Vakava sairaus ja näky miljoonasta sielusta

Antero ”Mooses” Laukkasen ilmoitus sairaudestaan pysäytti. Kolmella tavalla.

1. Rukouspyyntö

Ensiksi siksi, että ALS-tauti on vakava, parantumaton, lihasten heikkenemistä ja surkastumista aiheuttava sairaus. Toivotan voimia ja siunausta Anterolle ja hänen läheisilleen elämään tämän taudin kanssa. Rukoilen parantumista.

Antero julkaisi tällä viikolla tiedon ALS-diagnoosista. Hän oli pohtinut, miten hän sen tekee vai tekeekö lainkaan. ”Minulle luontevin tapa kertoa tästä asiasta on rukouspyyntö”, Antero kertoo.

Antero pyytää, että rukoilemme hänen puolestaan: ”Pyydän, rukoilkaa minulle täydellistä parantumista ja toipumista tästä sairaudesta, sekä voimia perheelleni ja läheisilleni. Levittäkää tätä rukouspyyntöä kaikkialle, kiitos kun kuljette kanssani rukoillen.”

Antero, haluan monien muiden kanssa olla tässä rukousrintamassa mukana.

2. Kutsumuksen arviointia

Antero Laukkasen viesti tuli niin vahvasti esille Facebookissa ja tiedotusvälineissä, että se aiheutti myös oman tilanteeni pohtimista. Varsinkin Antero tulevaisuudenvisio kosketti. Siihen palaan myöhemmin.

Olen vielä suhteellisen terve. Kuitenkin kehoni rapistuu, ja jossain vaiheessa minun päivätyöni on tehty. Siirryn ikuisuuteen. Omalla kohdallanikin on totta Jeesuksen sana: ”Nyt, kun vielä on päivä, meidän on tehtävä niitä tekoja, joita lähettäjäni meiltä odottaa. Tulee yö, eikä silloin kukaan kykene tekemään työtä” (Joh. 9:4).

Mihin Jumala on kutsunut minut? Mitkä ovat niitä tekoja, joita hän odottaa minulta? Tähän vastaan seuraavaksi.

3. Näky ihmisten pelastamisesta ja herätyksestä

Tapasin Antero Laukkasen varmaankin ensimmäisen kerran Suomen Evankelisen Allianssin hallituksen kokouksessa. On luonnollista, että Antero on mukana monia kristittyjä yhdistävässä Allianssissa, sillä kristittyjen yhteys sekä yhteinen rukous ja työ ovat hänelle tärkeitä. Tässä huomaan sydämeni lyövän samaan tahtiin Anteron kanssa.vEvankelioimisessa syke tihenee.

Kirjoittaessaan sairaudestaan Antero katsoi tulevaisuuteen toiveikkaana:

”Koen, ettei aikani ole vielä lähteä tästä ajasta, sillä rukoustehtäväni Suomen puolesta on kesken ja saamani näky Suomen hengellisestä herätyksestä ei ole vielä toteutunut. Suomen suurin tarve on hengellinen reformaatio, vaikka Suomi ei sitä itse ymmärrä.”

Olen samaa mieltä. Tarvitsemme Suomessa hengellistä uudistusta, sillä hengellisten yhteisöjen jäsenmäärät laskevat, suomalaisten tieto kristinuskon sisällöstä on romahtanut, arvot erkaantuvat Jumalan hyvästä tahdosta ja innokkuus evankeliumin puolesta on vähentynyt. Mutta ennen kaikkea kolmiyhteistä Jumalaa ei pidetä kunniassa.

Herätyksiä ei ole ollut. Ja se näkyy.

Olin paikalla evankelista Kalevi Lehtisen muistotilaisuudessa Helsingin Agricolan kirkossa elokuussa 2011. Siellä Antero kertoi uninäystään ja miljoonasta sielusta. Hän kertoi tapaamisestaan Kalevi Lehtisen kanssa:

”Tapasin todella Kalevin ensimmäisen kerran Suomen eduskunnan rukoushuoneessa. En ollut koskaan tavannut häntä, ja pyysin häntä käymään siellä. Hän oli tulossa Saksasta ja ilmoitti, että siinä matkalla voisi sitten piipahtaa eduskunnassa. Menimme sinne eduskunnan rukoushuoneeseen. Aloin kertoa hänelle ihmeellistä näkyä, unta, jonka olin nähnyt, jossa seison taivaassa. Oli valtavasti ihmisiä, ja sitten siellä ihmisten joukossa seisoi suuri joukko ihmisiä, joilla oli tällaiset Suomi-pipot päässä. Katsoin sitä joukkoa ja kysyin siinä vieressäni olevalta henkilöltä, että ketä ovat nämä ihmiset? Minulle sanottiin, että nämä ovat ne suomalaiset, ne miljoona sielua, jotka pelastuvat siinä suuressa viimeisessä herätyksessä. Kun tätä kerroin ja katsoin Kalevia, huomasin, että hän alkoi itkeä. Ajattelin, että mitähän nyt mahtoi tapahtua. Kun Kalevi lopulta siitä nosti päänsä, hän katsoi minua, ja hymyili leveästi ja sanoi: ”Vihdoinkin joku yhtä hullu kuin minä”.

Tämä miljoona sielua oli Kalevi Lehtisen työnäyssä tärkeää.  Selasin Saksassa Mission Europen perustamiseen liittyviä arkistoja, ja löysin näystä kertovat sanat ”Auttaa voittamaan 1 miljoona ihmistä Kristukselle.”

Ei siis ihme, että tässä Kalevin ja Anteron sydämet syleilivät.

Näiden visioiden sisältö nivoutuu hyvin apostoli Paavalin näkyyn. Hän ei puhunut miljoonasta, mutta käytti sanoja ”voittaakseni Kristukselle mahdollisimman monia” (1. Kor. 9:19).

Sadonkorjaajat

Oma sieluni ja järkeni kytkeytyy tähän työnäkyyn. Haluan sitoutua evankeliumin työhön ja ihmisten pelastumiseen. Eli hengellisen herätyksen tulemiseen.

Antero Laukkanen kertoi jo aiemmin, ettei lähde mukaan tuleviin eduskuntavaaleihin. Hänellä on halu kiertää evankelistana ja seurakuntien rohkaisijana. Ja sitten ALS-diagnoosi tulee juuri tähän hetkeen!

Rukoilen Anteron parantumista. Rukoilen, että hän voisi olla herätyksen välikappaleena johtamassa monia Jeesuksen tuntemiseen sekä rohkaisemassa kristikuntaa.

Kaipaan Antero Laukkasen tavoin herätystä maahamme. Siksi teen työtä ja näen vaivaa. Haluan Anteron kanssa olla mukana sadonkorjuussa rinta rinnan. Ja tiedän, että meitä on monia muitakin. Tarvitsemme toisiamme Suomen evankelioimisessa.

JAA TÄMÄ TOISILLEKIN

FACEBOOK – TWITTER – LINKEDIN

Yksi kommentti artikkeliin ”Vakava sairaus ja näky miljoonasta sielusta”

Jätä kommentti