Mikä kestää muutosten maailmassa?

Minulla 56 vuoden matkalle mahtuu paljon tapahtumia ja kokemuksia. Olen asunut ja työskennellyt kolmessa maassa. Ihmiset ympärillä vaihtuvat, työpaikat vaihtuvat, asuinmaat ja -kaupungit vaihtuvat, mielipiteet vaihtuvat, pituus ja painokin vaihtuu ja tunnetilatkin vaihtuvat. Toisinaan vaihtumiseen liittyy suru, joskus ilo.

Elämä on muutosta. Raamatussa elämää verrataan paimentolaisen telttamajan rakentamiseen ja purkamiseen (2. Kor. 5:1-5).

”Me tiedämme, että vaikka tämä meidän maallinen telttamajamme puretaankin, Jumalalla on taivaassa meitä varten ikuinen asunto, joka ei ole ihmiskätten työtä.” (2. Kor. 5:1).

Toinen vertauskuva on pukeutuminen uuteen taivaalliseen asuun:

”kaipaamme päästä pukeutumaan taivaalliseen asuumme” (2. Kor. 5:2).

Tämä tapahtuu kuolemassa. Kuolema on kristitylle voitto. Siinä meidät yhdistetään Kristukseen ja saamme tämän ”taivaallisen asun”.

Lopulta jää Jeesus

Tässä maailmassa monien muutosten, kokemuksien ja tunteiden keskellä, kaikissa hetkissä, kaikenlaisissa tunnetiloissa ja kaikissa paikoissa on aina ollut yksi pysyvä turva: Jeesus Kristus.

”Jeesus Kristus on sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti” (Hepr. 13:8).

Olen elämässäni kokenut riisumista tehtävistä, asemista, vallasta, voimasta, omista kyvyistä, omasta innosta ja omista työnäyistä. Yhä enemmän lopulta kaikessa turvaksi jää vain Hän, Kristus.

Olen ollut Jeesuksen seuraaja yli 40 vuoden ajan. Olen ollut pappi ja lähetystyöntekijä ja monessa tehtävässä mukana. Monenlainen tieto on lisääntynyt, mutta uskoni on yksinkertaistunut. Tai pitäisikö sanoa syventynyt. Uskoni ytimessä on Jeesus Kristus. Häntä rakastan yhä enemmän ja yritän ymmärtää hänen suuruuttaan ja ihmeellisyyttään enemmän. Ja kerran tulee päivä, jolloin saan Jeesuksen sovituskuoleman tähden pukeutua ”taivaalliseen asuun”.

Muista aina Jeesus ja hänen armonsa!

Ystäväni, missä oletkin (fyysisesti, henkisesti tai hengellisesti), minne menetkin, miten tänään voitkaan ja koetkaan, muista, että meillä on Jeesus Kristus ja hänen armonsa. Voit kiittää ja ylistää häntä hyvinä ja huonoina päivinä, sillä hänen rakkautensa ja armonsa sinua kohtaan pysyy samana. Tämä on totta myös silloin kun hän kuljettaa outoja teitä.

Ole tänäänkin siunattu ja siunaukseksi toisille. Katso vastaantulevia Jeesuksen rakkauden näkökulmasta ja pohdi, mitä hyvää voit heille tehdä ja sanoa.

Jätä kommentti