Lähettäjäpiirikirje 5/2020

Lisäys tähän viestiin: Minulla on lähettäjäpiiri, jolle kirjoitan säännöllisesti vähän henkilökohtaisemmin ja enemmän siitä, mitä olen tehnyt. Jotkut lähettäjäpiirissä ovat seuranneet minun, vaimoni ja lasteni elämää jo yli 20 vuoden ajan eri elämänvaiheissa. Monet ovat rukoilleet puolestamme, eläneet mukana elämän eri vaiheissa ja myös tukeneet työtä taloudellisesti. Laitan tähän blogiin suuren osan tästä kirjeestä muillekin luettavaksi. Kuvat, esirukousaiheet ja joitakin muita asioita löytyy vain lähettäjäpiirille lähetetystä kirjeestä.


Kirjoitan tätä sunnuntai-iltana (23.5.) kahdesta syystä iloisena. Kesä on lopulta tullut ja on ihana seurata luonnon heräämistä. Toiseksi siksi, että saan käyttää iltahetken kirjoittamalla sinulle.

Kirje tulee eri tavalla kuin aiemmin. Torstaina minun olisi pitänyt tämä kirje kirjoittaa, mutta työtehtävien takia se jäi tähän iltaan. Toivottavasti saat tämän vielä toukokuussa.

Työrintamalta

Työpaikalla on hiljaista. Melkein kaikki muut ovat siirtyneet etätöihin, mutta lyhyen työmatkan takia menen sinne. Anne-rouva saa tehdä omia etätöitään kotona. Tässä muutamia työasioita viimeisen kuukauden ajalta:

  1. Emme järjestä heinäkuun alussa Kansanlähetyspäiviä yleisötapahtumana vaan netissä Kansanlähetyksen YouTube kanavalla 3.-5.7.
  2. Saimme teologisessa jaoksessa lähetysteologisen asiakirjasta ensimmäisen luonnoksen valmiiksi.
  3. Olen Joulun aika-lehden päätoimittaja. Teimme taas hienon lehden, jossa on kirkas sanoma.
  4. Olen ollut monissa Ryttylästä lähetettävissä jumalanpalveluksissa liturgina ja/tai saarnaajana.
  5. Pidimme piirijohtajapäivät ja piirijärjestöjen puheen- johtajien päivät netissä.
  6. Johtoryhmämme on aloittanut ensi vuoden talousarvion valmistelun. Tarvitsemme viisautta.
  7. Suomen teologisen instituutin puheenjohtajana olen johtanut hallituksen kokouksia netissä. Olemme muuten valinneet uudeksi pääsihteeriksi lahjakkaan Santeri Marjokorven.
  8. Ohjelmia Radio Deissä.
  9. Uusien opetustyöhön liittyvien tietokoneohjelmien opettelu ja käyttö viikonlopputapahtumien ja Kansanlähetysopistojen opetustehtävissä.

Kotisatamasta

Annen kanssa olemme olleet paljon kotona kun matkat ovat molemmilta pudonneet kalenterista pois. Vanhempi tyttäremme on tohtoriopinnoissaan Japanissa. Oppilaitos oli välillä suljettuna, mutta nyt opetustoiminta jatkuu maskit kasvoilla. Nuorempi tytär asuu ja opiskelee Lahdessa, ja hän on päässyt meitä katsomaan. Annen kanssa teimme vapun aikana kotona remonttia: maalausta, laminaatin laittoa ja uusi kirjahylly työhuoneeseen. Työn jälki oli hyvää.

Taivaaseenastumisesta helluntaihin

Rakastan kirkkopyhiä, sillä ne muistuttavat historian suurista hetkistä. Helatorstaina taivaaseen astui ensimmäisen kerran luuta ja verta Jeesuksen noustessa Isän oikealle puolelle. Kun Poika tuli kotiin, hän ryhtyi esirukoilijaksemme, suureksi ylipapiksi. Tämä on tärkeää muistaa, kun koemme itsemme heikoksi tai pohdimme uskomme kestävyyttä. Jeesus lupasi, että hänen seuraajiensa pelastus on täydellistä:

”Siksi hän myös voi täydellisesti pelastaa ne, jotka hänen kauttaan tulevat Jumalan luo, sillä hän elää aina rukoillakseen heidän puolestaan (Hepr. 7:25).

Tämä on valtava ilo ja rohkaisu. Jeesus rukoilee puolestani, että pysyisin uskossa ja voisin kirkastaa Jumalaa elämälläni.

Helatorstai oli myös lähetyskäskyn antamisen päivä. Taivaaseenastuminen todisti myös Jumalan hyväksyneen Jeesuksen sovitustyön.

Helluntaina Jeesus lähetti Pyhän Hengen avuksi seurakunnalleen. Pyhä Henki lähettää kristityt palvelemaan, rukoilemaan ja todistamaan. Pyhä Henki luo myös yhteyttä uskovien välille, jakaa armolahjoja, johdattaa ja pitää meidät pelastuksessa.

Kiitollisena

Kesäkuussa tulee kuluneeksi 10 vuotta muutostamme Virosta Suomeen. Tuolloin luulin, että tulemme tänne muutamaksi vuodeksi ja palaamme sitten lähetystyöhön. Tehtävät keskustoimistolla veivät mukanaan, ensin kotimaan aluekoordinaattorina ja sitten hyvin pian lähetysjohtajana. Olen kiitollinen näistä vuosista. Samalla koen, että niissä on ollut enemmän kuin kymmenen vuoden osalta kiirettä, työtunteja ja rasittavuutta. Mutta myös paljon siunausta, iloa ja hienoja hetkiä. Tässä koronaaikana on ollut aikaa käydä läpi joitakin vanhoja papereita ja kansioita ja muistella menneitä. Siellä on myös vanhoja ystäväkirjeitä Viron ajoilta, jolloin monet teistä olivat jo matkassa mukana lähettäjänä.

Perusnäky on pysynyt: Auttaa ihmisiä Jeesuksen tuntemiseen!

Sinä Jumalan palvelija, ole siunattu!

Mika


Tässä on osa lähettäjäkirjeestäni. Kuvat, rukousaiheet ja joitakin muita osia puuttuu tästä netissä olevasta kirjeestä. Olet tervetullut lähettäjäpiiriin Mission Europessa, jossa olen työskennellyt 1.1.2021 alkaen.

Jätä kommentti