Lähettäjäpiirikirje 8/2021

Olen työssä kristillisessä Mission Europe -järjestössä. Jokaisella työntekijällä on oma lähettäjäpiiri, joka rukoilee, tukee ja antaa varoja työlle.Työntekijämme keräävät itse omat työ- ja matkakulunsa. Myös minulla on lähettäjäjoukko, jolle kirjoitan kuukausittain, ja joka mahdollistaa työni.

Tässä joitakin otteita elokuun 2021 kirjeestäni. Lähettäjäpiirissä olevat saavat kirjeen kokonaisuudessaan sähköpostiin tai postilaatikkoon.

Länsi-Viron missiossa

Länsi-Virossa oli ”Rõõm vabadusest” eli ”Ilo vapaudesta” -missioviikko, jossa muisteltiin ja iloittiin 30 vuoden takaista Kalevi Lehtisen missiota ja Viron uudelleen itsenäistymistä (20.8.1991).

Rukousaamiaisella virolainen liikemies puhui fyysisestä ja henkisestä vapaudesta, jotka tulee säilyttää. Kun tähän lisää vielä hengellisen vapauden, ulkoisen uskonnonvapauden ja sisäisen Jeesuksen tuoman vapauden, niin vapaus on kohdallaan.

Entinen europarlamentaarikko Tunne Kelam muisteli aikaa Neuvostoliitossa: Kaikista maanpäällisistä tahoista kristillinen seurakunta on viimeinen, mikä katoaa. Diktatuurit ja muut ideologiat katoavat, mutta Jeesuksen seurakunta jää!

Olimme Virossa Mission Europen tiimiin kanssa (minä, Seppo NiemeläinenHelmuth GaroebIlkka Puhakka ja Markku HapponenPetri Välimäki ei päässyt mukaan, kuten ei myöskään viime viikolla aloittanut Helena Jarva, josta kerron seuraavassa kirjeessä lisää). Tämä oli ensimmäinen työntekijäkokous tällä joukolla. Päivisin Haapsalussa suunnittelimme, ja iltaisin kukin lähti seurakuntavierailulle. Länsi-Viron missio oli kristittyjen yhteinen, ja olin puhujavierailuilla sekä luterilaisessa että helluntaiseurakunnassa.

Viro on vaikea lähetysmaa. Jo ennestään pienten seurakuntien jäsenmäärät putoavat erityisesti maaseudulla. Luterilainen kirkko myöntää toimivansa lähetysalueella.  Haluamme tukea Viron kristikuntaa, mutta emme puolustusasemissa vaan etsimässä yhdessä seurakunnan kasvua, ihmisten pelastumista ja Jumalan valtakunnan näkymistä. 

Mediamissio 2022 ja koko Suomen tavoittaminen

Suomessakin järjestetään ainutlaatuinen missio. Valtakunnallisen Mediamission vetovastuussa on IRR-TV, mutta mukana on laaja joukko muitakin tahoja. Olen tämän valtakunnallisen missiotoimikunnan puheenjohtaja. 

Mukaan on ilmoittautunut pian 200 seurakuntaa eri kirkkokunnista ja monia järjestöjä. Iloitsen heistä mielettömästi, ja toivon, että jokainen seurakunta ja järjestö tulisi ensi vuonna hetkeksi yhteen tavoittamaan omaa aluettaan ja kansaamme.

Edessä on laajuudeltaan ja sisällöltään valtava tehtävä. Tavoitamme missiokirjan kautta jokaisen suomalaisen kodin, pidämme julkisuudessa esillä evankeliumia ja sen tuomia muutoskertomuksia. Järjestämme maakunnallisia juhlia. Rohkaisemme paikallisia seurakuntia ja kristittyjä paikallisten evankelioimistapahtumien toteuttamiseen. Tämä on nyt yksi etsikkoaika, jota ei kannata ohittaa. 

Hei kristityt, tavoitetaan Suomi! Nyt tarvitsemme uskon näkökykyä ja liikkeelle lähdön kansamme tähden. Minä rukoilen herätystä ja suurta kalansaalista, ja toimin sen mukaisesti. Tässä alla on kuva Eine ja Kalevi Lehtisen kirjeestä vuodelta 1986.

Maailmanvalloittajien kokoontumisajot

Olin vuodet 1995-2010 Kansanlähetyksen lähetystyöntekijänä, ja sen jälkeen järjestön johtajana viime vuoden loppuun saakka. Tunnen järjestön lähetystyöntekijät. Nytkin vuosittaisten lähettipäivien parasta antia olivat tapaamiset ja keskustelut. Olemme tällä joukolla iloinneet, ja jonkin verran itkeneetkin. Meitä on yhdistänyt sama näky: Viedä sanomaa Jeesuksesta, ja toimia Jumalan rakkauden välikappaleena. Sykähdytti nähdä kokenutta kaartia ja uutta työvoimaa. Siunaan tätä hurjapäistä joukkoa!

Tämän joukon kanssa mieleeni tulee Pekka Simojoen laulu Jumalan hullut! (Tästä voi laittaa laulun kuulumaan:)

Evankelistojen yhteyspäivät – Onko tässä rauhoitettu laji

”Evankelistat ovat uhanalainen laji”, väitettiin joskus. Tätä varten liki kolme vuosikymmentä sitten syntyi idea evankelistojen vuosittaisesta tapaamisesta rohkaisuksi ja näyn teroittamiseksi.

Jos evankelistat eli ilosanoman julistajat ovat uhanalainen laji, pitääkö heidät rauhoittaa?

Mielestäni heitä pitää suojella, antaa tilaa kutsumukselle ja mahdollisuuksia lahjan käyttöön. Moni evankelistan tehtävän saanut epävarma, koska häntä ei tueta. Evankelistan sydämellä varustettuja on paljon ja he ovat erilaisia. Suurin osa palvelee arjessa henkilökohtaisissa salaisissa tärkeissä keskusteluissa. 

Evankelistoja ei tule rauhoittaa! Heidät tulee sytyttää palavaksi! Rauhanhäiritsijäksi! Tarvitsemme evankelistoja, jotka kohtaavat sen yhden ja niitä, joilla on sanoma suurille joukoille. Rukoile evankelistojen nousua. Nyt heille ja heidän sanomalle on maallistuvassa maassamme ja maanosassamme huutava tarve. 

Evankelistan ydinsanoma on Jeesus ja tehtävänä kutsun esittäminen Hänen kuningaskuntaansa. Kirkkaan ytimen vuoksi hän muistuttaa yhteisöään ja seurakuntaansa henkilökohtaisen uskon tarpeesta ja Jeesuksen seuraamisesta. Kun evankelistan sanoman ytimessä on Jeesus, hän voi toimia kristittyjen yhteyden rakentajana, sillä kaikkia uskovia yhdistää Jeesus. 

Kun erilaisina kristittyinä tulemme reunakaarelta kohti Jeesusta, joka askeleella olemme myös lähempänä toisiamme. Mitä lähempänä olemme Jeesusta, sitä lähempänä olemme toisiamme! 

Tässä on Mission Europen työnäky: Erilaiset kristityt yhdessä kutsumaan kyliä, kaupunkeja ja kansoja Jeesuksen seuraan.

Mission Europen tiimiä: Ilkka Puhakka, Markku Happonen, Helmuth Garoeb, Seppo Niemeläinen ja Mika Tuovinen

Maailman rakkain lähettäjäpiiri

Aioin kirjoittaa tuohon, että ”maailman paras lähettäjäpiiri”, mutta vaihdoin sanaa ettei kukaan pahastu! Te lähettäjät olette minulle tärkeitä. Kun lähetän sähköpostia tai laitan kirjeen tulemaan, muistan teistä jokaista kiitollisena. 

Minulle tämä on työtoveruutta, jonka puuttuessa en olisi julistanut nyt evankeliumia Virossa ja Suomessa, ollut Evankelistojen yhteyspäivillä, opettaisi TV7-kanavalla enkä toimia innolla ensi vuoden mediamissiossa saadaksemme jokainen suomalainen pohtimaan suhdettaan Jeesukseen.

Kiitos teille lähettäjäni! Kiitos taloudellisesta tuesta, jonka turvin voin jo lähes puolitoimisesti toteuttaa kutsumustani. Se on suurta armoa. Kiitos esirukouksista! Se on sodankäyntiä näkymättömässä maailmassa. Kiitos viesteistä ja postistaTervetuloa uudet lähettäjät! Tähän piiriin voi liittyä kuka tahansa. Voitte kertoa tästä jollekin ystävällenne, ja hekin ovat tervetulleita. Ja kiitos Jumalalle hänen hyvyydestään!

Mika Tuovinen
toiminnanjohtaja
Mission Europe


Tässä oli otteita kuukausittaisesta kirjeestäni lähettäjäpiirille. Voit halutessasi lukea lähettäjäpiiristäni lisää Mission Europen sivulta.

Jätä kommentti