Millaista lähetystyötä tarvitaan? Lähetystyöntekijä evankeliumin erityisasiantuntijana

Millaista lähetystyötä tarvitaan? Monenlaista!

Tärkeää kaikessa lähetystyössä, auttamistyössä, vaikuttamistyössä ja opetustyössä on se, että evankeliumia Jeesuksesta Kristuksesta ei hävetä. On tilanteita, joissa sanallinen viestintä on vaikeaa, mutta koskaan ei saisi tulla tilannetta, jossa siitä mahdollisuuksien tullen tietoisesti vaietaan.

Tämä kirjoitus syntyi uusimman Lähetysyhdistys Kylväjän lähetyslehden hyvän pääkirjoituksen seurauksena. Jukka Kääriäisen kirjoituksen otsikko on Evankeliumin erityisasiantuntijat.

Evankeliumin erityisasiantuntijoita tarvitaan vieläkin!

Jukka toteaa monien perinteisten kirkkojen ja lähetysjärjestöjen luopuvan evankelioivasta työstä. Mutta lähetystyöntekijöitä evankeliumin erityisasiantuntijoina edelleen tarvitaan.

Jukka Kääriäinen kirjoittaa:

”Paavali mielsi itsensä evankeliumin erityisasiantuntijaksi, kun hän näki päätehtävänsä olevan evankeliumin julistamisen (I Kor. 9:16). Kylväjässä pidämme evankeliumia ihmisoikeutena ja järjestönä ymmärrämme kutsumme samalla tavalla kuin Paavali. Juuri lähettejä lähettävänä asiantuntijajärjestönä Kylväjällä on edelleen tärkeä tehtävä. Kun suljetut maat Silkkitien varrella avautuvat evankeliumille, nuoret kristilliset yhteisöt ja kirkot tulevat tarvitsemaan paljon hengellistä, teologista, koulutuksellista ja taloudellista tukea. Tarve lähetyksen erityisasiantuntijuudelle kasvaa ja tähän Kylväjä haluaa olla vastaamassa!”

Kiitos Jukka!

Millainen on evankeliumin erityisasiantuntija?

Tämä herätti minussa ajatuksia, miten meistä voi tulla evankeliumin erityisasiantuntijoita. Tässä kaksi näkökulmaa.

Jotta lähetystyöntekijä tai työntekijä kotimaassa voisi olla evankeliumin erityisasiantuntija hänen tulee tuntea evankeliumi.

Evankeliumi tulee tuntea kahdella tavalla: evankeliumin sisällön tiedollinen tunteminen ja evankeliumin henkilökohtainen tunteminen eli usko.

Ensimmäinen on kristinuskon sisällön vahvaa tuntemista. Lähetystyöntekijältä, papilta ja kaikilta evankeliumin työssä olevilta odotetaan, että he tietävät, mitä uskovat. Tämän vuoksi Raamatun lukeminen ja tutkiminen sekä kristinuskon perusteiden jatkuva opiskelu on tärkeää. Niissä syntyy tarvittava erityisasiantuntemus. On myös muistettava, että siellä, missä kristinusko on tuntematonta tai vähän tunnettua, lähes jokainen kristillisen uskon perusteet omaava on uskon asiantuntija. Jos asetamme itsellemme tai toisille kristillisen uskonopin tuntemisen määrän liian korkealle, emme ehkä lähde koskaan liikkeelle.

Toinen evankeliumin asiantuntijuuteen liittyvä tekijä on vakuuttuneisuus evankeliumin todellisuudesta. Tämä on henkilökohtaista uskoa, suhdetta Jumalaan. Tämä usko on turvautumista Jeesukseen Kristukseen ja se on Jumalan lahja, joka syntyy evankeliumin sanomasta.

Uskontunnustus ja erityisasiantuntijuus

Kristillisen kirkon kolme vanhaa uskontunnustusta kertoo näistä kahdesta uskon osa-alueesta. Uskontunnustukset ilmaisevat tiedollisesti kristillisen uskon sisällön, mutta myös oman sitoutumisen siihen. Apostolinen uskontunnustus alkaa sanoilla ”Minä uskon”, Nikaian uskontunnustus ”Me uskomme”, Athanasioksen uskontunnustus alkaa näin: ”Sen, joka tahtoo pelastua, on ennen kaikkea pysyttävä yhteisessä kristillisessä uskossa.”

Uskontunnustus ja kirkon lähetystyö

Lähetystyön ytimessä on sanoman vieminen Kristuksesta kaikille kansoille ja jokaiselle ihmiselle, jotta he voisivat ottaa tuon sanoman, evankeliumin ja itsensä Jeesuksen vastaan.

Tämä näky lähetystyöstä ei saa kadota! Vieläkin tarvitaan evankeliumin erityisasiantuntijoita, jotka kertovat Jeesuksesta ja kutsuvat hänen seuraansa. Vaikka lähetystyö on monin paikoin muuttunut kirkkojen väliseksi yhteistyöksi, Kristus ja evankeliointi ei saa jäädä tässä yhteistyössä sivuun.

Usko ja lähetystyö

Sitotutuminen lähetystehtävään

Ylösnoussut Jeesus Kristus antoi seuraajilleen vain yhden käskyn: Sanoma Jeesuksesta on vietävä jokaiselle ihmiselle ja kaikille kansoille, kaikkia on kehotettava parannukseen ja syntejä katuvalle julistetaan syntien anteeksiantamus. Niin sanottu lähetyskäsky löytyy kaikkien evankeliumien lopusta.

Tehtävä on pahasti kesken. Maailman väestöstä yksi kolmasosa on kristittyjä. Suuri osa ei ole koskaan kuullut Jumalan valmistamasta pelastuksesta. Euroopassa ja Suomessa on suuri uudelleen evankelioimisen tarve.

Haluan sitoutua yhä uudelleen tähän Jeesuksen antamaan tehtävään. Mieti sinäkin, miten voit olla siinä mukana.

Ehkä voit lähteä kertomaan iloista sanomaa olemaan evankeliumin erityisasiantuntija! Ehkä tehtäväsi on lähettää toisia.  

Kysy Jumalalta: Mitä minä voisin tehdä, että myös toiset saisivat kuulla sen evankeliumin, joka on minulle kerrottu ja jonka kautta olen pelastunut. Voisitko ryhtyä jonkun lähetystyöntekijän tukijaksi, rukoilemaan ja antamaan varoja evankeliumin työhön? Voisitko pitää lähetystyötä esillä seurakunnassasi ja muualla? Voisitko rukoilla, että löytyy uusia työntekijöitä? Voisitko rukoilla Suomen puolesta, jotta evankeliumi herättäisi täällä uskon monissa? Ja rukoile myös omien läheistesi puolesta!

Evankeliumin asiantuntijan vaikeudet

Jumalan asialla oleminen ei poista elämästä vaikeuksia. Apostoli Paavali on tästä hyvä esimerkki. Ja herramme Jeesus Kristus. Kutsumus vei heidät jopa kuolemaan. Läpi kristikunnan historian Jumala on käyttänyt vajavaisia ihmisiä, jotka ovat heikkoudestaan huolimatta sitoutuneet evankeliumin työhön. Jumala etsii niitä, jotka ovat käytettävissä. Täydellisiä palvelijoita hänellä ei ole. Älä anna vajavaisuutesi olla esteenä Jumalan kutsuun tarttumiselle. 

Voittaakseni mahdollisimman monia!

Kunpa Paavalin näky Kristuksesta ja lähetystehtävästä sytyttäisi minut itseni ja koko kristikunnan, jotta yhdessä sanoisimme ja toimisimme tämän mukaan:

“Vaikka olen vapaa ja kaikista riippumaton, olen ruvennut kaikkien orjaksi voittaakseni Kristukselle mahdollisimman monia.” (1. Kor. 9:19)

 

TÄTÄ SAA JAKAA:

FACEBOOK – TWITTER – LINKEDIN

2 kommenttia artikkeliin ”Millaista lähetystyötä tarvitaan? Lähetystyöntekijä evankeliumin erityisasiantuntijana”

  1. Sopivaa on kun korostetaan vajavaisten ihmisten oikeudesta ja sopivuudesta evankeliumin viemisessä ja valittämisessä .

    Vastaa
  2. Kiitos Mika siitä, että nostit vahvasti esille Kääriäisen Jukan tärkeän korostuksen. Olen huolissani myös siitä, että monissa seurakunnissa lähetystyö on muutettu osaksi kansainvälistä työtä. Silloin hämärtyy nopeasti kristillisen seurakunnan missionaarisuus, johon kuuluu evankeliumin todellisuudesta elävien ihmisten todistus lähellä ja kaukana. Jaakko.

    Vastaa

Jätä kommentti