Lähettäjäpiirikirje 5/2022

Työni Mission Europessa mahdollistaa lähettäjäpiiri, jolle kirjoitan kuukausittain. Tässä otteita toukokuun 2022 kirjeestä. Voit liittyä lähettäjäpiiriin.


Kuukausi on kulunut viime kirjeestä. Taas on paljon tapahtunut. Olin Opiskelija- ja koululaislähetyksen (OPKO) työyhteisöpäivillä tutustumassa työntekijöihin, TV7:n Voimaa Sanasta -ohjelmat ovat jatkuneet, Mission Europen julistustiimi kokoontui, olen puhunut Ryttylän Rukousseminaarissa, Kansanlähetyksen päivillä Jyväskylässä ja Järvenpäällä, seurakunnassa Rantasalmella ja Tartossa, järjestellyt syksyn suurta mediamissiota, tehnyt johtamiseen liittyvää arkityötä, osallistunut Kansanlähetyksen johtajan tulojuhlaan ja kirjoittanut arvion nettiin juuri ilmestyneestä evankelioimisen kirjasta. 

Lieneekö se kovin harvinaista, että joskus meille tulee niitä hetkiä, jolloin pohdimme, kannattaako kaikki vaivan näkeminen. Paholaista on nimitetty tuhattaituriksi, ja hän löytää keinoja saadakseen meidät pois kutsumuksestamme. Taiturina hän löytää tuhansien keinojen joukosta juuri kullekin meistä sopivat tavat ja iskut meitä masentaakseen, epäillyttääkseen, vetäytyäksemme syrjään, lopettaaksemme kutsumuksemme, palveluksemme ja vaivan näkemisen. 

Vieläkö evankeliumi liikuttaa?

Edellä mainitsemani kirja on Evankeliumin julistaminen tänään. Luterilaisia ja helluntailaisia näkökulmia”. Tässä olemme kristillisen seurakunnan tehtävän ytimessä. Johdannossa dosentti Tomi Karttunen esittää pysäyttävän tilannekuvauksen globaalista kristillisyydestä: ”Apostoli Paavali kirjoittaa haastaen kaikkien aikojen kristittyjä: ”Voi minua, ellen evankeliumia julista!… Vaikka olen vapaa ja kaikista riippumaton, olen ruvennut kaikkien orjaksi voittaakseni Kristukselle mahdollisimman monia” (1. Kor. 9). Globaalisti tämä näky innoittaa edelleen ja kristinusko kasvaa etenkin Afrikassa ja Aasiassa. Lännessä eli Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa tilanne on toinen.” 

Meille on annettu aika vaikea lähetyskenttä täällä Suomessa ja Euroopassa. Mutta seurakunnan tehtävä on aina ja kaikkialla voittaa Kristukselle mahdollisimman monia!

Tämä näky sytyttää ja vastaa kysymykseen kannattavuudesta: Kyllä kannattaa! Työllä on päämäärä: mahdollisimman moni tulisi uskoon. Tämän jälkeen uskoon tulleita koulutetaan elämään kristittynä ja sanoman eteenpäin välittäjänä.

Minua on useaan otteeseen viime aikoina puhutellut hollantilaisen Corrie ten Boomin sanat, jotka haluan taas tähän kirjoittaa. Häneltä kysyttiin, kannattaako evankeliumin esillä pitäminen? Kannattaako uhraukset evankeliumin vuoksi? Miksi teet tätä? Hän vastasi: Teen tätä siksi, että taivaassa olisi niitä ihmisiä, jotka sanoisivat: ”Kiitos, että kutsuit minut tänne.” Tässä on paavalilainen asenne. Ja Jeesuksen lähetyskäskyjen sanoista löytyy sama näky ja into.

Evankelista kutsu taivaaseen

Evankelistan tehtävässä

Olin työtoverieni Ilkka PuhakanSeppo NiemeläisenPetri Välimäen ja Helmuth Garoebin kanssa Salossa suunnittelemassa työtämme. Tiimiimme kuuluu lisäksi Helena Jarva, joka toimii taloushallinnon koulutustehtävissä Campus Crusade for Christ -järjestössä. Helmuth on uusin Namibiasta kotoisin oleva oululaistuva vahvistuksemme. Helmuthilla on vahva kokemus kristillisestä johtajuudesta ja opetustehtävästä kotimaassaan, ja odotamme innolla, että tämä afrikkalainen lähetystyöntekijä löytää palvelupaikkoja myös täältä 10 000 kilometrin päästä kotiseudultaan.

Päivän aikana näkymme kirkastui. Haluamme rajata kutsumuksemme evankelistan kutsumuksen vahvistamiseen ja mahdollistamiseen.

Evankelista on Jeesuksessa olevan hyvän sanoman julistaja ja Jumalan valtakuntaan kutsuja. On olemassa muitakin tehtäviä ja kutsumuksia. Mission Europen kutsumus on evankelistan tehtävässä ja kristittyjen varustamisessa siihen. Tämä on Jumalan antama erityistehtävä meille, ja me annamme itsemme koko Jumalan seurakunnalle.

Teksti jatkuu kuvan jälkeen.

Työtoverit Mika Tuovinen, Petri Välimäki, Helmuth Garoeb, Ilkka Puhakka ja Seppo Niemeläinen. Sunnittelupäivän motto: Mahdollistamme evankelistan työn.

Lähettäjäpiirin merkitys

Olen tavattoman kiitollinen tästä lähettäjäpiiristä, joka on mahdollistanut palvelutyöni. Saan aina välillä selvittää jollekin talousrakennettamme. Varamme tulevat pääosin yksittäisiltä lahjoittajilta, kunkin työntekijän lähettäjäpiiriltä. Joskus seurakunnat tai järjestöt maksavat matkakuluja, keräävät kolehdin tai kahvirahan ja antavat ehkä palkkion. Mutta työn ytimessä on kunkin työntekijän omat lähettäjät, lähettäjäpiiri. 

Emme saa tukea valtiolta emmekä kirkon talousarviorahoista. Emme kuulu seurakuntien nimikkosopimusjärjestelmään. Jokaisen työntekijän lähettäjäpiiri mahdollistaa työn.

Jokaisen työntekijän lähettäjäkannatuksen tulee kattaa työkulut, matkakulut ja työnantajan maksamat palkan sivukulut. Tämä on nyt ja tulevaisuudessa monen kristillisen järjestön kasvun tie myös Suomessa.

Olet tervetullut lähettäjäkseni.

Merkityksellinen elämä

Sekä Mission Europe että minä itse tarvitsen jatkuvaa näyn ja tehtävän kirkastamista. Ytimenä on Jeesus ja evankeliumi Hänestä. Jeesus antoi meille tehtäväksi pelastuksen sanoman julistamisen ja pelastukseen kutsumisen. 

Meillä on yksi suuri tarkoitus: auttaa toisia Jumalan tuntemiseen. Jeesus sanoi: ”Mitä hyödyttää ihmistä, jos hän voittaa omakseen koko maailman mutta menettää sielunsa? Millä ihminen voi ostaa sielunsa takaisin?” (Matt. 16:26). 

Siinä elämäntehtäväni ydin: pitää tätä näkyä esillä, osallistua siihen ja olla itse pelastettujen joukossa.

Kiitollisena ja rakkaudella lähettilääsi maailmalla

Mika Tuovinen


Voit lukea minusta lisää ja liittyä lähettäjäkseni Mission Europen kotisivulla. Siellä voit myös tehdä Mission Europen työlle tai työntekijöille lahjoituksen.

JAA TÄMÄ TOISILLEKIN

FACEBOOK – TWITTER – LINKEDIN

Jätä kommentti