Miksi Jeesus ei ole vielä tullut takaisin?

– Te kristityt puhutte aina vaan siitä Jeesuksen takaisintulosta. Odotatte sitä. Siitä on jo kohta 2000 vuotta puhuttu, ja mitään ei ole tapahtunut.
– Niin. Kyllä puhumme ja odotamme.
– Miksi hän ei ole sitten vielä tullut?
-Siksi, että hän on kärsivällinen ja odottaa, että sinäkin tulisit hänen luokseen ja pelastuisit.

Eräs kristillisen uskon vahva perusta on Jeesuksen Kristuksen paluu aikojen lopulla. Ennen taivaaseen astumistaan siitä annettiin lupaus. Nikean uskontunnustus kuvaa kristillisen seurakunnan odotusta: Jeesus ”on kirkkaudessa tuleva takaisin tuomitsemaan eläviä ja kuolleita ja jonka valtakunnalla ei ole loppua.”

Miksi Jeesuksen paluu on viipynyt?

Jo ensimmäisten kristittyjen aikana odotettiin Jeesuksen paluuta. Jotkut pilkkasivat kristittyjä tästä. Ehkä he sanoivat: Te väitätte, että se teidän Jeesus tulee takaisin, mutta eipä ole näkynyt.

Pietari mainitsee, että erityisesti lopun aikana, viimeisinä päivinä, on niitä, jotka pilkkaavat ajatusta Jeesuksen takaisintulosta. Pietari perustelee Jeesuksen takaisintulon viipymistä sillä, että Jeesus haluaa pelastaa vielä monia:

”Päinvastoin: hän on kärsivällinen teitä kohtaan, koska ei halua kenenkään tuhoutuvan vaan tahtoo, että kaikki kääntyisivät.” (2. Piet. 3:9).

Jeesus ei ole myöhässä. Jos hän olisi tullut silloin, kun et vielä tuntenut häntä, olisit kadotuksen oma. Sinulle annettiin armon aikaa, ja otit pelastuksen vastaan. Hänen kärsivällisyytensä toi pelastuksen.

Nyt on pelastuksen päivä!

Sinä, joka et ole vielä Jeesuksen seuraaja, voit ajatella, että tämä Jeesuksen viivyttely on antanut sinulle mahdollisuuden etsiä häntä ja kääntyä hänen puoleensa.

Raamattu sanoo: Jeesus on sinua kohtaan kärsivällinen, hän ei halua sinun tuhoutuvan, joutuvan kadotukseen. Hän ei halua sitä kenellekään. Siksi hän tahtoo, että sinä käännyt hänen puoleensa, elät hänen omanaan. Tästä voi käyttää myös sanaa uskoontulo.

Sano hänelle rukouksessa: Jeesus haluan seurata sinua! Haluan tässä ja nyt kääntyä puoleesi! Tule elämäni Herraksi ja Vapahtajaksi. Opeta minua elämään sinun omanasi, ja vie minut kerran valtakuntaasi. Aamen.

Jeesus tulee ja armonaika loppuu. Nyt on aika kääntyä.

Rukous

Jeesus Kristus, Jumalan Poika, Pelastajamme,
sinä tuli maailmaan pelastamaan meidät.
Ostit meidät itsellesi ristinkuolemallasi
ja ylösnousemuksellasi.
Astuit taivaaseen, jossa hallitset Isän oikealla puolella.
Olet kärsivällisyydessä lykännyt takaisintulosi päivää,
jotta saisit koottua taivaaseen suuren joukon.
Kiitos, että kutsuit ja kutsut minuakin.
Haluan kääntyä sinun puoleesi, haluan uskoa sinuun
ja seurata sinua.
Rukoilen niiden läheisten puolesta, jotka sinua eivät tunne.
Vedä heidät luoksesi,
ja anna minulle taitoa olla heille sinun lähettilääsi.
Tule, Herra Jeesus.
Aamen.

TÄTÄ SAA JAKAA:

FACEBOOK – TWITTER – LINKEDIN

Jätä kommentti