Lähettäjäpiirikirje 8/2022

Hei blogini lukija! Kirjoitan kuukausittain kirjettä niille, jotka haluavat mahdollistaa palvelutehtäväni evankeliumin julistajana netissä, televisiossa, radiossa, seurakunnissa, kotimaassa ja ulkomailla.

Usko tai älä, mutta voin tehdä tätä työtä Mission Europessa lähettäjien varassa. Kutsuja ja haasteita olisi enemmän, mutta tässä vaiheessa kun lähettäjäpiiri on muotoutumassa, teen sen, minkä voin. Ja välillä vähän enemmänkin.

Tarvitsen uusia lähettäjiä, olet tervetullut joukkoon olet sitten vanha tai nuori, tuttu tai tuntematon. Voit tilata tämän kuukausikirjeeni ja pohtia, millä tavoin olet lähettämässä, esimerkiksi kuukausilahjoittajana tai rukouksin tai rohkaisten. Jokainen omalla tavallaan.

Tässä on otteita elokuun kirjeestäni. Tilaamalla kirjeen saat sen kokonaisuudessa.

OPKOn kesäleiri Valkealassa

Olin lyhyen jakson Suomen ev.lut. Opiskelija- ja koululaislähetyksen työssä vuonna 1988. Silloin osallistuin Valkealan kesäleirille. Ja nyt 34 vuotta myöhemmin olin siellä OPKO:n liittohallituksen puheenjohtajana. Ihmeellistä johdatusta!

Kohtaamispaikka Lahdessa

Mika Falk kutsui minut luterilaisen kirkon sisällä toimivaan jumalanpalvelusyhteisöön puhumaan. Ulkoilmassa puhuin juuri lukemastani kirjasta.

Kirjassa oli vankilaan joutumista, vankilasta pakoja, poliittisia ja uskonnollisia murhia, riitoja, uhkauksia, pahoinpitelyjä, syyttelyjä, pilkkaa, kauhua, sokeutumisia, väittelyjä, ristiriitoja, mellakoita, salaliittoja, öisiä vankien siirtoja, haaksirikkoja, jäähyväisiä, kyyneleitä, maaherroja, kuninkaita, korkeita virkamiehiä, sotilaita, filosofeja, kansanmiehiä, pappeja, kalastajia, parantumisia, uskoontuloja, kasteita, seurakunnan kasvua, yhteyttä, voimatekoja, kuolleiden herättämistä, taivaallisia näkyjä, iloa ja johdatusta. Romantiikkaa puuttui.

Kyse oli Apostolien teoista, joka kertoo Jeesus-sanoman leviämisestä Jerusalemista Rooman valtakunnassa. Päämäärä kirjassa on selvä: Evankeliumi herättää uskoa, synnyttää seurakuntia ja jatkaa laajenemista. 

Ja niin evankeliumi joutui jo viimein Pohjolaan

Ja lopulta evankeliumi tuotiin tänne Suomeenkin. Se tapahtui niin hitaasti, että Apostolien teot eivät siitä kerro. Se tuli tänne etanan vauhtiakin hitaammin. Eli jossain vaiheessa historiaa kasvuvauhti hiipui!

Matka Jerusalemista Suomeen on noin 4000 kilometriä. Jos evankeliumi tuotiin ensimmäisen kerran esivanhemmillemme vuonna 1000, evankeliumin tuomisen nopeus olisi ollut 4 kilometriä vuodessa. Siis 11 metriä päivässä.

Ehkä ajattelemme: ”Kyllä evankeliumi tuotiin tänne hidasta vauhtia!” Mutta vuonna 2022 miltei kolmasosa maailman väestöstä on yhä vailla evankeliumia! Meillä on varoja, tekniikkaa ja liikenneyhteydet. Tarvitsemme Apostolien teoissa mainittua Hengen voimaa ja liikkeelle lähtöä. 

Kiitos, että olet lähettämässä minua. Sydämeni on laajempi kuin Suomi ja Eurooppa. En voi itse olla monessa paikassa, mutta näkyni on maailmanlaaja! Haluan vaikuttaa, levittää näkyä tavoittamattomista kansoista ja rukoilla niiden puolesta. Heilläkin on oikeus kuulla ilosanoma!

OPKOn yhteisöpäivät Vihdissä

OPKO:ssa meillä oli juhla, jossa kansanedustaja-pastori Antero ”Mooses” Laukkanen käski kirjoittaa muistiin tämän: ”Lopulta kaikkein tärkeintä elämässäsi on se, millaiseksi suhteesi Jeesukseen muodostuu.” Antero kehotti kysymään Jumalalta: ”Jumala, mikä on sun unelma minua kohtaan.” Mitä Jumala haluaisi tehdä sinun kauttasi? Antero korosti rukouksen merkitystä, ja sanoi toivovansa, että ”Jumala aiheuttaisi allergiareaktion kaikkea vastaan mikä häiritsee sun rukouselämää.”

Lähettipäivät Ryttylässä

Osallistun aina kun mahdollista vuosittaiseen entisten, nykyisten ja tulevien Kansanlähetyksen lähetystyöntekijöiden kokoontumisen Ryttylässä. Tämä on monien muistojen paikka. Taas kerran. Kiitos Kansanlähetys kutsusta!

Evankelistapäivät Tampereella

Mission Europen evankelista Kalevi Lehtisen näkynä oli evankelistojen vahvistaminen. Siitä syntyi 1990-luvun alussa vuosittaiset evankelistojen tapaamiset, Evankelistojen yhteyspäivät. Olin toki mukana tänäkin vuonna. Sata hyvän sanoman julistajaa pohti kutsumustaan ja tehtäväänsä. Minulla oli lopussa puhe aiheesta Sydämet rohkeina. Halusin rohkaista erityisesti niitä, jotka ovat heittämässä kutsumustaan sivuun oman elämän vaikeuksien, riittämättömyyden tunteiden, häpeän kokemusten, arvostelun tai alamittaisuuden vuoksi. 

Evankelista tarvitsee itse sitä samaa armoa ja hyväksymistä, mistä hän puhuu toisille. Ja jos hän ei sitä itse koe, ei hän pysty sitä antamaan eteenpäin. Ehkä tämän vuoksi Jumala sallii vaikeuksia ja ahdistuksia seuraajilleen. 

Kutsumukseni evankelistana vahvistui. Ehkä kirkkaammin myös ajatus siitä, että Raamatussa evankelista on myös seurakuntien ja kristittyjen palvelija, varustaja ja rohkaisija.

Kirjeen kirjoittamista ja kiitollisuutta kotona

Mielessäni on Paavalin pohdinta toisessa korinttilaiskirjeessä: Kenellä on etuoikeus levittää Kristuksen tuntemisen tuoksua (2:14)? Miten joku voi saada tehtäväkseen julistaa ikuiseen elämään johtavaa Jumalan sanaa? Paavali ihmetellen kysyy: ”Mutta kuka on tähän kelvollinen?” (2:16).

Moni seurakunnan vastuunkantaja ja Jumalan valtakunnan työntekijä kokee, ettei ole kelvollinen Jumalan antamaan tehtävään. Moni ihmettelee: Miksi Jumala antoi tehtävän minulle, kun parempiakin olisi ollut tarjolla?

Ehkä Paavali kyseli, koska mietti menneisyyttään: Hän oli kristikunnan vainoaja ja mukana ensimmäisen uskonsa tähden kuolleen kivittämi-sessä. Ja sellaisen Jumala kutsui palvelijakseen. Olenko tähän kelvollinen? Sekä pelastus että palvelutehtävä ovat armosta (Room. 1:5).

Ystäväni, muista että Jeesus rakastaa sinua. Hänen armonsa kuuluu samalla tavalla juuri tuhlaajapojan poluilta palanneelle kuin vuosikymmenet uskossa vaeltaneelle. Älä anna elämän pettymysten, minkään heikkouden tai vaikeuden viedä sinua pois Jeesuksen luota.

Lähettäjäni, haluan julistaa ja vaikuttaa sinulle sitä armoa ja anteeksiantoa, jota yhdessä viemme maailmalle! Sen omistaminen on voima, joka saa minutkin liikkeelle!


Ps. Jos haluat antaa lahjan työlleni, täältä saat lisätietoja.

Jos haluat tulla lähettäjäksi, tilaa tästä kuukausikirje.

JAA TÄMÄ TOISILLEKIN

FACEBOOK – TWITTER – LINKEDIN

Yksi kommentti artikkeliin ”Lähettäjäpiirikirje 8/2022”

  1. Kiitän Jumalaa sinusta. Ole Siunattu. Herra kanssasi.
    On ilo ja sisäinen ihanuus lukea kirjeitäsi💕💕

    Vastaa

Jätä kommentti