Mitä voisin tehdä, että hän kuulisi evankeliumin?

Olen käymässä Antalyan suurkaupungissa. Kävin tänään satamassa, josta varmaankin Paavali ja Barnabas  lähtivät purjehtimaan Antiokiaan (Apt 14:24-26).

Antalyan vanhakaupungin (Kaleici) katuja kävellessäni pohdin Paavalin toimintaa ja sitä, miksi niin helposti kadotamme Jumalan ja hänen antamansa tehtävän julistaa evankeliumia syntien anteeksiantamiseksi ja pelastukseksi kaikille kansoille. Puuhailemme muuta.

Ajattelin 71-vuotiasta taksikuskia, joka eilen sanoi uskontonsa olevan hänelle tärkeä. Hän osoitti sydäntään ja sanoi, että usko on täällä. Ja pienen kioskin viiksekästä myyjää, jolta joka päivä ostan vettä.

Ajattelin erään 33-vuotiaan miehen sanoja, jonka väitetään olevansa ihmiseksi tullut maailmankaikkeuden luoja ja Jumala. Hän sanoi, että hän on ainoa tie Isän luokse. Vain usko häneen pelastaa. Radikaali sanoma!

Ajattelin edessä olevaa viimeistä päivää, jolloin tuo viimeksi mainittu mies on tuomarina. Raamatun mukaan tuomiolle tulen myös minä, viiksekäs kioskin myyjä ja taksikuski. Kahdelle viimeiselle Vapahtaja ei ole vielä tuttu. Raamatun mukaan kadotus ja taivas on totta. Vain usko Jeesukseen pelastaa.

Ajattelin itseäni. Olen kiitollinen, että Suomessa olen kuullut sanoman Jeesuksesta. Uskon Jeesukseen. Olen saaanut lahjana pelastuksen. Mutta miksi sydämeni tuntee vain vähän surua niiden vuoksi, joilla ei ole mahdollisuutta kuulla. Mitä voisin tehdä enemmän?

”Jos joku tahtoo minun perässäni kulkea, hän kieltäköön itsensä ja ottakoon joka päivä ristinsä ja seuratkoon minua. Sillä joka tahtoo pelastaa elämänsä, hän kadottaa sen, mutta joka kadottaa elämänsä minun tähteni, hän pelastaa sen. Sillä mitä se hyödyttää ihmistä, vaikka hän voittaisi omaksensa koko maailman, mutta saattaisi itsensä kadotukseen tai turmioon? Sillä joka häpeää minua ja minun sanojani, sitä Ihmisen Poika on häpeävä, kun hän tulee omassa ja Isänsä ja pyhäin enkelien kirkkaudessa.”
– Jeesus, Luukas 9:23-26

”Niin on kirjoitettu, että Kristus oli kärsivä ja kolmantena päivänä nouseva kuolleista, ja että parannusta syntien anteeksisaamiseksi on saarnattava hänen nimessänsä kaikille kansoille, alkaen Jerusalemista.”
– Jeesus, Luukas 24:46-47..

Radikaali sanoma vaatii radikaalia elämäntapaa. Ja lähetysjohtajakin joutuu jatkuvasti pohtimaan, mitä Jeesuksen ainutlaatuisuus, lähetyskäsky ja lähetyskutsu tarkoittaa omassa elämässä.

Haluan olla mukana työssä, jossa Jeesuksen radikaali sanoma ainoasta Pelastajasta otetaan tosissaan. Sanoissa ja niiden mukaisissa teoissa.

Miten voin olla suuressa mukana?

Kristityillä on suuri tehtävä viedä evankeliumin sanoma kaikkialle maailmaan. Voit olla mukana muun muassa seuraavalla tavalla:

A. Liity lähetetyn työntekijän lähetysrenkaaseen, tue taloudellisesti, rukoile. Katso 11 tapaa olla mukana lähetystyössä.

B. Tilaa minulta ilmainen ystäväkirje sähköpostiisi laittamalla nimesi/nimimerkkisi ja sähköpostiosoitteesi alla olevaan lomakkeeseen. Voit joka kirjeessä peruttaa kirjeen tulon linkkiä klikkaamalla. Lisää minusta voit lukea täältä.

Jätä kommentti