Te saatte voiman ja tulette olemaan todistajiani

Apt 1:8

”Mutta te saatte voiman, kun Pyhä Henki tulee teihin, ja te olette minun todistajani Jerusalemissa, koko Juudeassa ja Samariassa ja maan ääriin saakka” (Apt 1:8).

Nämä Jeesuksen sanat Pyhästä Hengestä kertovat ainakin kolme asiaa:

  1. Jumala haluaa, että kaikkialla kerrotaan Jeesuksesta. Jumala rakastaa kaikkia kansoja, jokaista ihmistä, ja siksi heille on vietävä evankeliumi.
  2. Me olemme todistajia. Meidän tulee sekä kotimaassa että lähetyskentillä kertoa Jeesuksen suurista teoista ihmisten pelastamiseksi sekä kutsua heitä uskoon. Tässä on evankelioimisen ja lähetystyön ydin.
  3. Jumala antaa voiman tämän suuren tehtävän toteuttamiseen. Pyhä Henki toimii tavallisten ihmisten välityksellä. Pyhän Hengen voima on harvoin kokemus. Hengen voima on ennen kaikkea julistamassamme evankeliumissa, joka herättää uskon Jeesukseen.

Minä uskon Jeesukseen. Hän on tullut minuakin varten, kuollut puolestani, noussut ylös kuolleista, hallitsee taivaassa ja tulee pian takaisin tuomitsemaan eläviä ja kuolleita. Hän on minun Herrani ja Vapahtajani.

Hänestä haluan kertoa toisillekin ja kutsua heitä pelastukseen ja Jumalan kansan jäseniksi. Tarvitsen Pyhän Hengen voimaa. Rukoukseni on: ”Täytä minut taas tänään Pyhällä Hengellä!”

Share:

Author: Mika Tuovinen

Kirjoittaja on luterilaisen kirkon pappi, joka johtaa Kansanlähetystä. Sydämenasiana lähetystyö ja se, että tavallinen suomalainen voisi löytää uskon Jeesukseen elämän voimavaraksi ja pelastukseksi. Vuoden 2020 loppuun asti työpaikkani on Kansanlähetys. Voit käydä tutustumassa uuteen työpaikkaani Mission Europeen.

Vastaa