! Kirjoitan kuukausittain kirjettä niille, jotka tahtovat seurata elämääni, työtäni, rukoilla minun ja työni puolesta sekä tukea työtä taloudellisesti.

Tässä on otteita huhtikuun 2020 kirjeestäni. Kuvat ja rukousaiheet löytyvät sähköpostiin tai postilaatikkoon tilatusta kirjeestä. Olen poistanut alla olevasta tekstistä joitakin kirjeessäni olleista asioita. Olet tervetullut kirjeen saajiin ja lähettäjäjoukkooni!

Muutoksen keskellä

Olemme tehneet isojateknisiä harppauksia työssämme. Myös minä. Muutos ei kysynyt lupaa maaliskuussa tullessaan. Matkat jäivät pois, elämäni pyörii ihan tässä Ryttylän kylällä.

Aloitimme Kansanlähetyksen YouTube-kanavalla uusia ohjelmia. Olen tehnyt runsaasti Kuulumisia-ohjelmia lähettiemme kanssa.Sunnuntaisin eetterissä ovat jumalanpalvelukset kello 13. Viime viikonloppuna siirsimme viikonloppu-tapahtuman nettiin. Anssi Savosen kanssa istuinstudiossa, opettajat ja opiskelijat olivat kodeissaan. Tämä tulee jossain määrin muuttamaan viikonloppu-tapahtumien luonnetta.

Myös radiorintamalla on ollut aktiivisuutta. Olen ollut paljon Radio Dein kautta tulevien ohjelmien äänityksissä. Olen tehnyt ohjelmia myös omalle YouTube-kanavalleni.

Organisaation johtaminen on siirtynyt pitkälti etäneuvotteluihin netissä. Johtoryhmä on siirtynyt etäkokouksiin, ja olipa myös historiamme ensimmäinen liittohallituksen etäkokous. Viime vuoden tilinpäätös valmistui positiivisen loppusumman kanssa. Myös toimintakertomus 2019 valmistui. Nyt meillä on vauhdissa budjettityöskentely vuodelle 2021. Tämä uusi työskentely nettikokouksineen väsyttää yllättävän paljon. On paljon uuden opettelua. Toki kuormaa tulee myös epävarmasta ja vaihtuvasta toimintaympäristöstä.

Pitkäperjantain ihme

Pitkäperjantai on ollut minulle kirkkopyhistä rakkain. Myös syntymänivuonna 1967 osui tuohonpäivään! Jeesuksen kärsimyksen sanoma herättää minussa vahvoja tunteita. Se kaikki oli minun tähteni ja puolestani. Risti osoittaa ainakin tämän:

 1. Se oli Jumalan edeltävalmisteltu suunnitelma totetui. Siihen kuuluivat myös Vanhan testamentin profetiat.
 2. Risti näyttää syntini suuruuden. Jumalan piti tulla kuolemaan niiden vuoksi!
 3. Risti osoittaa Jumalan rakkauden minua kohtaan. Ristissä kirkastuu kristinuskon ydin lahjana.
 4. Jeesus voitti kuoleman,joka oli ihmiskunnan suuri vihollinen.
 5. Jeesuksen tavoin myös me nousemme ruumiillisesti kuolleista ylösnousemusruumiissa.
 6. Ylösnousemus osoittaa Jeesuksen ainutlaatuisuuden.
 7. Ylösnousemus on Vanhan testamentin ennustusten täyttymys.
 8. Ylösnousemus todisti Jeesuksen omat sanat itsestään, sillä hän lupasi nousta kuolleista. Sekä Jeesuksen kuolema ristillä ja ylösnousemuksensa tapahtui minun ja sinun hyväksi! Meistä ei ollut itseämme pelastamaan, ja siksi Jeesus tuli!

Ylösnousemuksen ihme

Me luterilaiset olemme aika hyviä pitkäperjantain syvällisen sanoman määrittelijöitä. Se on hyvä, sillä tuolloin tapahtui muun muassa lunastus, sovitus, lepytys.

Jumalan viha lepytettiin, synti sovitettiin ja meidät lunastettiin.

Sensijaan ylösnousemuksen salaisuuksia emme ole osanneet samalla lailla pohtia. Tässä kahdeksan näkökulmaa siihenkin. Voit vastata kun joku kysyy!

 1. Ylösnousemus osoittaa Jumalan voiman.
 2. Jumalan vahvisti hyväksyvänsä Jeesuksen ristinkuoleman.
 3. Jeesuksen ylösnousemuksen vuoksi meillä on syntien anteeksiantamus.
 4. Jeesus voitti kuoleman, joka oli ihmiskunnan suuri vihollinen.
 5. Jeesuksen tavoin myös me nousemme ruumiillisesti kuolleista ylösnousemusruumiissa.
 6. Ylösnousemus osoittaa Jeesuksen ainutlaatuisuuden.
 7. Ylösnousemus on Vanhan testamentin ennustusten täyttymys.
 8. Ylösnousemus todisti Jeesuksen omat sanat itsestään, sillä hän lupasi nousta kuolleista.

Sekä Jeesuksen kuolema ristillä ja ylösnousemus tapahtui minun ja sinun hyväksi! Meistä ei ollut itseämme pelastamaan, ja siksi Jeesus tuli!

Rakkaus laittaa liikkeelle

Kristinusko on Jumalan hyviä tekoja ja rakkautta meitä kohtaan. Me emme ole suorittajia vaan vastaanottajia.

Mutta kyllähän tämä synnyttää vastarakkautta ja halua antaa elämänsä Jumalan palvelukseen. Olen kiitollinen Jumalalle kutsusta evankeliumin työhön. Se on elämäni tärkein kutsumus, ja haluan toteuttaa sen hyvin rakkaudesta Jumalaan ja rakkaudesta toisiin ihmisiin. Ja rakkaus antaa sellaisen motivaation, johon ei pakko tai käsky pysty.

Siunauksen toivotuksin!

Jeesus on noussut kuolleista meidän hyödyksemme!

Mika

Tällä viikolla minulla oli töissä kahtena päivänä kamera mukana. Tein tällaisen videon (Tässäkin opetellaan uutta vielä yli viisikymppisenä! Vierivä kivi ei sammaloidu!?): Kaksi lähetysjohtaja Mikan työpäivää!

Jätä kommentti