Tee työtä, jolla on tarkoitus (Lähettäjäpiirikirje 10/2023)

Olen ollut hengellisessä työssä yli kolme vuosikymmentä. Viimeiset kolme vuotta uudella tavalla, jossa työn mahdollistaa yksittäisistä henkilöistä koostuva lähettäjäpiiri! He rukoilevat ja lahjoittavat, jotta voin tehdä työtäni. Tämä on valtava ilo, mutta laittaa myös pienelle paikalle. Riittääkö lähettäjien tuki? Onko lähettäjiä tarpeeksi? Muutamat ovat jo siirtyneet Herran luo. Tarvitsen uusia lähettäjiä. Jos haluat tulla mukaan, lue tämä

Lähetän kirjeen kerran kuukaudessa piiriläisilleni. Tässä otteita lokakuun 2023 kirjeestä.


”Tee työtä, jolla on tarkoitus.” Tämä Puolustusvoimien tunnus kuvaa sitä, mitä haluan tehdä taivaallisissa puolustusvoimissa. Tahdon puolustaa kaikkien oikeutta kuulla evankeliumi sellaisella tavalla, että ihan tavallinen ihminen voi tarttua siihen iloiten.

Tämä vaatii puolustustoimia eli aktiivisia tekoja, jotka mahdollistavat evankeliumin vastaanottamisen. Tässä tarvitaan hyvän uutisen kertojia sekä niitä, jotka lähettävät kertojat matkaan. Tarvitaan myös rakenteita. Yksi monista ihmisten ja evankeliumin puolustajista on Mission Europe.

Missiotoiminnan lyhyt historia

Olen ollut kohta kolme vuotta Mission Europen (ME) työntekijätiimissä. Itse asiassa on kaksi Mission Europea. Saksassa toimii Mission Europe e.V., jonka päämaja on Kandernissa. Siellä Kalevi ja Eine Lehtinen sekä Markku ja Aulikki Happonen perustivat sen kolme vuosikymmentä sitten mahdollistamaan Kalevin kansainvälistä missiotoimintaa.

Suomessa samoihin aikoihin perustettiin Missio Leningradia ja muita missioita varten Mission Tuki ry. Se puolestaan mahdollisti varainhankinnan Suomessa. Viime vuonna muutimme Mission Tuki ry:n nimen Mission Europe Finlandiksi. Sekä Saksassa päämajaansa pitävä Mission Europe e.V. että suomalainen Mission Europe Finland toimivat käsi kädessä.

Olisiko aika uudenlaiselle työn kasvulle? Entä jos evankelioimistehtävää ja ihmisten pelastumista varten olisi pian myös Mission Europe Estonia tai vaikkapa Moldova?

Mission Europe perustettiin Kalevin evankelioimistehtävän ympärille. Näky on ollut laaja, mutta työntekijämäärä on pidetty tietoisesti suppeana. Siksi ME on ollut tehokas toimija. Samaan aikaan kohtaamme evankelioimistehtävässä valtavat haasteet.

Jeesuksen esittämä näky on edelleen totta ja ajankohtainen: Hän näki suuret kansanjoukot, ja esitti rukouskutsun: Työtä on paljon, rukoilkaa elon Herraan, että hän lähettäisi työntekijöitä!

Lähetystyö_Jeesus_kansanjoukot_sääli

Saanko esitellä tiimini

Haluan esitellä sinulle läheiset työtoverini. Tässä joukossa on valtavasti kokemusta sekä (vieläkin) halua palvella Kristusta, seurakuntaa ja ohjata monia Jeesuksen tuntemiseen.

MARKKU HAPPONEN

Markku on asunut Aulikin kanssa neljä vuosikymmentä Saksassa, jonne Lehtiset kutsuivat heidät työyhteyteensä. Markulla on laaja kokemus kansainvälisestä evankelioimisesta ja hengellisestä johtajuudesta. Hänellä on vetovastuu Saksan yhdistyksestämme. Kiitän Markkua siitä, että hän avasi minulle oven Mission Europen (ME) työyhteyteen.

ILKKA PUHAKKA

Ilkka siirtyi ME:n evankelistaksi yli 10 vuotta sitten. Hän viettää tänä vuonna 50-vuotisjuhlaa julistajana. Ilkka kiertää Marjon tukemana eri seurakunnissa evankelistana ja raamatunopettajana muun muassa majataloilloissa Pekka Simojoen ja Jukka Jämsenin kanssa.

SEPPO NIEMELÄINEN

Seppo siirtyi ME:n tiimiin Ilkan kanssa. Seppo on ollut yli kolmen vuosikymmenen ajan missioiden järjestäjä ja kouluttaja Suomessa, Virossa, Venäjällä ja monissa muissa paikoissa. Hän on Tarjan puoliso ja oli Kalevi Lehtisen läheinen työtoveri. Seppo kutsuu itseään ”evankelistan miekankantajaksi”.

PETRI VÄLIMÄKI

Petri tuli mukaan tiimiin 8 vuotta sitten. Petri on evankelista, jolla on useita ohjelmia televisiossa ja radiossa. Hän toimii aktiivisesti Perheniemen kristillisessä opistossa sekä seurakunnissa. Petri tunnetaan vahvasta sielunhoidon kokemuksesta. Petri tekee myös työtä yhdessä Mariannensa kanssa.

MIKA TUOVINEN

Tulin mukaan vajaat kolme vuotta sitten. Johdan Mission Europe Finlandin työntekijätiimiä, kierrän puhumassa seurakunnissa, järjestöissä ja televisiossa (TV7). Lähettämässä on myös Anne.

HELMUTH GAROEB

Helmuth namibialainen vahvistuksemme. Hän on toiminut Namibian Campus Crusade for Christ -järjestön johtajana, ja asuu nykyisin vaimonsa Niinan kanssa Oulussa. Hänellä on vahva toisten tukemisen ja opettamisen kutsumus.

HELENA JARVA

Helenalla on pitkä taloushallinnon kansainvälinen ura. Hän on toiminut suuren lähetysjärjestön Campus Crusade for Christin johtotehtävissä. Kun hän palasi pari vuotta sitten Floridasta Suomeen, CCC otti meihin yhteyttä, jotta voisimme sijoittaa Helenan työyhteyteemme, vaikka työ jatkuisikin edelleen ympäri maailmaa.

Mission Europe työntekijät

Työn tarkoitus

Tällä työllä on tarkoitus: Haluamme nostaa Jeesuksen Kristuksen nimeä, kertoa hänestä ja kutsua monia hänen seuraansa. Uskomme, että meidän tehtävämme liittyy ihmisten voittamiseksi Kristukselle.

On muitakin ryhmiä, joilla on erilainen tehtävä. Siunaamme toisia, mutta me keskitymme tietoisesti evankelioimiseen ja seurakuntien varustamiseen siihen.

Apostoli Paavali on hyvä esikuva: ”Minä en siis juokse päämäärättömästi enkä nyrkkeillessäni huido ilmaan”. Hänellä oli tarkoitus: ”voittaakseni Kristukselle mahdollisimman monia”. (1. Kor. 9).

Tähän tehtävään haluan antaa voimani ja vuoteni kotimaassa, Euroopassa ja maailman äärissä.

Haluan tehdä kanssasi taivaallisia puolustustoimia, joilla olen ”tavallisten ihmisten” rinnalla tukemassa heidän oikeuttaan uskoa ja elää Jeesuksen yhteydessä.

Elämän tarkoituksena toisten auttaminen

Olet tärkeä!

Kiitän sinua, että olet taloudellisin lahjoin, rukouksin ja ihan vaan olemassaolollasi mukana tässä Jeesuksen antamassa maailman valloittamistyössä mukana.

Minäkin tarvitsen tätä tukea.

Haluan elää ja toimia niin, että voit tuntea lähetistäsi iloa, ja osallistua uusiin seikkailuihin ja unelmiin evankeliumin kanssa. Työmme on tärkeä!

Rukousaiheita:
• Hengellinen herätys Suomeen.
• Uusien lähettäjien saaminen minulle ja työntekijöiden saaminen Mission Europeen.
• Mission Europen työntekijät ja heidän palvelutehtävänsä.

Kiitosaiheita:
• Jeesuksessa oleva pelastus ja elämän tarkoitus.
• Sinä, joka olet lähettäjäpiirissä mukana. Kiitämme Jumalaa koko lähettäjäpiiristä.

Yhdessä rintamassa taivaallisissa puolustustoimissa ja -toimissa.
Rakkaudella lähettisi, Mika

Mahdollisuudet lahjan antamiseen tässä. Blogistani löytyy myös muita kirjoituksia. Tule lähettäjäksi!

Elämän tarkoitus

TÄTÄ SAA JAKAA:

FACEBOOK – TWITTER – LINKEDIN

Yksi kommentti artikkeliin ”Tee työtä, jolla on tarkoitus (Lähettäjäpiirikirje 10/2023)”

 1. Siunausta teille kaikille🙏🏻
  Erityisesti terveiseni Ilkka ja Marjo Puhakalle! Ilkka oli ”joskus” Lapualla ja lupasin muistaa ja kannattaa häntä. Nyt olen jo 82v. niin elämässäni on paljon muuttunut.
  Eläkkeellä ollut jo 22v. ja evankelista-kutsuni on muuttunut. Laitan kännykästäni Raamatun lauseita fb.kavereilleni…..
  Rukousvihko minulla on joten lisäsin siihen kolme nimeä, jotka minulta puuttui.(HelmutG.Helena J.MarkkuH)
  Siun. Sisko Peurala,LAPUA.

  Vastaa

Jätä kommentti