Lähettäjäpiirikirje 4/2023 – Rakasta ja rohkaise

Kirjoitan kuukausittain kirjettä, jossa rohkaisen ja kerron kuulumisia työstäni. Kutsun tätä kirjettä lähettäjäpiirikirjeeksi. Kaikilla Mission Europen työntekijöillä on lähettäjäpiiriksi kutsuttu joukko, joka haluaa tietää työn kuulumisia, rukoilla, antaa rahaa työn mahdollistamiseksi ja rohkaista. Kaikki perustuu vapaaehtoisuuteen. Tässä joitakin otteita julkisuuteen huhtikuun 2023 kirjeestä.

USKON SILMIN

Olen ollut neljä vuosikymmentä aktiivisesti hengellisessä työssä. Ensimmäisiä julkisia puheita pidin 16-vuotiaana. Vaellus ja tehtävä jatkuu. En halua jäähdytellä vaan mennä täysillä eteenpäin niin kauan kuin päiviä riittää ja kroppa toimii. Jossain vaiheessa tahti hidastuu, mutta toivon, että säilytän uskon ja näyn loppuun asti.

Näky on kutsumukseni. Joku on käyttänyt siitä sanaa unelma. Muusikko-evankelista Samu Saarinen kertoi oman näyn etsimisestä:

”Kaipasin tuolloin varmuutta omalle kutsulleni evankelistaksi. Se oli minunkin unelmani. Mutta koin epävarmuutta saako näin ajatella. Opetetaanhan varsin yleisesti, että omat halut tulee hylätä, ja kysellä mikä on Jumalan tahto.”

Samu esitti evankelista Kalevi Lehtiselle kysymyksen: ”Mistä Kalevi aikoinasi tiesit, että juuri evankelioiminen on sinun juttusi?” Kalevi vastasi: ”Se oli mun unelmani”.

Samu kirjoitti: ”Kukaan vain ei ollut minulle koskaan osannut kertoa, että ne voivat olla myös yksi ja sama asia. Siis oma tahto ja Jumalan tahto. Paavalihan sanoo jossain kirjeessään, että Jumala vaikuttaa sekä tahtomisen, että tekemisen.” ”Tämä Kalevin vastaus kysymykseeni oli siis tavattoman vapauttava. Taakka lähti pois harteiltani, ja saatoin hyvillä mielin alkaa kutsua itseäni muusikko-evankelistaksi.”

Mikä on sinun unelmasi? Minulla on unelma, kutsumus, jonka tähden kirjoitan sinulle, ja joka laittaa minut liikkeelle. Tässä paljastan siitä osan:

  • Kristityt yhdessä vievät evankeliumin kaikille oman paikkakunnan asukkaille, ja siten seurakunnat ja yhteisöt vahvistuvat. Opettelemme rakastamaan ja kunnioittamaan kaikkia Jeesuksen ystäviä.
  • Tämän saavuttamiseksi järjestämme uudenlaisia seurakuntatapahtumia, missiota, Kristuspäiviä ja kaikkea, mikä mahdollistaa kristittyjen kouluttamisen ja lähettämisen. Tämä varustaminen ja rohkea julistaminen on hengellisen uudistuksen ytimessä.
  • Unelmani on, että voin jatkaa lähettäjäpiirin varassa tässä työssä.
  • Haluan nähdä Suomessa herätyksen nuorten ja aikuisten parissa.

Evankelista - Kalevi Lehtisen unelma

Visioita kohti

Edellä kuvattu työnäky on kantanut viime kuun aikana. Hyvinkäällä olin puhumassa Ajassa liikkuu -tapahtumassa ja Riihimäellä Sanan ja rukouksen -illassa. Opiskelija- ja koululaislähetyksen (OPKO) hallituksen työskentely ja pääsiäisvideoiden tekeminen sekä kahden televisio-ohjelman suunnittelu ja teko TV7:lle ovat olleet antoisia. Lahdessa olen mukana Petri Välimäen Kyllä Elämälle -illoissa. Sain etuoikeuden olla taas puhumassa nuorille Kansanlähetyksen Quiet Action -pääsiäistapahtumassa. Kansanlähetyksen Nuorten Maailma tekee hyvää työtä, ja nuoria oli taas parisataa paikalla. Enempää saliin ei mahdu.

Hilja Aaltonen Kysytkö palvelushintaa

Kysytkö palvelushintaa?

Näkyjen, unelmien ja työn keskellä on myös vaikeita hetkiä, jolloin kysyn: Kannattaako koko elämän laittaminen likoon evankeliumin ja ihmisten pelastumisen tähden?

Oma innostukseni ja näkyni on saanut monesti kolahduksia. Niitä on tullut ulkopuolelta, usein latistavina sanoina. ”Parempi on olla yrittämättä mitään!” ”Nyt ei kannata!”

Joskus kysymykset nousevat puseron sisältä: ”Kannattaako tämän?” Erityisesti väsymyksen, yksinäisyyden ja väkevien työtehtävien jälkeen tulee tyhjyys, joka pian täyttyy syyttävillä kysymyksillä: Oletko sopiva tuohon tehtävään? Et kelpaa, olet mitätön, katso palvelutehtävääsi, missä on odottamasi tulokset, sinä olit puhumassa, ja puhuit vääriä sanoja ja väärällä tavalla. Paholaisella on osansa näissä syytöksissä.

Olen pitänyt paljon ”viimeisiä puheita”, joissa olen kokenut epäonnistuvani. Jumalan armo on kuitenkin aina nostanut jatkamaan: ”Kyse ei ole sinusta vaan sanomasta. Vaikka aina ei onnistu, olet hyvän sanoman kanssa liikkeellä.” Monesti rohkaistumiseen on tarvittu aikaa ja toisten sanoja.

Rakasta ja rohkaise

Mission Europen Kalevi Lehtinen sanoi:

”Työntekijät tarvitsevat rohkaisua. Maanosassa, jossa ihmisiä ei tule joukoittain uskoon, työntekijät masentuvat, turhautuvat ja palavat loppuun. Moni työntekijä ei koe olevansa seurakuntalaistensa ja työtoveriensa rakastama. Moni kokee olevansa merkityksetön. Rohkaistaan niitä, jotka kantavat vastuuta! Rakasta pappiasi niinkuin itseäsi!”

Rukoile näiden aiheiden puolesta

KIITÄ KANSSANI JUMALAA NÄISTÄ:
• Lähettäjäpiiristä, joka mahdollistaa työni.
• Kutsuista palvella eri paikkakunnilla.

RUKOILETHAN KANSSANI:
• Viisautta johtamiseen ja julistamiseen.
• Rukoile työntekijöitä Mission Europeen. Tarvitsemme kouluttajia ja evankelistoja, ja heille kaikille lähettäjäjoukot.
• Uusia missiopaikkakuntia.

Ystäväni! Jeesus sanoi: ”Satoa on paljon, mutta sadonkorjaajia vähän. Pyytäkää siis herraa, jolle sato kuuluu, lähettämään väkeä elonkorjuuseen.” (Luuk. 10:2). Rukoile hengellisessä työssä olevien puolesta, ja sitä että heitä nousisi vielä enemmän, sillä tarve maassamme, Euroopassa ja maailmalla on valtava.

Rakkaudella lähettisi, Mika

Mission Europen työntekijät tarvitsevat lähettäjiä voidakseen toteuttaa Jumalan antamaa kutsumusta. Esitän haasteen sinulle, joka olet pohtinut, että pitäisi lahjoittaa johonkin työhön tai ryhtyä jonkun työntekijän tukijaksi, mutta et ole päässyt vielä alkuun: Voisitko tulla lähettäjäkseni?

Jos koet, että haluat olla näinkin mukana löydät TÄSTÄ TIETOA LÄHETTÄJÄPIIRISTÄNI.

TÄTÄ SAA JAKAA

FACEBOOK – TWITTER – LINKEDIN

Yksi kommentti artikkeliin ”Lähettäjäpiirikirje 4/2023 – Rakasta ja rohkaise”

  1. Hei Mika, lämmin kiitos tästä paljon asiaa ja ajatuksia sisältävästä pitkästä kirjoituksesta. Teet hienoa työtä kollegojesi kanssa. Katsoin tällä viikolla Voimaa sanasta -sarjan kaikki Jumalan kansan koti-ikävä-jaksot. Olen kiitollinen noista lyhyistä ja täysipainoisista hartauksista, ja ne ovatkin muodostuneet tärkeäksi osaksi päivää. Todella mahtavaa, että jaksatte niitä tehdä! Sinua innoittaa näky, unelma ja ennen kaikkea tietoisuus palvelutyösi tärkeydestäsi!
    Voimaa jokaiseen päivääsi ja ilosanoman julistamiseen!

    Vastaa

Jätä kommentti