Mukaan maailmanvalloitustehtävään!

Kaksikymmentä viisi vuotta sitten otimme uutena lähettiperheenä askeleen lähetystyöhön. Nyt tuen niitä, jotka ottavat seuraavaksi kapulan käteensä. He ovat vastaus Jeesuksen kehotukseen ja seurakunnan rukoukseen. Nähdessään eksyneet kansanjoukot Jeesus sanoi:

”Eloa on paljon, mutta työmiehiä vähän. Rukoilkaa siis elon Herraa, että hän lähettäisi työmiehiä elonkorjuuseensa” (Matt. 9:37-38).  

Kolmiosainen kutsu

Tämä on kolmiosainen kutsu korkeimmalta mahdolliselta taholta. Ensiksi avaa silmäsi maailman tarpeille. Fyysinen ja hengellinen nälkä on suurta; kaksi miljardia kaltaistamme ihmistä ei ole kuullut pelastuksen sanomaa. Toiseksi maailman tarpeen nähdessäsi, rukoile työntekijöitä. Kolmanneksi varusta ja lähetä työntekijöitä maailmaan.   

Maailman evankelioiminen – lahja ja etuoikeus

Maailman lähetystehtävään osallistuminen on lahja ja etuoikeus jokaiselle kristityille. Se on mahdollisuus tehdä hyvää, käyttää talenttejamme sekä koota rikkauksia taivaaseen. Täältä maan päältä, mikään muu ei mene taivaaseen kuin pelastetut ikuiset sielut. Lähetämme sanansaattajia matkaan, jotta taivaassa olisi enemmän väkeä.   

Uusia lähetystyöntekijöitä

Tässä lehdessä kerromme uusista sadonkorjaajista. Kiitämme kaikkia, jotka rukouksin ja taloudellisesti ovat mukana Jumalan antamassa maailmanvalloitustehtävässä. Jollekin tämä on myös kutsu: Tule mukaan muuttamaan maailmaa Kristuksen rakkaudella ja pelastavalla evankeliumilla.  


Edellä kirjoitettu oli pääkirjoitukseni Kansanlähetyksen Suuressa Mukana -lehdessä (1/2020).

Jatkan tästä vielä vähän.


Elämme nyt lähetystyön loppua lähestyvää aikakautta

Maailmassa on eletty pian kaksi vuosituhatta lähetystyön aikakautta. Se alkoi helluntaista ja se tulee päättymään Jeesuksen Kristuksen paluuseen. Jeesus antoi tehtäväksi viedä evankeliumi kaikkeen maailmaan.

Olemme epäonnistuneet! Maapallon seitsemästä miljardista ihmisestä noin kolmasosa on (ainakin nimellisesti) kristittyjä, kolmasosa lienee kuullut hyvän sanoman elämästä Jeesuksen yhteydessä ja kolmasosa on tästä tietämätön.

Rakkauden teot ja julistus

Mikä on tehtävämme? Jeesuksen esimerkki ja lähimmäisen rakkauden periaate suuntaa meitä diakonisen, palvelevan rakkauden tielle. Rakkauden teot ovat aina olleet tärkeä osa lähetystyötä. Hyviä tekoja tarvitaan tänäänkin.

Jeesuksen esimerkki, lähimmäisen rakkauden periaate ja selvät ylösnousseen Jeesuksen antamat lähetyskäskyt korostavat lähetystyön julistuksen ja kristillisen opetuksen merkitystä. Neljässä lähetyskäskyssä opettaminen, saarnaaminen, parannukseen kehottaminen ja syntien anteeksiantamuksen julistaminen nousevat lähetystyön kärjeksi.

Sitoutuminen lähetystehtävään

Lähetystehtävän loppuun vieminen on Jeesuksen tahto kristityille ja seurakunnille.

Suomi on saanut kuulla evankeliumin siksi, että se tuotiin tänne. Moniin paikkoihin se on vielä viemättä.

Kokonaisvaltaista lähetystyötä toteuttaa Suomessa monet tahot. On vapaan kristillisyyden lähetysjärjestöjä, tunnustuksiin sitoutumattomia evankelioimis- ja lähetysjärjestöjä, luterilaisia järjestöjä, jotka eivät ole päässeet kirkon lähetysjärjestöiksi. Näiden lisäksi on kirkon lähetysjärjestöjä Suomen Lähetysseura, Pipliaseura, Suomen luterilainen evankeliumiyhdistys, Svenska Lutherska Evangeliföreningen i Finland, Suomen Evankelis-luterilainen Kansanlähetys, Lähetysyhdistys Kylväjä, Medialähetys Sanansaattajat ja on myös Kirkon Ulkomaanapu.

Mitä voin tehdä?

Etsi oma paikkasi lähetystehtävän toteuttamisessa. Se voi olla esimerkiksi jotain seuraavista:

  • Rukous lähetystyön puolesta.
  • Lähetystyöntekijän tukirenkaaseen liittyminen.
  • Kuukausilahjoittaminen järjestölle.
  • Testamentin tekeminen.
  • Lähetyksen puolesta puhuminen seurakunnassa ja ystävien kesken.
  • Seurakunnan lähetystoimintaan osallistuminen.
  • Lähetystyöhön lähtö.

Ota yhteyttä lähetysjärjestöön ja kysy, mitä voisit tehdä.


Millä tavoin sinä olet mukana lähetystyössä?

Jätä kommentti