Lähettäjäpiirikirje 6/2022

Työssäni Mission Europessa kirjoitan kuukausittain kirjettä joukolle, joka on lähettäjäpiirini. Mikä on lähettäjäpiiri? Se on ryhmä, joka mahdollistaa työni. Mission Europe ei saa taloudellista tukea kirkoilta eikä valtiolta vaan työ rahoitetaan yksittäisin lahjoituksin. Kaikilla työntekijöillä on tällainen lähettäjäjoukko, jolle he kirjoittavat.

Tässä on otteita kesäkuun kirjeestäni. En kirjoita tänne julkisuuteen kaikkia kirjeessäni olevia asioita, mutta laitan joitakin nostoja. Tällä kertaa luottamuksellista aineistoa oli runsaasti, joten tämä julkisuudessa oleva viesti on lyhyempi.Jos haluat mukaan lähettäjäpiirini, voit ilmoittautua siihen Mission Europen sivulla.


Mahtava tiimi

Kun Lehtiset ja Happoset perustivat Mission Europen vuonna 1991, sillä oli Saksan Kandernissa kansainvälinen tiimi, joka järjesteli missiota ja vastaavia evankelioimistapahtumia Venäjällä, Suomessa ja Itä-Euroopassa.

Tuolloin Kalevi Lehtinen oli evankelistana ja Markku Happonen toiminnanjohtajana. Nyt Kalevi on siirtynyt ikuisuuteen, mutta Markku on mukana yhdistyksemme puheenjohtajana ja minä toiminnanjohtajana.

Kalevin kuoleman jälkeen heinäkuussa 2011 Mission Europen jatko oli vaakalaudalla. Sitten Ilkka Puhakka ja Seppo Niemeläinen tulivat mukaan. Muutaman vuoden päästä myös Petri Välimäki, puolitoista vuotta sitten minä, vuosi sitten Helmuth Garoeb ja Helena Jarva.

Tässä työntekijäjoukkomme:

  • Petri Välimäki, evankelista, kouluttaja.
  • Mika Tuovinen, evankelista, toiminnanjohtaja.
  • Helena Jarva, lähetetty kansainvälisen Campus Crusade for Christin palvelukseen (Director of Global Operations Leader Development)
  • Helmuth Garoeb, valmentaja/coach.
  • Seppo Niemeläinen, kouluttaja.
  • llkka Puhakka, evankelista.

Mission Europe työntekijät

Olemme kasvusuunnassa, mutta tarkoituksemme ei ole järjestönä kasvaa vaan toteuttaa tehtäväämme evankelioimistyössä. Tähän työntekijätiimiin olisi monia tulijoita. Me kaikki olemme monissa tehtävissä koulittuja ja kärsineitäkin työntekijöitä. Lisäksi jokaisen nykyisen ja tulokkaan täytyy tuoda itse omat palkka- ja työkulunsa mukanaan, joten tulijan on laskettava kustannuksia.

Olemme halunneet pitää työntekijätiimin pienenä, mutta toisaalta evankelioimisen mieletön tarve maassamme ja maanosassamme esittää toisenlaisen kutsun: Lähettäkää lisää evankelistoja, mahdollistakaa yhä useammalle evankelistan tehtävän toteuttaminen.

Totesimme yhdessä haluavamme keskittyä evankelioimiseen ja evankelistan tehtävään.

Kristikunnassa on monia muitakin kutsumuksia, mutta tämä on meidän tehtävämme, missä Jumala odottaa meiltä uskollisuutta. Haluamme voittaa ihmisiä Kristukselle. Lisäksi haluamme kouluttaa kristittyjä henkilökohtaiseen evankelioimistyöhön sekä auttaa seurakuntia ja yhteisöjä hengelliseen uudistumiseen.

Olemme aika vanhaa joukkoa. Tahdomme hyvissä ajoin siirtää näkymme, kokemuksemme ja toimintamme uudelle sukupolvelle. Haluamme löytää, rohkaista ja kouluttaa nuoria evankelistoja.

Työnäky missio

Toimimme kaikkien Jumalan lasten kanssa yhdessä. Pidämme Jeesuksen työmme keskipisteenä. Jatkamme evankeliumin julistamista, ja myös kutsumme selvästi Jeesuksen seuraajiksi.

Hyvää kesää!

Lähettäjäni! Toivotan sinulle hyvää, aurinkoista ja siunattua kesää! Toivottavasti löydät viheriäiset niityt ja virvoittavat vedet ruumiillesi ja sielullesi!

Rakkaudella lähettilääsi, Mika Tuovinen
toiminnanjohtaja, Mission Europe

Tästä Mission Europen kotisivulle

JAA TÄMÄ TOISILLEKIN

FACEBOOK – TWITTER – LINKEDIN

Jätä kommentti