Lähettäjäpiirikirje 7/2020

Kirjoitan kuukausittain kirjettä lähettäjäpiirilleni. Tähän kirjeen saajien joukkoon ovat kaikki tutut ja tuntemattomat tervetulleita. Tämä internetissä avoimesti luettavissa oleva kirje ei sisällä kaikkea, mitä kirjeessä kerron. Kirjeen saamiseksi on ohjeet tämän viestin lopussa.

On taas suuri etuoikeus kirjoittaa sinulle keskeltä ihanaa suomalaista kesää. 

Minulle kesän suurin ponnistus työssäni on ollut Kansanlähetyspäivät. Tänä vuonna järjestimme ne äänen ja kuvan välityksellä internetissä, ja osa ohjelmasta tuli Radio Deissä. Monet hengelliset kesäjuhlat ovat kuuluneet tärkeänä osana kesiini, kun olen pyrkinyt osallistumaan niihin sanankuulijana. 

Nämä kesäjuhlat kertovat Jumalan suuresta siunauksesta Suomessa. Me olemme olleet herätysten kansa. Niistä ovat syntyneet nämä juhlat. Ja juhlat sopii kristilliseen uskoon hienosti. Raamattu on juhlien kirja: Jumala määrää juhlia Vanhan testamentin aikana, evankeliumeissa niitä vietetään ja Raamattu puhuu taivaastakin juhlana. Sitä juhlaa ei peruta! Jumala selvästi pitää juhlista! 

Kesäkuun lopussa teimme vielä Kansanlähetyksen johtoryhmän kanssa tiukan rupeaman ensi vuoden budjetin valmistelussa. Tilanne näyttää ihan hyvältä, mutta elokuussa teemme vielä budjetin ja toimintasuunnitelman kanssa loppukirin. 

Samalla ymmärsin, että tämä on viimeinen kerta kun olen mukana tässä työskentelyssä. Uusissa haasteissa vuoden alusta Mission Europessa tämä hallinnollinen osuus on paljon vähäisempää. 

Kansanlähetyspäivien jälkeen alkoi kesäloma. Kylmien heinäkuun päivien aikaan olin rouvan kanssa kotona Ryttylässä, ja kun vähän lämpeni suuntasimme auton nokan Soiniin, jossa mökin hiljaisuudessa aamuteen yhteydessä näpyttelen tätä kirjettä. Elämä tuntuu hyvältä, vaikka tulevaisuus vähän jännittääkin. 

Lähettiliikennettä

Tämä kevät ja kesä ovat olleet poikkeuksellista aikaa lähetystyössämme. Maaliskuussa kotiutimme joitakin työntekijöitämme pikaisella aikataululla. Suurin osa jatkaa kohdemaassaan työtä, joka on siirtynyt monilla enemmän netin kautta yhteyden pitämiseen paikallisten työtovereiden, seurakuntalaisten ja ei-vielä-kristittyjen kanssa. 

Niiden kohdalla, jotka ovat olleet kotimaanjaksolla lähtöä odottamassa sekä uusilla läheteillämme on lähtöaikataulut hieman avoimia. Kaiken keskellä lähetystyömme jatkuu neljässä maanosassa edelleen. 

Kotimaantyössä

Viime kuukaudet ovat olleet haastavia monille piirijärjestöillemme kokoustoiminnan lakattua. Olen innostuneena seurannut työn siirtymistä nettiin. Nyt onkin sitten tiukka paikka siinä, jatkuuko innostus vielä kesälomien jälkeen. Toivottavasti. 

Keskustoimistolla

Opiston kesälinjat ovat alkaneet. Juhannuksen jälkeen rippikoulut palasivat taas Ryttylään. Kesä tuo myös muutoksia, sillä pitkäaikainen työntekijämme (ja entinen esimieheni) J. Koivisto siirtyy eläkkeelle ja hänen tilalleen valittiin aluekoordinaattoriksi D. Nummela ja T. Lindhlom 

Armon mekin ansaitsemme?

Itse asiassa emme ansaitse. Armo ei ole kauppatavaraa, joka voidaan ostaa tai ansaita. Armo annetaan. 

Armossa on monta puolta. Armo on ankara tuomio ihmisille. Se julistaa: Et voi saavuttaa Jumalaa omilla teoillasi, uskonnollisilla pyrkimyksillä etkä hurskaudellasi. Ne eivät riitä! Tämä on tärkeää muistaa: Kun Jumala armahtaa, se tarkoitaa, että minulla ei ole muuta mahdollisuutta hänen yhteyteensä. Armo on siis tuomio minun kyvyilleni tavoittaa Jumala. 

Armo ei ole mikään ihmisoikeus, joka kuuluisi kaikille kuin Manulle illallinen. Joskus sanotaan: ”Kaikilla on oikeus Jumalan armoon!” Ei ole! Kenelläkään ei ole synnynnäistä, perittyä tai ansaittua oikeutta armoon. Eihän se silloin olisi edes armo; se olisi ansio. 

Armo on Jumalan lahja juuri sellaiselle, joka ei pysty tekemään sen saamiseksi yhtään mitään. Armo on aina lahjaa, ansaitsematon meriitti. Se on lahja, joka voidaan ottaa vastaan. 

Jos armolla voisi olla nimi se olisi Jeesus Kristus! 

Hyvä kirjeen saaja, toivotan sinulle hyvää kesää sekä runsasta Jumalan armoa ja siunausta! 


Kiitos kun luit tänne asti! Lupasin alussa tietoa lähettäjäpiiriin liittymisestä. Se on ilmaista, mutta toivon, että mahdollisuuksiesi mukaan rukoilet minun ja työmme puolesta sekä tuet työtämme taloudellisesti. Pienetkin lahjoitukset ovat tärkeitä.

Työskentelen vuoden 2020 loppuun asti Kansanlähetyksen palveluksessa ja vuoden 2021 alusta Mission Europe -järjestön palveluksessa. Uuteen tehtävään siirtyminen on myös uskon askel, sillä palkka- ja työkulut katetaan täysin vapaaehtoisista lahjoituksista. Noista kahdesta linkistä löytyy tiedot, miten olla mukana lähettäjäpiirissä! Tervetuloa mukaan!


Olen myös aktiivinen Facebookissa. Tästä pääset sivulleni.

Jos olet Instagramissa löydät minut nimellä pastorimika.

Jätä kommentti