Lähettäjäpiirikirje 7/2022

Olen Mission Europen toiminnanjohtaja ja evankelista. Tässä järjestössä jokaisen työntekijän taustalla on palvelutehtävän mahdollistajien joukko. Tämä lähettäjäpiiri antaa kolmea työssä tarvittavaa asiaa: rukousta, rahaa ja rohkaisua. Kirjoitan lähettäjäpiirilleni kerran kuussa kirjeen. Se on uutiskirje, kiitoskirje ja rohkaisukirje. Tässä otteita heinäkuun 2022 kirjeestä. Olet tervetullut lähettäjäpiiriini.

Ystäväni! Toivon, että kesän lämpö on rentouttanut sinua runsain halauksin. Erityisesti toivon, että Herramme Jeesus, elämämme valaisijana ja aurinkona, rutistaisi rajusti ja vakuuttaisi rakkauttaan sinulle. 

Aina näin ei ole. Joskus uskonelämäämme voi tulla auringonpimennys. Telluksellamme auringonpimennys tulee, kun katselijan (maan) ja auringon väliin osuu toinen taivaankappale (kuu). Silloin auringon valo ei pääse esteettä maahan. Aurinko lahjoittaa lämpöään ja välittää valoaan, mutta meidän ja sen välillä on este. Jos tuo este jäisi pitkäksi aikaa, värjöttelisimme pian kylmässä katsellen kaiken kuolemista.

Kristityn elämässä on auringonpimennyksiä. Joskus Jumala tuntuu olevan kaukana, emme koe hänen lämpöään ja elämää lupaavaa läheisyyttä. Hän on kuitenkin yhtä lähellä kuin ennenkin. Jos jotain tulee meidän ja Jumalan väliin, siitä on hyvä luopua. Toivon, että Kristuksen armo ja valo loistaa sinun elämässäsi kirkkaana. 

Ei sanota: ”Kiinnittäkää mielenne uskoonne”, vaan”Kiinnittäkää mielenne Jeesukseen”. Ei sanota:

”Ajatelkaa uskoanne”, vaan ”Ajatelkaa häntä”.

(Erkki Leminen)

Evankelistan kiusauksia

Millaisia kiusauksia kohtaan? Muun muassa tällaisia. Tämän vuoden aikana jotkut ystävät ovat kahden kirkkoherran paikan tullessa auki kysyneet, etkö Mika hakisi tuota paikkaa? Se olisi juuri sulle sopiva homma. Silloin jään pohtimaan. 

-Hyvä idea. Olisi varma työpaikka, ja kyllä siinä paikallisseurakunnan työssäkin saisi evankeliumiakin julistaa monessa tilanteessa. 

-Entä se varsinainen kutsumuksesi?, kysyy ääni sisälläni. -Muistatko mikä se on?

-Kyllä muistan: Johtaa, julistaa ja kutsua Jeesuksen seuraan. Eikä toimia vain oman kirkkoni piirissä eikä omassa maassani.  

-Ja miten tämä kirkkoherran työ liittyy siihen? Seurakunnissa pappeja ja kirkkoherroja tarvitaan, mutta minulla on sinulle toinen tehtävä.

-Joo! Nuoruudessa jo puhuit evankelistan ja lähetystyöntekijän hommasta.

-Olen nyt avannut sinulle tien, jossa voit keskittyä evankeliumin julistamiseen, Raamatun opettamiseen ja kristittyjen yhteyden vahvistamiseen. Olen antanut sinulle lähettäjäpiirin vahvistamaan ja lähettämään sinut matkaan.  

-Ok, Herra. Sanon noille kiusauksille ”Ei!” Keskityn tähän epävarmaan ja monen mielestä aivan hulluun tehtävään ja elämäntapaan evankelistana ja toisten kristittyjen palvelijana.

Tällaiset ”kiusaukset” ovat hyviä kutsumuksen ja johdatuksen testipaikkoja. Vaikka kirkollinen ura ei ole edessä, haluan palvelle Jumalan seurakuntaa täysillä. Olen kiitollinen kaikista seurakuntien työntekijöistä. Ruohonjuuritason arkisessa työssä on valtava joukko Jumalan kutsumaa väkeä.

Hulluutta?

Olen lukenut Mission Europen perustajan Kalevi Lehtisen lähettäjäpiirikirjeitä vuosikymmenien ajalta. Moneen asiaan voin yhtyä, kuten tähän pohdintaan:

”Kerjäämme ihan tosissamme sekä lähettäjäpiirimme että koko Kristuksen seurakunnan rukouksia, sillä haasteemme on meidän kyvyillemme ehdottomasti liian suuri ja muutenkin täysin mahdoton. Siitä vakuudeksi ote Luis Palaun haastattelusta Moody Monthly -lehden huhtikuun numerossa: ”Euroopassa suurkokousevankelioiminen elää hyvin vaikeata aikaa. Juuri kukaan ei edes yritä sitä. Nekin, jotka yrittävät, luovuttavat pian tai tyytyvät pieneen näkyyn, koska paine on kova.  …Työ Euroopassa on pään iskemistä seinään. Se vaatii vuosien periksi antamattomuutta. Ja kuitenkin se on tehtävä. …kun lehdistö hyökkää, kristityt perääntyvät heti. Euroopan kristityt pelkäävät lehdistöä, intellektuaaleja ja teologeja. …Kun minulta kysyttiin, mitä kolmannen maailman kaltainen herätys Euroopassa vaatii, vastasin: ’Monen teistä on tahdottava olla vaikka hulluja Jeesuksen tähden’.” (2.7.1987).

Kalevi Lehtinen jatkoi:

”Kykyjä evankelistan tehtävään meiltä puuttuu, mutta hulluutta kenties ei. Kuka järkevä ihminen lähtisi sellaiseen tehtävään, jota ei kukaan muu eurooppalainen halua, ja vielä ilman rahaa ja tiimiä? Ja sittenkään emme edes epäröi. Tiedämme, että Euroopan evankelioiminen on Jumalan tahto. Uskomme, että hän on kutsunut meidät osallistumaan.” 

Hetkinen työstä

Heinäkuun alussa tuli kuluneeksi puolitoista vuotta Mission Europessa. Se oli askel uuteen. Tämä uusi työ ei ole ollut vain iloa. Tähän on vapauden lisäksi liittynyt irrallisuutta ja yksinäisyyttä. Vaikka opetan telkkarissa, puhun radiossa, vaikutan sosiaalisessa mediassa ja kierrän seurakunnissa, huomaan kaipaavani lähellä olevaa arkista työyhteyttä.

Takana on Kansanlähetyspäivät, edessä on Opiskelija- ja koululaislähetyksen leiri sekä Evankelistapäivät elokuussa. Syksyn koko Suomen tavoittava ”Se löytyi” -mediamissio tulee vauhdilla. Olisiko nyt kylvämisen jälkeen myös sadonkorjuun aika?

”Sitten minä menen sinne!”

Olen ev.lut. kirkon pappi. Kuulun Lapuan hiippakuntaan. Ensimmäinen piispamme oli Eero Lehtinen (1911–2007). Eräs kirkkoherra kertoi hänen olleen nuorena upseerina sodassa myös sotilaspappina. Kerran Lehtisen komppanian sotilas haavoittui vakavasti. Joukkosidontapaikalle vietäessä loukkaantunut tajusi kuolemansa lähestyvän. Hän käski kantojoukon pysähtyä ja pyysi heitä tuomaan vänrikki Lehtisen luokseen. 

Kun Lehtinen saapui tästä ajasta lähtöään tekevän luokse, haavoittuneella oli kysymys: 

”Kuulkaa, onko tällaisella tavallisella syntisellä suomalaisella miehellä mitään asiaa taivaaseen?” Lehtinen ehti vain vastata: ”Kyllä on, Jeesuksen tähden on”. Siihen kuoleva nosti kätensä ja sanoi: ”No, sitten minä menen sinne!”

Tässä on myös oma elämäntehtäväni. Osoittaa tietä Jeesuksen luokse taivaaseen, jotta mahdollisimman moni sanoisi: ”Sitten minä menen sinne!” Monelle on sanottu: ”Et kelpaa! Moni sanoo itselleen: ”En kelpaa”. Jeesuksen tähden tie on avattu kaikille. Siksi rohkaisen ja kutsun Jeesuksen seuraan, pelastukseen ja taivaaseen.Tätä teen Suomessa, Virossa ja minne ikinä matkani kulkee.

Kiitos, että olet työtoverini tässä maailmanhistorian mielenkiintoisimmassa tehtävässä: Opastamassa tietä pelastukseen ja taivaaseen. Tämän elämän ja ikuisuuden näkökulmasta me olemme mahtavimmassa hommassa auringon alla! En voi kuvitella meille upeampaa tehtävää.

Iloista kesää!

Työtoverini! Hyvää kesän jatkoa sinulle. Rukoilen puolestasi ja toivon, että Jumalan armon aurinko Kristuksessa voisi loistaa kirkkaana ja lämpimänä elämässäsi! 

Halauksin lähettilääsi, Mika

RUKOUSAIHEITA

  • Työtehtävät: viisautta ja Pyhän Hengen voimaa työtehtäviin. Valtakunnallisen mediamission valmistelut ja toteutus.
  • Herätys Suomeen ja Eurooppaan!
  • Lisää väkeä lähettäjäpiiriin!

Mission Europen työ on yksityisten rukousten ja lahjoitusten varassa. Kiitos teille monille rukoilijoille ja lahjoittajille. Lue lisää lähettäjäpiiriin liittymisestä TÄÄLTÄ. Halutessasi voit antaa lahjan Mikan työlle netin kautta TÄÄLLÄRukous onnistuu myös ilman nettiä!

JAA TÄMÄ TOISILLEKIN

FACEBOOK – TWITTER – LINKEDIN

Yksi kommentti artikkeliin ”Lähettäjäpiirikirje 7/2022”

  1. Kiitos paljon rohkaisun sanoista sydän murtui hyvällä tavalla .Rukoillen ja Siunaten .työtäsi.

    Vastaa

Jätä kommentti