Piispa Häkkinen: Olennaisissa asioissa yhteyttä, sivuasioissa erilaisuutta ja vapautta, kaikissa asioissa rakkautta.

Arvostan piispa Seppo Häkkistä.

Lähetysjohtajana kuulen paljon erilaisia ja vastakkaisiakin mielipiteitä siitä, mitä Kansanlähetyksen pitäisi tehdä, mihin suuntaan mennä ja mitä pitäisi sanoa. Uskon, että piispoilla näitä neuvonantajia on vielä enemmän.

Neuvojen lisäksi hengelliseen vastuuseen asetetut tarvitsevat rohkaisua, tukea ja esirukousta, jotta he voisivat pysyä Jumalan sanan perustalla ja heillä olisi herkkyyttä seurata Jumalan johdatusta sekä nöyrä sydän Jumalan ja ihmisten edessä.

Piispa Häkkinen kertoo, että piispoja ei tule niputtaa yhteen, kirkossa tarvitaan herätysliikkeitä ja järjestöjä, naispappeuskysymyksessä on etsittävä tilaa perinteisen virkakäsityksen ihmisille ja ilman Raamattua emme löydä todellista Jumalaa. Lähetyshiippakunnan ja kirkon suhteen hän olisi toivonut menevän toisin.

Häkkinen sanoo, että meidän tulee lukea myös Raamatun ohjeita toistemme kunnioittamisesta ja arvostamisesta. Piispa muistuttaa vanhasta viisaudesta: ”Olennaisissa asioissa yhteyttä, sivuasioissa erilaisuutta ja vapautta, kaikissa asioissa rakkautta.”

Viesti herätysliikkeille

Piispalla on myös viesti herätysliikkeille. Herätysliikkeet ovat osa kirkkoa. Ne tarjoavat monelle kristitylle hyvän hengellisen yhteisön. Herätysliikkeiden kriittisyys kirkkoa kohtaan ei ole paha asia, mutta Häkkinen toivoo liikkeiltä kuuntelevaa mieltä ja kykyä ottaa vastaan sitä hyvää, mitä kirkosta niille halutaan välittää.

Piispa Häkkinen muistuttaa myös, että Suomessakin tarvitaan lähetystyötä. Maassamme on miljoona ihmistä, jotka eivät kuulu kristilliseen kirkkoon. Piispa sanoo: ”Tässä on lähetystehtävä. Meidän tehtävämme on julistaa evankeliumia siellä, missä Kristusta ei vielä tai ei enää tunneta.”

Toivotan Jumalan siunausta piispa Seppo Häkkiselle.

Uusi Tie -lehden Vuokko Vänskä teki jutun piispa Häkkisen ajatuksista.

Jätä kommentti