Puoli vuosisataa Pohjois-Savosta maailman hyväksi

Istun junassa, juuri nyt rakkaan Jyväskylän kohdalla. Taas yksi matka on loppusuoralla. Olin Kuopiossa Pohjois-Savon Kansanlähetyksen 50-vuotisjuhlassa. Illaksi Ryttylään.

Kyseinen piirijärjestö on minulle tärkeä, sillä se kutsui minut nuorisosihteeriksi vuonna 1993. Olin tehtävässä vuoden. Tuo oli minulle ensimmäinen ”pidempiaikainen” hengellisen työn tehtävä. Savossa otin ensiaskeleita vastuuseen kristillisen järjestön työntekijänä. Järjestin nuorteniltoja toimistolla (NuoRa) ja Pizza&Prayer-iltoja kotona. Kiersimme maakuntaa seurakuntatapahtumissa ja telttakokouksissa. Opettelin höyläämään pankkikorttimaksuja ja käyttämään kasetinkopiointikonetta. Erään seurakuntatapahtuman jälkeen piirisihteeri Simo Karjalainen opasti nuorta miestä: Puhu pidempään! Tuon jälkeen kukaan ei ole valittanut liian lyhyistä puheista. Vuosi Pohjois-Savossa oli merkittävä. Kiitos tästä mahdollisuudesta!

Suomen ev.lut. Kansanlähetys perustettiin toukokuussa 1967. Pian tämän jälkeen syntyi maakunnallisia kansanlähetyspiirejä. Savon Kansanlähetys syntyi 1968, ja Pohjois-Savo oli osa sitä. Pian Pohjois-Savossa huomattiin tarve omalle piirijärjestölle, joka perustettiin 4.10.1970. 

Kansanlähetyksen johtajana toistan mielelläni myös Kansanlähetyksen työnäkyä – kansanlähetysnäkyä – jonka olen jakanut kolmeen osaan: Teologinen, toiminnallinen ja rakenteellinen näky.  Puheessani mainitsin tämänkin, koska en halua tämän näyn katoavan. Lisää näystä löytyy täältä.

Lisäksi annoin 10 suuntamerkkiä tulevaisuuteen:

  1. Sitoudumme työssämme, opetuksessamme ja elämässämme Jumalan Sanaan. 
  2. Pyrimme pois ajatuksesta, että palkatut työntekijät hoitavat työn. Jokaisella uskovalla on oikeus saada olla Jumalan työtoveri tässä maailmassa. 
  3. Synnytämme eri puolille Pohjois-Savoa pienryhmiä, jotka pitävät huolta Kansanlähetyksen ystävistä sekä yhteistyöstä seurakunnan kanssa.  
  4. Emme kadota ihmisten tavoittamisen näkyä. 
  5. Teemme yhteistyötä toisten kanssa, ja siunaamme toisia uskovia. 
  6. Laitamme myös hunajaa ja hellyyttä sanoihimme.
  7. Huolehdimme henkilökohtaisesta uskonelämästämme.  
  8. Annamme omastamme Jumalan valtakunnan työhön. 
  9. Pidämme lahjavanhurskautta elämämme perustana. 
  10. Muistamme, että Herramme Jeesus Kristus saapuu pian.

Uskon, että Kansanlähetyksen työtä tarvitaan jatkossakin. Loppupuheenvuorossa piispa Jari Jolkkonen totesi samansuuntaisesti viitaten muun muassa maallistumiskehitykseen. 

Kiitos kotiinviemisistä: kalakukosta, kirjasta, Saku sammakko -säveleen tehdystä laulusta, joka minulle tehtiin jättäessäni Kansanlähetyksen lähetysjohtajan tehtävän sekä hienosta päivästä. 

Onnittelut 50-vuotiaalle Pohjois-Savon Kansanlähetykselle.

Jätä kommentti