Valtakunnassa kaikki hyvin?

Kuuntele yllä Pekka Simojoen laulu Valtakunnassa kaikki hyvin.

Jumalan kansa tarvitsee paimenia. Paimenen tehtävä on suojella laumaansa, johdattaa sitä ja huolehtia siitä. Hengellisen paimenen tehtävä on suojella laumaa Jumalan sanan vastaisilta opeilta sekä tarjota oikeaa ravintoa Jumalan sanasta.

Raamattu kuvaa paimenen tehtävää äärimmäisen vastuulliseksi. Jumala itse vaatii pahat paimenet tilille.

Tämä on kova sana meille, jotka olemme asetettu paimenvirkaan, papiksi. Tarvitsen monenlaista armoa: omista synneistäni ja tehtävänhoidostani.

Rukoile paimenten puolesta

Rukoilethan minunkin puolestani. Ja muiden paimenten puolesta. On paljon niitä, jotka hoitavat paimenen tehtävää julkisissa tehtävissä seurakunnissa. On vielä enemmän niitä niin sanottuja maallikkoja, joille Jumala on antanut hengellisen työn vastuuta, ehkä myös paimenuutta, seurakunnassa tai pienryhmässä. Rukoile heidänkin puolestaan. Vastuut ovat suuria.

Koen, että tämä tulee vielä sanoa: rukoile seurakuntasi ja kirkkosi paimenten puolesta! Säännöllisesti ja paljon. He käyvät hengellistä taistelua, ja ehkä heidän kutsumuksestaan ja sielustaan käydään taistelua.

Suuri ylimmäinen paimen

On vain yksi täydellinen paimen, Herramme Jeesus Kristus. Hän on minun Herrani, ja häntä haluan palvella.

Paimenia tarvitaan – Sinun tehtäväsi?

Jeesus vaelsi kylissä ja kaupungeissa opettamassa ja parantamassa. Hän katsoi kansanjoukkoja. Väkijoukot herättivät hänessä sääliä: Kuka huolehtii heistä? Kuka auttaa? Kuka parantaa? Kuka opettaa Jumalan sanoja ja johdattaa Jumalan tuntemiseen? Kuka olisi heille paimen?

”Jeesus kulki sitten kaikissa kaupungeissa ja kylissä. Hän opetti synagogissa, julisti ilosanomaa taivasten valtakunnasta ja paransi kaikki ihmisten taudit ja vaivat. Kun hän näki väkijoukot, hänet valtasi sääli, sillä ihmiset olivat näännyksissä ja heitteillä, kuin lammaslauma paimenta vailla. Silloin hän sanoi opetuslapsilleen: ”Satoa on paljon, mutta sadonkorjaajia vähän. Pyytäkää siis herraa, jolle sato kuuluu, lähettämään väkeä elonkorjuuseen.” Matteus 9:35-38

Moni suomalainen kaipaa elämäänsä Jumalan kosketusta ja läsnäoloa. Eikä se ole ihme, sillä jokainen on Jumalaa varten luotu. Sisimmän jano on lopulta Jumalan janoa.

Paimenen tehtävä on lähteä etsimään kadonnutta lammasta, ja kantaa hänet turvaan. Tässä on kaikille kristityille tehtävää.

Jeesus näytti esimerkkiä. En usko, että hän löi – fyysisesti tai sanoilla – kadonnutta löytynyttä lammasta, vaan otti harteilleen, iloitsi ja kantoi lammastarhaan. Siinä on asennetta!

Valtakunnassa kaikki hyvin?

Kuuntelen juuri Pekka Simojoen laulua ”Valtakunnassa kaikki hyvin”. Simojoki kertoo vanhasta vartijasta, jonka silmät ovat hämärtyneet niin, ettei huomaa kun paimennettavia – kristillistä kirkkoa ja kristittyjä – vastaan hyökätään.

Laulussa vartija on puolisokea ja paimen nukkuu.

Juuri niillä ratkaisevilla hetkillä kun heitä tarvitaan.

Tarvitaan rohkeita vartijoita, soihdunkantajia, pasuunoita, valtakunnan vartioita, muuriin päällä taistelijoita.

Jätä kommentti