Lähettäjäpiirikirje 6/2021

Tänään 30.6.2021 on tullut täyteen puoli vuotta Mission Europen palveluksessa, johon siirryin Kansanlähetyksen johtajan tehtävistä. Työssäni tärkeä tuki on lähettäjäpiiri, joka rukoilee puolestani ja tukee työtä taloudellisesti. Tämä on merkittävää, sillä Mission Europe ei saa tukea valtiolta eikä kirkoilta.

Minäkin kirjoitan kerran kuukaudessa lähettäjilleni kirjeen. Tässä joitakin otteita kesäkuun kirjeestä. Voit liittyä lähettäjäpiiriini ja saada koko kirjeen itsellesi Mission Europen sivulta. Ja tästä kirjeeseen:


HYVÄ YSTÄVÄNI!

”Ylistä Herraa, 

minun sieluni, 

älä unohda, 

mitä hyvää 

hän on sinulle tehnyt.”

(Ps. 103:2)

Minulla on ilo lähettää kesäkuun kirjeeni sinulle. Pidän tätä etuoikeutena, ja arvostan suuresti, että sinä olet lähettäjärenkaassani. Mission Europessa ymmärrämme työn olevan yhteistä. Lähettäjä ja lähetetty ovat työtovereita. Vaikka Jumala on kutsunut minut tehtävään, en voisi toteuttaa sitä ilman sinua. Päivittäin kiitän teistä Jumalaa!

UUSI TYÖNTEKIJÄ

Mission Europe sai työntekijäjoukkoonsa vahvistusta. Moni suomalainen on tukenut lähetystyötä Namibiassa. Nyt saimme Namibian lahjan työntekijätiimiimme. Helmuth Garoeb tuli kuun alussa työntekijäksemme.

Helmuth on ollut pari kymmentä vuotta hengellisessä työssä. Hän on perustanut ja johtanut Campus Crusade for Christ -järjestöä Namibissa. Nyt hän on ollut kaksi vuotta Suomessa. Ensimmäinen tehtävä Helmuthilla on sama kuin oli ja on minullakin: Lähettäjätiimin perustaminen. Hänkin voi tehdä työtä kokoaikaisesti vain, jos taloudellinen kannatus on kunnossa. Helmuthin työhön kuuluu ryhmien ja seurakuntien valmennus Jeesuksen seuraajana elämiseen. Pohdimme, miten voimme olla Helmuthin kautta tukemassa myös työtä Namibiassa, johon hänellä on hyvät yhteydet.

KATSOKAA!

Vietimme juuri Johannes Kastajan juhlapäivää. Minulle rakkain Johanneksen lause on tämä lyhyt toteamus: ”Katsokaa: Jumalan Karitsa, joka ottaa pois maailman synnin!” (Joh. 1:29). Tuo on tärkeä kehotus myös kokeneelle kristitylle. 

Tämä katsomisen kohde, Herramme, antoi myös seuraajilleen katsomisen kohteen. Se liittyy tehtäväämme: ”Katsokaa tuonne! Vainio on jo vaalennut, elonkorjuun aika on tullut, vilja on kypsä korjattavaksi. Sadonkorjaaja saa palkkansa jo nyt, hän kokoaa satoa iankaikkiseen elämään, ja kylväjä saa iloita yhdessä korjaajan kanssa” (Joh. 4:35-36). Tehtävämme on kylvää ja koota satoa ikuiseen elämän. Tämä on ilonkorjuuta!

KATSOKAA EUROOPAN NÄKYÄ!

Mission Europe toimii nimensä mukaisesti Euroopassa, ja toki muuallakin, jos Jumala kutsuu. Euroopassa päähuomiomme on ollut Suomen lisäksi Viro ja Venäjä. Mission Europe on rekisteröity Saksaan. Olemme avoimia Jumalan johdatukselle työkutsujen saamisessa.

Tätä peltoa katsoessamme näemme suuren ja tällä hetkellä kivisen maaperän. Pelto käsittää suuren alueen lännestä itään Uralvuorille ja Uraljokeen saakka. Alueella on 51 valtiota ja yli 700 miljoonaa asukasta.

Euroopassa suhde kristinuskoon vaihtelee suuresti maittain. Jossain kosketus kristinuskoon on katoamassa, jossain se on edelleen vahvaa. Vähemmistöön joutuminen voi terävöittää kirkkojen toimintaa löytämään rohkean identiteettinsä lähetyskirkkona. Nyt tällaista uudistusta tarvitaan. 

Rukoillaan Euroopan puolesta. Tämä on meidän maanosamme, jossa on 700 miljoonaa Jumalalle rakasta ikuisuusolentoa. Rukoillaan kirkkojen ja seurakuntien puolesta. Herätystä meidän kirkkoihimme ja kristillisiin järjestöihimme. 

Kutsumuksemme on pitää Euroopan lähetys- ja evankelioimishaastetta esillä, sytyttää hengellistä tulta, rohkaista kristikuntaa ja julistaa evankeliumia. Meillä on selvä tavoite: kertoa Jeesuksesta, saada monia hänen seuraajikseen ja lisätä taivaan asukaslukua!

KIITOSMIELIN KIRJOITTAA TAHDON

Kiitos, että olet ollut uskollisesti mukana tämän kuuden kuukauden aikana. Sinä olet rukouksin ja lahjoituksin tehnyt tämän mahdolliseksi. Olen tavattoman kiitollinen sinulle yhteistyöstä!

Mika


Tässä oli siis vain otteita kirjeestä. Kirjeen lopussa oli myös Mission Europen evankelistan Ilkka Puhakan vetoomus.

Ilkka Puhakka kutsuu tukijaksi

JAA TÄMÄ

FACEBOOK – TWITTER – LINKEDIN

Jätä kommentti